AQUACENTRUM / FAQs / > Οι πιο σημαντικές συχνές ερωτήσεις σχετικά με το αλκαλικό νερό / Τι είναι το νερό υδρογόνου ή το νερό που περιέχει υδρογόνο (νερό πλούσιο σε υδρογόνο);

Τι είναι το νερό υδρογόνου ή το νερό που περιέχει υδρογόνο (νερό πλούσιο σε υδρογόνο);

Το νέο λατρευτικό ποτό: υδρογόνο νερό (Η2 νερό) ή νερό που περιέχει υδρογόνο

Και αναλυτικά. Και όμως δεν είναι αρκετά λεπτομερές, γιατί υπάρχουν τώρα πάνω από 1.000 επιστημονικές μελέτες σχετικά με τα οφέλη από την κατανάλωση νερού πλούσιου σε υδρογόνο. Αλλά αυτό που ενδιαφέρει τους περισσότερους ανθρώπους πολύ περισσότερο από την επίδραση σε βαριά άρρωστα άτομα ή σκόπιμα άρρωστα πειραματόζωα που το δίνουν να πιουν είναι οι ερωτήσεις: Τι γεύση έχει, τι αίσθηση έχει;

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν μια μάλλον ασυνήθιστη εμπειρία όταν πίνουν νερό υδρογόνου: θέλουν περισσότερο από αυτό. Για να το πω ωμά - διψάς όταν πίνεις, ακόμα κι αν δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου αλάτι στο νερό. Το αποτέλεσμα λειτουργεί ακόμη και με πλήρως αφαλατωμένο νερό αντίστροφης όσμωσης με υδρογόνο. Γιατί το υδρογόνο είναι το μικρότερο από όλα τα μόρια και επομένως είναι ένα αέριο που δεν γνωρίζει φραγμούς στο σώμα.

Το υδρογόνο (Η2) φτάνει παντού, μέσα σε λίγα λεπτά.

Ακόμη και στα μιτοχόνδρια και στον πυρήνα του κυττάρου. Απλώς ρέει σε ολόκληρο το σώμα σχεδόν ανεμπόδιστα. Τα χείλη, η γλώσσα, ο ουρανίσκος, τα ούλα και ο λαιμός είναι οι πρώτες επιφάνειες επαφής στο σώμα στις οποίες διεισδύει το υδρογόνο όταν πίνει. Και αυτή η διαδικασία στέλνει σήματα στον ευαίσθητο λαιμό μας, ο οποίος φέρει την υψηλότερη ευθύνη για την επιλογή του φαγητού: Εδώ έρχεται κάτι που πάντα χρειαζόμαστε! Εξ ου και η επιθυμία για περισσότερα από αυτό. Επειδή όλα τα κύτταρά μας που παράγουν ενέργεια με τους μιτοχονδριακούς ενεργειακούς σταθμούς τους είναι στην πραγματικότητα προγραμματισμένα κυρίως να λαμβάνουν υδρογόνο από τα τρόφιμα.

Πολλοί άνθρωποι νιώθουν μεγαλύτερη διαύγεια στο κεφάλι τους μέσα σε λίγα μόνο λεπτά μετά το ποτό, η οποία συνήθως συνοδεύεται από ένα αίσθημα ανανέωσης. Και κάποιοι θέλουν απλώς να πιουν το επόμενο μπουκάλι αμέσως.

Από τη μία πλευρά, το υδρογόνο στο σώμα είναι ένα ταχείας δράσης σηματοδοτικό μόριο. Δεν χρειάζεστε μεγάλη ποσότητα, μόνο μια σύντομη έκρηξη. Για παράδειγμα, το υδρογόνο στο στομάχι εξασφαλίζει αυξημένη απελευθέρωση της αγγελιοφόρου ουσίας ΓΚΡΕΛΙΝ, που διεγείρει την παραγωγή αυξητικών ορμονών.

Αλλά αυτό συμβαίνει μόνο όταν πίνουμε νερό πλούσιο σε υδρογόνο. Μια πολύ μεγαλύτερη ποσότητα υδρογόνου, την οποία μπορούμε να προσλαμβάνουμε εισπνέοντας αέρα πλούσιο σε υδρογόνο, για παράδειγμα, δεν έχει καμία επίδραση προς αυτή την κατεύθυνση επειδή η επαφή γίνεται μέσω των πνευμόνων και όχι μέσω του στομάχου.

Ως εκ τούτου, το πόσιμο νερό υδρογόνου έχει πιάσει στις παγκόσμιες αγορές πολύ πιο γρήγορα από αυτό εισπνοή, που φαίνεται χρήσιμο μόνο για ορισμένες ασθένειες.

Ασθένειες και οξειδωτικό στρες

Πρόκειται κυρίως για ασθένειες που έχουν να κάνουν με το οξειδωτικό στρες. Με άλλα λόγια, με ελεύθερες ρίζες για τις οποίες ο οργανισμός δεν διαθέτει τις κατάλληλες ποσότητες και είδη αντιοξειδωτικών για να τις καταστήσει αβλαβείς. Έχει αποδειχθεί εδώ ότι το υδρογόνο έχει εκλεκτικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Είναι ειδικός στις χειρότερες από όλες τις ελεύθερες ρίζες, δηλαδή στο ιόν υδροξυλίου που καταστρέφει το DNA.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν σβήνει άμεσα τις ρίζες υδροξυλίου ή αν απλώς τις εμποδίζει να σχηματιστούν - αλλά σε κάθε περίπτωση είναι λιγότερες και αυτό είναι καλό για όλους.

"> Ηλεκτροενεργοποιημένο νερό” συνοψίζεται σε 3 προτάσεις

 

Με ρωτούν συχνά οι αναγνώστες του πολύ χοντρού βιβλίου μου "> Ηλεκτροενεργοποιημένο νερόρώτησε αν δεν μπορούσες να τα εξηγήσεις όλα αυτά σε 3 προτάσεις. Αν θέλετε να είναι τόσο σύντομο, πρέπει να ζήσετε με δυνατές αφαιρέσεις. Μα προσπαθώ:

 1. Η ηλεκτρική ενέργεια περνά μέσα από το νερό, προκαλώντας χημικές αντιδράσεις (ιονισμό) και έκλυση αερίων από το νερό: οξυγόνο και υδρογόνο.
 2. Το οξυγόνο δεν είναι σπάνιο και μπορεί να τροφοδοτηθεί εύκολα μέσω των πνευμόνων, επομένως δεν το χρειαζόμαστε στο στομάχι και το αφαιρούμε, αφήνοντας νερό υδρογόνου.
 3. Το νερό υδρογόνου διατηρεί μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που στείλαμε μέσω του νερού, την οποία αποθηκεύει σαν μπαταρία υδρογόνου - ενέργεια που το σώμα μπορεί να χρησιμοποιήσει ως πηγή σηματοδότησης ή ως αντιοξειδωτικό.

Η ενέργεια του υδρογόνου είναι η βάση της ζωής και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί χρήσιμα για να φρεσκάρουμε το φαγητό μας.

Η μεταφορά υδρογόνου μέσω υδρογόνου νερού σε παλαιωμένα τρόφιμα

Πόσιμο νερό - αλλά μπορείτε επίσης να το αφήσετε ήσυχο αν συμμερίζεστε τη γνώμη του Heinz Ehrhard. Και θα πρέπει να έχει ακόμα ιονιστή νερού. Ένα θεμελιώδες χαρακτηριστικό του αλκαλικού ενεργοποιημένου νερού είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε διαλυμένο αέριο υδρογόνο dH2.

Για έναν καλό συνεχή ιονιστή, αυτό βρίσκεται ήδη σε pH 9 και θερμοκρασία δωματίου μεταξύ 1200 και 1300 μικρογραμμάρια/λίτρο.

Θα πρέπει να πίνετε το νερό μέχρι τιμή pH 9,5, Αυτό σημαίνει, ανάλογα με τον ιονιστή, 1250 έως 1450 μικρογραμμάρια/λίτρο. Εάν ο ιονιστής νερού μπορεί να επιτύχει ακόμη υψηλότερες τιμές pH, γύρω στο pH 11, το οποίο δεν πρέπει ποτέ να πίνετε μακροπρόθεσμα, είναι επίσης δυνατή μια τιμή dH2 1800 μικρογραμμάρια (1,8 mg)/l.

Αυτό μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά υδρογόνου σε άλλα τρόφιμα. Δεδομένου ότι το υδρογόνο είναι έτοιμο να εγκαταλείψει εύκολα τα δύο ηλεκτρόνια του, αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα Μείωση του δυναμικού οξειδοαναγωγής, που σηματοδοτεί την αύξηση της διαθεσιμότητας ηλεκτρονίων.

Πρέπει να δείτε: Τελευταία Διάλεξη | Βασικό υδρογόνο νερό

Ο Karl Heinz Asenbaum αναφέρει τα πιο πρόσφατα ευρήματά του

ένα βιβλίο

Βιβλίο: «Για τη ζωή στο φαγητό», Καθ. Manfred Hoffmann

Ο ερευνητής τροφίμων Καθ. Manfred Hoffmann αναφέρει στο βιβλίο του: «On Living in Food» ότι μια μείωση στο δυναμικό οξειδοαναγωγής των 18 mV σημαίνει διπλασιασμό της παροχής ηλεκτρονίων και ότι η Διαφορά στην ποιότητα των τροφίμων μιας συγκεκριμένης ποικιλίας μπορεί καλύτερα να αντικειμενοποιηθεί μετρώντας το δυναμικό οξειδοαναγωγής:

Όσο χαμηλότερα - τόσο το καλύτερο! Εμφανίζεται συχνά Τα βιολογικά προϊόντα έχουν χαμηλότερο δυναμικό οξειδοαναγωγής. Αλλά αυτό που μετράει περισσότερο είναι η φρεσκάδα. Το δυναμικό οξειδοαναγωγής, και επομένως ειδικά η περιεκτικότητα σε υδρογόνο του κυτταρικού ιστού στο φαγητό μας, είναι πολύ πτητικό.

Denn Το υδρογόνο είναι το μικρότερο από όλα τα στοιχεία καθόλου και, ως πολύ πτητικό αέριο, μπορεί να διεισδύσει σε οργανικές δομές σχεδόν αβίαστα.

Το σημαντικό όμως είναι να το ξεπεράσεις Τοποθέτηση τροφίμων σε αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό (νερό που περιέχει υδρογόνο) των οποίων η περιεκτικότητα σε υδρογόνο μπορεί να αυξηθεί ξανά και έτσι να τα «φρεσκάρει».

Μετρήσεις της παροχής ηλεκτρονίων του μήλου με και χωρίς τοποθέτησή του σε νερό που περιέχει υδρογόνο

Αφθονία ηλεκτρονίων μήλων Μεταφορά υδρογόνου μέσω νερού που περιέχει υδρογόνο

Αγαπάμε τη φρεσκάδα – δυναμικό οξειδοαναγωγής (ORP)

Το μήλο φρέσκο ​​από το δέντρο, το φρέσκο ​​αγγούρι από το χωράφι – έτσι μας αρέσει περισσότερο. Το μήλο από την Αυστραλία και το αγγούρι από την Ισπανία έχουν χάσει πολλή από τη ζωτική τους ενέργεια στις μεγάλες διαδρομές μεταφοράς προτού μπορέσουμε επιτέλους να τα τσιμπήσουμε. Μπορούμε να αποτρέψουμε την απώλεια υπερβολικού νερού μέσω της ψύξης και της συσκευασίας υπό κενό. Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα μας εξακολουθούν να φαίνονται φρέσκα και να μην έχουν συρρικνωθεί όταν τα αγοράζουμε. Ωστόσο, δεν μπορούμε να σταματήσουμε την απώλεια υδρογόνου τόσο εύκολα. Αυτό που βλέπουμε είναι φαινομενική φρεσκάδα. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ ενός πραγματικά φρέσκου φρούτου από το δέντρο ή το χωράφι Τρόφιμα με μακρά ιστορία μεταφορών σίγουρα μυρωδιά και γεύση.

Aber Η φρεσκάδα μπορεί επίσης να μετρηθεί αντικειμενικά: Ως δυναμικό οξειδοαναγωγής (ORP)

Ένα παράδειγμα στα αριστερά:

Μισό μήλο (ποικιλία Braeburn) τοποθετείται σε αλκαλικό ενεργό νερό (υδρογόνο) pH 1 με ORP (-) 9,5 mV (CSE) για 395 ώρα. Το άλλο μισό απλά μετριέται.

Έξοδος Apple ORP: (+) 328 mV (CSE)

Τελικό ORP μήλου: (+) 232 mV (CSE)

Απόλυτο ORP – διαφορά              88 mV

Η παροχή ηλεκτρονίων του μήλου σχεδόν διπλασιάστηκε πέντε φορές όταν τοποθετήθηκε σε αλκαλικό υδρογόνο νερό (Active Water) για 60 λεπτά!

λόγος για αυτό είναι την είσοδο του dH2 στο μήλο, που προκαλεί μείωση του ORP.

Μετρήσεις

Πόσο κέρδος ORP είναι δυνατό;

Συνήθως αρκεί μικρότερος χρόνος τουρσί, ειδικά εάν τα τουρσί έχουν μαλακό δέρμα ή κέλυφος, όπως σταφίδες ή βερίκοκα.

Παράδειγμα Σταφίδες 30 λεπτά. σε βασικό υδρογόνο νερό (ενεργό νερό) pH 9,8 με ORP (-) 413 mV (CSE).

ORP εξόδου: (+) 068 mV (CSE)

Τέλος ORP: (-) 250 mV (CSE)

Απόλυτη διαφορά ORP:           318 mV

Μισό βερίκοκο τοποθετείται σε βασικό υδρογόνο νερό (ενεργό νερό) pH 20 με ORP (-) 9,9 mV (CSE) για 429 λεπτά. Το άλλο μισό απλά μετριέται.

Μη επεξεργασμένο μισό: (+) 348 mV (CSE)

Επεξεργασμένο μισό: (-) 209 mV (CSE)

Απόλυτη διαφορά ORP:            557 mV

Για φαγητά χωρίς κέλυφος όπως ωμό κρέας ή ψάρι, αρκούν οι χρόνοι μουλιάσματος 2-3 λεπτών για να έχουν αισθητό αποτέλεσμα.

ορπ

Η λεγόμενη «ανεπαφική» ενεργοποίηση

Όταν δεν ήταν ακόμη γνωστό ότι Το μεταναστευτικό αέριο υδρογόνο είναι υπεύθυνο για την πτώση του δυναμικού οξειδοαναγωγής σε γειτονικά υγρά συστήματα συζητήθηκαν κάθε είδους θεωρίες σχετικά με τη λεγόμενη «ανεπαφική» ενεργοποίηση. Το έναυσμα για τη συζήτηση «ανεπαφής» ήταν ένα πείραμα στο οποίο αποδείχθηκε ότι ένα προφυλακτικό λατέξ γεμάτο με ηλεκτροενεργοποιημένο αλκαλικό νερό μετέφερε ανεξήγητα το αρνητικό δυναμικό οξειδοαναγωγής του στο νερό στο οποίο είχε εισαχθεί. Αργότερα συνειδητοποιήσαμε ότι ένα προφυλακτικό προφανώς δεν ήταν τόσο σφιχτό όσο νομίζαμε.

Το έντερο, από την άλλη, είναι γνωστό ότι είναι πορώδες, όπως έχω δείξει πόσο καλά το αλκαλικό υδρογόνο νερό (ενεργό νερό) μεταφέρει τόσο το υδρογόνο όσο και τα μέταλλα που μεταφέρει στο σώμα. Για να γίνει αυτό, γέμισα ένα έντερο προβάτου, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως για λευκό λουκάνικο, με αλκαλικό υδρογόνο νερό pH 9,5 και ORP (-) 349 mV και το έβαλα σε φυσιολογικό αλατούχο διάλυμα (υποκατάστατο αίματος) με pH 10 και ORP (+7,03). mV) για 194 λεπτά α.

Το απόλυτο κέρδος ORP ήταν 480 mV, σχεδόν 0,5 βολτ.

Δεδομένου ότι συχνά λανθασμένα υποστηρίζεται ότι το «ανόργανο ασβέστιο» από το σκληρό νερό δεν μπορεί να απορροφηθεί μέσω των εντέρων, προσδιόρισα επίσης τους βαθμούς σκληρότητας:

 • Φυσιολογικό αλατούχο διάλυμα: 0 mg/l CaCO3
 • Αλκαλικό υδρογόνο νερό στο έντερο: 445 mg/l CaCO3
 • Φυσιολογικός ορός μετά από 10 λεπτά: 222,5 mg/l CaCO3

Ασβέστιο Έτσι μετανάστευσε αβίαστα σαν υδρογόνο. Τα μέταλλα στο νερό απορροφώνται εύκολα.

4 μέτρηση

Μεταφορά υδρογόνου μέσω συσκευασίας

Καλούπι ταχεία κινητικότητα υδρογόνου διαλυμένου σε αλκαλικό ενεργό νερό βρίσκει τα όριά της στις συσκευασίες από γυαλί με παχύ τοίχωμα και ανοξείδωτο χάλυβα. Επομένως, είναι επίσης κατάλληλα για την αποθήκευση νερού πλούσιου σε υδρογόνο. Οι πλαστικές σακούλες είναι ιδιαίτερα διαπερατές και επομένως είναι κατάλληλες και για την «ενεργοποίηση» υγρών περιεχομένων όπως οι χυμοί.

Αυτό έκανε έναν ήδη πολύ υψηλής ποιότητας χυμό καρότου που κράτησε 20 λεπτά σε σακούλα κατάψυξης τοποθετήθηκε σε βασικό νερό υδρογόνου (pH 9,9 ORP (-) 423 mV (CSE), βελτιώσει το δυναμικό οξειδοαναγωγής κατά 241 mV.

Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου. 13-πλάσιος διπλασιασμός της παροχής ηλεκτρονίων.

Ίσως το πιο εκπληκτικό αποτέλεσμα ήταν το αποτέλεσμα μετά την τοποθέτηση ενός κουτιού 30 λίτρων φρέσκου πλήρους γάλακτος σε αυτό για 0,5 λεπτά:

Εδώ το δυναμικό οξειδοαναγωγής βελτιώθηκε κατά 97 mV. Μου αρέσει να αναφέρομαι σε αυτή τη διαδικασία στις διαλέξεις μου ως εξής:Η αγελάδα στο ψυγείο".

Σε όλα τα παραδείγματα Παρεμπιπτόντως, η τιμή του pH αλλάζει μόνο κατά ένα δέκατο πάνω. Τα ιόντα ΟΗ επιβραδύνονται εύκολα από πολλά εμπόδια.

αυγά

Αυγά σε αλκαλικό νερό υδρογόνου

Σχεδόν όλοι μπορούν να δουν, να δοκιμάσουν ή να μυρίσουν εάν ένα ραγισμένο αυγό κοτόπουλου είναι φρέσκο. Πρέπει όμως να πετάξετε λίγο πιο παλιά αυγά ή να τα ταΐσετε στα λαγουδάκια του Πάσχα;

Αν εσύ Μουλιάζουμε τα ωμά αυγά σε αλκαλικό νερό υδρογόνου για 30 λεπτά, θα το δείτε, θα το γευτείτε και θα το μυρίσετε. Φυσικά, δεν μπορείτε πλέον να σώσετε τα σάπια αυγά που έχουν ήδη εισβάλει από βακτήρια. Αλλά Ακόμη και πολύ φρέσκα αυγά μπορούν να ληφθούν χρησιμοποιώντας αυτή τη διαδικασία.

2 «εμπορικά φρέσκα» βιολογικά αυγά από το ίδιο κουτί αξιολογήθηκαν ξεχωριστά για το δυναμικό οξειδοαναγωγής τους στο ασπράδι και τον κρόκο.

Μη επεξεργασμένο αυγό:

 • ORP ασπράδι αυγού: (+) 59 mV (CSE)
 • ORP Κρόκος: (+) 34 mV (CSE)

Αυγό μουλιασμένο σε αλκαλικό ενεργό νερό (υδρογόνο) για 30 λεπτά:

 • ORP ασπράδι αυγού: (-) 56 mV (CSE)
 • ORP Κρόκος: (+) 14 mV (CSE)

Απόλυτο κέρδος ORP: ασπράδι αυγού: 115 mV – κρόκος αυγού 20 mV

Όχι άλλα μαγαζιά με χυμούς

Το τέλος της βιομηχανίας του εμφιαλωμένου νερού, που προκαλεί υψηλό κόστος και περιβαλλοντική ζημιά λόγω της εξάπλωσης των ιονιστών νερού, είναι ήδη προβλέψιμο. Χρειαζόμαστε, όμως, ακόμα αλυσίδες λιανικής για χυμούς φρούτων και λαχανικών, ακόμα και για λεμονάδα;

Διάλεξη: EAW, ιστορία & ανεπαφική μετάδοση του H2

Από κόλα έως χυμό πορτοκαλιού:

Στο φως, οι περισσότεροι εγχώριοι κατασκευαστές ποτών δεν είναι καθόλου παραγωγοί, αλλά καθαρές εταιρείες εμφιάλωσης για συμπυκνώματα που παράγονται κάπου στον κόσμο, στα οποία προσθέτουν μόνο νερό και, εάν χρειάζεται, ζάχαρη ή διοξείδιο του άνθρακα.

Οι περιβαλλοντικοί πολιτικοί ζητούν εδώ και καιρό να αποκεντρωθεί η ανάμειξη συμπυκνωμάτων με νερό και άλλα πρόσθετα και να αφεθεί στον καταναλωτή. Σχεδόν κάθε επαγγελματίας εστιάτορας χρησιμοποιεί τέτοιες συσκευές ανάμειξης στο μπαρ του.

Έχουν ήδη γίνει προσπάθειες περιορισμού της ακριβής μεταφοράς φιαλών κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων μας. Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο, για παράδειγμα, να πάρετε συμπυκνωμένο χυμό μήλου ή πορτοκαλιού που μπορείτε να το αναμίξετε μόνοι σας για το νοικοκυριό σας, παρόλο που μπορείτε να αγοράσετε τόνους χυμού μήλου και πορτοκαλιού "από συμπυκνωμένο" σε κάθε σούπερ μάρκετ.

Είναι μια ανάμνηση από παλιές εποχές «σιρόπι» που οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να αγοράσουν ούτε φρέσκους χυμούς; Ή μήπως ο φόβος του συνοφρυωμένου νερού της βρύσης, το οποίο είναι λιγότερο αξιόπιστο από το νερό που χρησιμοποιούν οι εταιρείες εμφιάλωσης για να αραιώσουν τα εισαγόμενα συμπυκνώματα;

Με έναν ιονιστή νερού και τα premium ενσωματωμένα προ-φίλτρα του, μπορείτε να παράγετε καθαρότερο και υψηλότερης ποιότητας νερό από τη βιομηχανία ποτών.

Και τώρα θα σας δείξω ότι τα αποτελέσματα ανάμειξης από συμπυκνώματα ποτών είναι επίσης μετρήσιμα καλύτερα.

χυμός πορτοκάλι

Η αναζήτηση του βέλτιστου χυμού πορτοκαλιού

Αυτοσυμπιεσμένο, απευθείας πιεσμένο, από συμπύκνωμα – ή ανακατέψατε τον εαυτό σας από συμπύκνωμα;

 • Αυτοπιεσμένο από το "La Sarte": pH 3,82; ORP (-) 104; dH2: 0
 • “Βιολογικά Βιολογικά” Συμπυκνωμένος χυμός: pH 3,72; ORP (+) 158; dH2: 0
 • “Fruit Star” Συμπυκνωμένος χυμός: pH 3,82; ORP (+)117; dH2: 0
 • “Wolfra” Απευθείας χυμός: pH 3,92; ORP (+) 113; dH2: 0
 • “Valensina” (φρέσκο ​​διατηρημένο με απλή ψύξη): pH 3,88; ORP (+) 157; dH2: 0
 • “Αναλογία ποτό” Συμπυκνωμένο βιολογικό χυμό πορτοκαλιού Παράμετροι νερού βρύσης: pH 7,49; ORP (+) 238; dH2: 0 παράμετροι ενεργού νερού (υδρογόνου νερού): pH 9,52; ORP (-) 632; dH2: 1255 παράμετροι «Ratiodrink» (καθαρό): pH 3,47; ORP (+) 042; dH2: 0
 • Το "Ratiodrink" αναμίχθηκε σε αναλογία 1: 2,5

Αυτή η αναλογία είχε ως αποτέλεσμα τη βέλτιστη γευστική εμπειρία που ήταν πιο συγκρίσιμη με τον σπιτικό χυμό.

Με νερό βρύσης: pH 3,68; ORP (+) 190; dH2 0 με νερό υδρογόνου (ενεργό νερό): pH 3,79; ORP (-) 349; dH2: 622

Το αποτέλεσμα ήταν ακόμη καλύτερο από ό,τι με τον σπιτικό χυμό πορτοκαλιού «La Sarte».

Με τον τρόπο: Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο με τον συμπυκνωμένο χυμό μήλου!

Ντομάτες και (υδρογόνο νερό) ενεργοποιημένο νερό
Ντομάτες

Η ντομάτα, το μήλο της αγάπης - που ονομάζεται ντομάτα στην Αυστρία και pomodoro (χρυσό μήλο) στην Ιταλία - είναι πιο σημαντικό για την ενεργή σκηνή του νερού από οποιοδήποτε άλλο φρούτο. Επειδή είναι μέρος μιας ιδέας πωλήσεων στην οποία πωλούνται ιονιστές νερού που παράγονται με προσθήκη αλατιού πριν από την ηλεκτρόλυση αλκαλικό λειτουργικό νερό με τιμή pH πάνω από 11 μπορεί να δημιουργήσει.

Αυτή είναι μια χημική ουσία που γαλακτωματοποιεί το λίπος, καθιστώντας το υδατοδιαλυτό. Αυτό το νερό δεν πρέπει να πίνεται γιατί είναι τόσο επιβλαβές για την υγεία όσο η αλισίβα: επιτίθεται στη μεμβράνη των κυττάρων του σώματός μας, η οποία αποτελείται από λιπαρά στρώματα. Ακριβώς όπως η φλούδα της ντομάτας, η οποία περιέχει το πιο σημαντικό αντιοξειδωτικό συστατικό που κάνει την ντομάτα κόκκινη:

Το λιποδιαλυτό καροτενοειδές λυκοπένιο. Αυτό διαλύεται τώρα στο εξαιρετικά βασικό λειτουργικό νερό από το κέλυφος και χρωματίζει το νερό κόκκινο-κίτρινο. Οι πωλητές αυτών των συσκευών ισχυρίζονται τώρα ψευδώς ότι αυτό το χρώμα δείχνει τα φυτοφάρμακα και άλλους ρύπους που έχουν πλέον απελευθερωθεί από τη φλούδα, πράγμα που σημαίνει ότι το αλκαλικό λειτουργικό νερό είναι ιδανικό για τον καθαρισμό φρούτων και λαχανικών.

Στην πραγματικότητα, το καλύτερο πράγμα είναι να αφαιρείται από την ντομάτα, αυτό που φέρνει μαζί του, το λυκοπένιο, ένα από τα λίγα αντιοξειδωτικά που δεν μαγειρεύουν (γι' αυτό οι κονσέρβες ντομάτες, ο πελτέ ντομάτας ακόμα και το κέτσαπ εξακολουθούν να είναι πολύτιμες). Παρεμπιπτόντως, ένα μήλο συμβατικής καλλιέργειας που τοποθετήθηκε ταυτόχρονα στο λειτουργικό νερό δεν προκάλεσε «ρυπαντικό χρωματισμό».

Η σωστή ντομάτα Παρεμπιπτόντως, καλλιεργήθηκε αυστηρά βιολογικά και χωρίς επιβλαβείς ουσίες. Παρόλα αυτά έβγαζε εξίσου κόκκινη βαφή. Δεν υπάρχουν πραγματικά ρύποι! Παρόλα αυτά, η βιολογική ντομάτα δείχνει σημαντικά καλύτερη τιμή ORP μετά από 12 ώρες τουρσί!

Καλύτερες ντομάτες μέσω ενεργοποιημένου νερού (υδρογόνου)

Ως γνωστόν υπάρχει υπέροχες ντομάτες και ντομάτες σούπερ μάρκετ. Τα πρώτα έχουν καλύτερη γεύση και κοστίζουν πολύ περισσότερο, τα δεύτερα εκτρέφονται για το μάτι του καταναλωτή.

Οι όμορφες ντομάτες από τα θερμοκήπια της βιομηχανίας προμηθευτών για εκπτωτικά είναι πάντα διαθέσιμες, οι καλές μόνο συγκεκριμένες εποχές του χρόνου. Μόνο οι κονσέρβες ντομάτες έχουν πάντα την ίδια ποιότητα γιατί βασικά παρασκευάζονται από πλήρως ώριμα φρούτα των οποίων η εμφάνιση είναι άσχετη.

Χωρίς πολλή ταλαιπωρία, μπορούμε επίσης να δώσουμε στις ντομάτες πιο μετρήσιμη ποιότητα τροφής με τη μορφή αρνητικού ORP τοποθετώντας τες σε βασικό υδρογόνο νερό (ενεργό νερό) για τη μεταφορά υδρογόνου. Για την προστασία του ευαίσθητου λυκοπενίου στο κέλυφος, θα πρέπει να μην υπερβαίνει την τιμή pH του 10,5. Αυτό σημαίνει ότι τιμές ORP έως (-) 30 mV (CSE) είναι δυνατές σε 383 λεπτά. Λειτουργεί καλύτερα με ντομάτες κομμένες στη μέση. Η τιμή του pH της ντομάτας δεν αλλάζει, οπότε η γεύση και η ξινίλα της παραμένουν ανέπαφα. Μια σάλτσα ζυμαρικών μαγειρεμένη με αυτό εντυπωσιάζει επίσης με τις αρνητικές δυνατότητες οξειδοαναγωγής.

ο Περιεκτικότητα σε λυκοπένιο Μια ωμή ντομάτα είναι περίπου 100 mg ανά 9 g, ο χυμός ντομάτας 11, ο πουρές ντομάτας και το κέτσαπ 17, ο πελτέ ντομάτας 55,5 mg/100 g. Φυσικά, κανείς δεν θα φάει 100 γραμμάρια πελτέ ντομάτας. Εάν φάτε ένα κιλό ντομάτες, θα έχετε σχεδόν την ίδια ποσότητα λυκοπενίου.

β-χυμός ντομάτας

Καλύτερος χυμός ντομάτας

Οι έτοιμοι και αλατισμένοι χυμοί ντομάτας εντυπωσιάζουν με τις χαμηλές οξειδοαναγωγικές τους δυνατότητες στο εύρος των θετικών millivolt. Ο βιολογικός χυμός είναι ελαφρώς λιγότερο όξινος και έχει σημαντικά καλύτερο δυναμικό οξειδοαναγωγής. Και οι δύο χυμοί έχουν εξαιρετική γεύση, κάτι που μπορεί να οφείλεται και στα μπαχαρικά. Από αυτή την άποψη, η σύγκριση γεύσης με «φρέσκες» πολτοποιημένες ντομάτες από το εκπτωτικό κατάστημα θα ήταν άδικη, γιατί μπορείτε να καρυκεύσετε τον πουρέ μόνοι σας. Οι τιμές ORP (CSE) των δειγμάτων μας από το μίξερ από αριστερά προς τα δεξιά:

+ 72 mV: ντομάτες αμπέλου. + 82 mV: βιολογικές αμπελοτομάτες και

+ 64 mV: Ποικιλία Costolutto (4 φορές ακριβότερη). Στενός νικητής.

Κανένα από τα δείγματα δεν δείχνει διαλυμένο υδρογόνο. Αντίθετα, ξεχωρίζει Τριπλή συμπυκνωμένη πάστα ντομάτας “Oro di Parma” με ένα Περιεκτικότητα σε υδρογόνο 680 ​​μικρογραμμάρια/λίτρο έξω στη μία ORP (-) 352 mV. Αλλά έχει αρκετά «μεταλλική» γεύση ακόμα και όταν αραιώνεται με νερό.

Τα καλύτερα τελικά αποτελέσματα μετά Αραίωση 1:1 με βασικό ενεργό νερό που περιέχει υδρογόνο pH 9,5, ORP (-) 620 mV (CSE) ελήφθησαν ηλεκτροχημικά και από άποψη γεύσης όταν χρησιμοποιήθηκε έτοιμος βιολογικός πουρές ντομάτας από discounter σε αναλογία 1:1. Αυτός ο πουρές περιείχε ήδη 613 μικρογραμμάρια/l dH2 μη αναμεμειγμένο, το οποίο αυξήθηκε μετά την ανάμειξη 708 ppb (μικρογραμμάρια/L) αυξήθηκε. Το ORP θα μπορούσε να μειωθεί σε (-) 104 mV. Μετά το καρύκευμα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα χυμού.

Πούδρα γυμναστικής

Συμπυκνωμένες πρωτεΐνες προσφέρονται κυρίως ως συμπλήρωμα διατροφής για ανταγωνιστικούς αθλητές όπως οι bodybuilders για την οικοδόμηση μυών. Ωστόσο, δεν αποτελούν συμπλήρωμα διατροφής, αλλά μάλλον τροφή στην πιο συμπυκνωμένη, καθορισμένη μορφή.

Τα πιο συνηθισμένα είναι «Τυρόγαλο– Μείγματα από πρωτεΐνη ορού γάλακτος σε σκόνη, στην οποία προστίθενται ως συμπλήρωμα βιταμίνες, μέταλλα, ένζυμα κ.λπ. Ειδικά με σκόνες που είναι απολύτως «νεκρές» λόγω ξήρανσης, καλό είναι να τους προσδώσετε λίγη περισσότερη από την αρχική τους ζωντάνια αναμειγνύοντάς τες με αλκαλικό ενεργό νερό (υδρογόνο).

σκόνη γυμναστικής-1

Η σύγκριση ορισμένων δημοφιλών προϊόντων αυτού του τύπου δείχνει ότι ο νικητής της δοκιμής προηγείται ελάχιστα, αλλά είναι πάντα Σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με την ανάμειξη με νερό βρύσης φέρνει.

Αριστερά: νερό βρύσης pH 7,5, ORP (+) 267 (CSE); dH2 0 μικρογραμμάρια/λίτρο.

Δεξιά: νερό υδρογόνου pH 9,9, ORP (-) 683 (CSE); dH2 1313 μικρογραμμάρια/λίτρο.

Εμφανίζεται η απώλεια/κέρδος σε σύγκριση με το νερό της βρύσης μετά την ανάμιξη με τη σκόνη.

αλλαμμένος

Σκόνη διαίτης και υδρογονωμένο νερό

Οι εκτιμήσεις που παρουσιάζονται στην ενότητα "Πούδρα γυμναστικής" για τη χρήση αλκαλικού υδρογόνου νερού για ανάμειξη ισχύουν επίσης για μείγματα σκόνης για "απώλεια βάρους", όσο αποτελεσματικά και αν είναι. Δεν πρόκειται επίσης για συμπληρώματα διατροφής, αλλά για πλήρη υποκατάστατα τροφής που έχουν σκοπό να διευκολύνουν την αποφυγή καθημερινών τροφών που έχουν οδηγήσει σε αύξηση βάρους κατά τη φάση της δίαιτας με μειωμένη πρόσληψη θερμίδων.

Τέτοιες σκόνες ανακούφισης δίαιτας είναι μια δεκάρα μια ντουζίνα. Οπότε έχω μόνο ένα από τα πιο δημοφιλή Έλαβε® δοκιμαστεί σε Βασικό πλεονέκτημα της ανάμειξης με αλκαλικό ενεργό νερό να ξεκαθαρίσω. Βασικές τιμές του μικτού νερού όπως και με τις σκόνες γυμναστικής

Μητρικό γάλα και υδρογόνο νερό (βίντεο άρθρο)

Στις μέρες μας, το γάλα σε σκόνη σχεδόν δεν χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του φρέσκου γάλακτος στον ιδιωτικό τομέα, καθώς υπάρχει καλή προσφορά φρέσκου γάλακτος, τουλάχιστον στις βιομηχανικές χώρες. Έχω ήδη δείξει πώς ακόμη και αυτό μπορεί να βελτιωθεί στο κεφάλαιο «Μεταφορά υδρογόνου μέσω συσκευασίας». Ωστόσο, χρησιμοποιούνται ευρέως ως τροφή για βρέφη που δεν θηλάζουν και επομένως είναι ιδιαίτερα σημαντικά για μια πιο προσεκτική ματιά στις ηλεκτροχημικές παραμέτρους ποιότητας τους. Επειδή αγελαδινό γάλααπό το οποίο λαμβάνεται το βρεφικό γάλα σε σκόνη διαφορετικές μετρήσεις από το γάλα μιας γυναίκας που θηλάζει.

στιλινός

Είναι εντυπωσιακό ότι οι ηλεκτροχημικές φυσιολογικές τιμές του μητρικού γάλακτος αντιστοιχούν στα εύρη διακύμανσης του ανθρώπινου αίματος. Προφανώς η φύση διευκολύνει το βρέφος να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος στην κυκλοφορία του αίματος.

σκόνη γάλακτος

Το θεμελιώδες ερώτημα λοιπόν είναι: πώς μπορείς τη μεγαλύτερη δυνατή ομοιότητα των μιγμάτων βρεφικού γάλακτος να γίνει φυσικό κύριο μοντέλο; Ή μπορείτε να ταΐσετε το μωρό σας ακόμα καλύτερα με φόρμουλα; Οι επιστήμονες που εξυπηρετούν τους κατασκευαστές γάλακτος σε σκόνη σκέφτονται αυτά τα ερωτήματα για πάνω από 100 χρόνια. Η χρήση βασικού νερού υδρογόνου φέρνει ένα επιπλέον πλεονέκτημα εδώ;

Βρεφικό γάλα σε σκόνη

Ορισμένοι κατασκευαστές βρεφικού γάλακτος σε σκόνη έχουν ήδη απαντήσει στο ερώτημα τι ρόλο παίζει το νερό με το οποίο αναμειγνύονται τα προϊόντα τους. Ως εκ τούτου, πωλούν τις δικές τους μάρκες "Βρεφικό νερό".

Χρησιμοποιώντας μια τέτοια μάρκα βρεφικού νερού "Humana®", δοκίμασα τις ηλεκτροχημικές επιδράσεις του στο τελικό προϊόν που καταλήγει στο μπιμπερό σε διάφορες μάρκες. Τα αποτελέσματα δεν είναι πολύ πειστικά για μένα.

Συμβατικές εναλλακτικές λύσεις για το βρεφικό γάλα;

Τάσηανθρώπινος

Στην πραγματικότητα, το βρεφικό γάλα σε σκόνη αναμεμειγμένο με Humana® Baby Water είχε ακόμη καλύτερη ηλεκτροχημική απόδοση (τιμή ORP) από ένα έτοιμο εμφιαλωμένο προϊόν, το οποίο χορηγείται σε νεαρές μητέρες σε ορισμένες μαιευτικές κλινικές αμέσως μετά τη γέννηση ως υποκατάστατο εάν θηλάζουν. δυσκολίες.

Επειδή ένα δυναμικό οξειδοαναγωγής + 73 mV (CSE) σημαίνει ότι το βρέφος έχει ένταση τουλάχιστον 75 mV πρέπει να ξεπεραστείνα μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος στον οργανισμό του. Τουλάχιστον η τιμή pH αυτού του προϊόντος στο 6,92 είναι ακόμη καλύτερη από την καλύτερη τιμή του 6,64 που επιτυγχάνεται με το «βρεφικό νερό».

Είναι η τιμή του pH πιο σημαντική από την τιμή οξειδοαναγωγής σε αυτή την περίπτωση; Σε αυτή την περίπτωση, αυτό το ερώτημα είναι επιστημονικά νέο και δεν έχει καν συζητηθεί ακόμη. Πιστεύω πως όχι.

Το μεταλλικό νερό για ανάμιξη σπάνια προσφέρει καλύτερες τιμές από το νερό για μωρά που προσφέρεται. Ως ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης συλλογής μεταλλικού νερού που έχει αναλυθεί ηλεκτροχημικά στον κόσμο, μπορείτε πραγματικά να με πιστέψετε:

Το μεταλλικό νερό από το St. Leonhardsquelle στο Leonhardsfunzen στην Άνω Βαυαρία απέδωσε τις καλύτερες τιμές μεταξύ 120 τύπων κατά την ανάμειξη γάλακτος σε σκόνη.

Αλλά αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο ένα από τα δύο μακριά από το αρχικό μητρικό γάλα, αλλά και πιο ακριβό από άποψη τιμής από την ίδια την σκόνη.

Η τιμή του pH εξακολουθεί να είναι 0,7 pH κάτω από τον «στόχο», η τιμή ORP των +24 mV (CSE) είναι 26 έως 86 mV κάτω από το κύριο μοντέλο του μητρικού γάλακτος. Με το αλκαλικό ενεργό νερό (υδρογόνο) πλησιάζετε πολύ πιο κοντά στο ιδανικό

Αλκαλικό, υδρογόνο νερό και η επίδραση του υδρογόνου στο μητρικό γάλα

μητρικό γάλα Babyvita γάλα σε σκόνη

Ελπίζω ότι αυτό το βιβλίο ενθαρρύνει τους κατασκευαστές παιδικών τροφών να κάνουν περισσότερη έρευνα, η οποία στη συνέχεια οδηγεί σε μια σύσταση. Θα ήθελα απλώς να επισημάνω ότι η χρήση αλκαλικού ενεργού νερού (υδρογόνου), για παράδειγμα γάλακτος σε σκόνη «Bebivita® Initial Milk 1» πιο κοντά στις ηλεκτροχημικές παραμέτρους που μετρώνται στο φυσικό μητρικό γάλα παρά με κοινές προηγούμενες μεθόδους. Για την ανάμιξη χρησιμοποιήθηκε ενεργό νερό σε θερμοκρασία 14o C με τις ακόλουθες παραμέτρους: pH 9,8; ORP (-) 609mV (CSE); διαλυμένο υδρογόνο 1353 μικρογραμμάρια/λίτρο. Το αποτέλεσμα: pH 7,3; ORP -053 mV (CSE), διαλυμένο υδρογόνο 136 μικρογραμμάρια/L.

Ένα άλλο ερώτημα που θα διευκρινιστεί μέσω επιστημονικών μελετών θα ήταν εάν η ποιότητα του μητρικού γάλακτος μπορεί να βελτιωθεί εάν η μητέρα πίνει αλκαλικό νερό υδρογόνου (ενεργό νερό) κατά την περίοδο του θηλασμού. Η πιλοτική μου δοκιμή σε ένα θέμα δοκιμής προτείνει αυτό:

Δείγμα μητρικού γάλακτος 1: 8.5.2012 Μαΐου 7,55 χωρίς πόσιμο ενεργό νερό pH 27 ORP: (-) XNUMX mV

Δείγμα μητρικού γάλακτος 2: 23.5.2012 Μαΐου 9,5 με προηγούμενη καθημερινή ενεργό πόσιμο νερό (pH 220, ORP -7,54 mV) κατά βούληση. pH 56 ORP: – XNUMX mV.

Ο διπλασιασμός του αρνητικού δυναμικού οξειδοαναγωγής σε 15 ημέρες σημαίνει ισχυρό Αύξηση της παροχής ηλεκτρονίων.

Η νέα συζήτηση για το υδρογόνο

Έρευνα του Ιάπωνα Shigeo Ohta έδειξε το 2007 ότι το μοριακά διαλυμένο αέριο υδρογόνο, το οποίο είναι υπεύθυνο για το αρνητικό ORP, έχει επίσης αντιοξειδωτικά αποτελέσματα. Από τότε, το μοριακό αέριο υδρογόνο έχει εκραγεί σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα στην ιατρική έρευνα. 12) Δείχνει πολλά υποσχόμενο για τη θεραπεία των πιο κοινών μη μολυσματικών ασθενειών που επικρατούν σήμερα.

Πάνω απ 'όλα, το μοριακό υδρογόνο καταπολεμά άμεσα την πιο καταστροφική από όλες τις ελεύθερες ρίζες, τη ρίζα υδροξυλίου, η οποία, με ORP (+) 2300 mV, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των καταστροφέων κυττάρων, μπροστά από το όζον (+ 2000 mV).

Σε αντίθεση με άλλα εξαιρετικά αποτελεσματικά αντιοξειδωτικά, το H2 δεν αφήνει παρενέργειες: απλώς μετατρέπεται σε νερό!

Το Η2 εξουδετερώνει επίσης το υπεροξυνιτρικό ανιόν και αποτρέπει το σχηματισμό ριζών αζώτου που είναι επικίνδυνες για τις κυτταρικές δομές και τα σημαντικά ένζυμα. Προηγουμένως, το αέριο υδρογόνο (Η2) θεωρούνταν ασήμαντο στη φυσιολογία επειδή απαιτεί σχετικά μεγάλη ποσότητα ενέργειας για να υποστεί χημικές αντιδράσεις (435 kJ/mol). Επιπλέον, το σώμα μας το χρησιμοποιεί αρκετά άσκοπα αποβάλλοντας συνεχώς αέριο υδρογόνο μέσω της αναπνοής μας.

Επιστήμονες και υδρογόνο θεραπεία

Ήδη από τη δεκαετία του 1990, μόνο λίγοι Ιάπωνες επιστήμονες με επικεφαλής τον Hidemitsu Hayashi ακολούθησαν την ιδέα ότι το υδρογόνο θα μπορούσε να παίξει βασικό ρόλο στις παρατηρούμενες θεραπευτικές επιδράσεις του αλκαλικού ενεργοποιημένου νερού.

Από τις ανακαλύψεις του Shigeo Ohta, το μοριακό αέριο υδρογόνο ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα στην ιατρική έρευνα. Ο καθηγητής Garth L. Nicolson, υποψήφιος για βραβείο Νόμπελ επιστημονικός βαρύς στην κυτταρική ιατρική, ανέφερε 2016 επιστημονικές μελέτες για το νέο θεραπευτικό αέριο σε ένα άρθρο ανασκόπησης 44 σελίδων που δημοσιεύθηκε το 338. Το πιο εκπληκτικό εύρημα της έρευνας, η οποία έχει πλέον αυξηθεί σε περισσότερες από 1000 μελέτες, είναι ότι το αέριο υδρογόνο δεν είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, αλλά αδύναμο. Και είναι ακριβώς αυτό το προφανές μειονέκτημα που του δίνει το πλεονέκτημα της επιλεκτικής δράσης:

Επιλεκτική επίδραση του μοριακού υδρογόνου

Λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό μόνο όταν υπάρχει μια ιδιαίτερα ισχυρή οξειδωτική επίθεση στις δομές των κυττάρων, όπως συμβαίνει με τις ρίζες υδροξυλίου και αζώτου.

Για να το πούμε με μια μεταφορά: Το μοριακό υδρογόνο στο σώμα μοιάζει με έναν ανιχνευτή καπνού που δεν ενεργοποιεί το σύστημα καταιονισμού όταν ανάβει ένα κερί, αλλά μόνο όταν το χριστουγεννιάτικο δέντρο αρχίζει να καίγεται. Τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα αντιοξειδωτικά θα διέκοπταν σημαντικά μονοπάτια σηματοδότησης, ειδικά στον πυρήνα του κυττάρου, όπου το αέριο υδρογόνο μπορεί να διεισδύσει εύκολα.

Hidemitsu Hayashi Photo Theory of Water Control Magnesium Stick
Garth L Nicolson Κλινικές επιδράσεις της χορήγησης υδρογόνου

Το μοριακό υδρογόνο είναι επομένως πολλά υποσχόμενο στη θεραπεία των πιο σημαντικών μη μολυσματικών ασθενειών. Από τις τρεις μορφές δοσολογίας ως ποτό, διάλυμα έγχυσης και αέριο εισπνοής, το υδρογόνο είναι το πιο κοινό.

Γραφικό εφαρμογής υδρογόνου θεραπείας

Γραφικό για εφαρμογές υδρογόνου θεραπείας. Σύμφωνα με τον Nicolson. ό.π., 2016, σελ 35

Αξιολόγηση ποιότητας του νερού Η2 κατά dH2, ORP ή pH;

Δεδομένων αυτών των εκτεταμένων ευρημάτων, το διαλυμένο υδρογόνο (διαλυμένο υδρογόνο dH2) έχει γίνει βασικό συστατικό του ηλεκτροενεργοποιημένου νερού από το 2008. Αυτό φυσικά οδηγεί στο ερώτημα: Ποια παράμετρο πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να αξιολογήσετε την ποιότητα του νερού: dH2 ή ORP και pH;

Για να συνοψίσουμε τη μακροχρόνια συζήτηση μεταξύ του δυναμικού οξειδοαναγωγής και του υδρογόνου: Το δυναμικό οξειδοαναγωγής είναι μια παρενέργεια. Οι ευφάνταστες συζητήσεις για τα «ελεύθερα ηλεκτρόνια» ή την «ανεπαφική μετάδοση» έχουν πλέον μόνο ιστορική σημασία. Ωστόσο, χρειάστηκε μέχρι το 2016 μέχρι να βρεθεί μια μέθοδος για τη μέτρηση του dH2 που ήταν επίσης πρακτική για λαϊκούς.

Αυτό έχει αρχικά μια πολύ απλή πρακτική συνέπεια για τον χρήστη του αλκαλικού ενεργοποιημένου νερού: μπορεί να αγνοήσει όλες τις προειδοποιήσεις σχετικά με τα μεταλλικά δοχεία: το μόνο που έχει σημασία είναι ότι το δοχείο είναι αεροστεγές.

Το γυαλί και ο ανοξείδωτος χάλυβας αντικαθιστούν τώρα τα διάφορα πλαστικά που δεν μπορούν να συγκρατήσουν το υδρογόνο.

Δεδομένου ότι η ικανότητα του Η2 να διαλύεται μειώνεται όσο αυξάνεται η θερμοκρασία του νερού, τα δοχεία με διπλά τοιχώματα με θερμομόνωση είναι το δοχείο αποθήκευσης της επιλογής. Θα πρέπει πάντα να γεμίζετε μέχρι το χείλος για να αποτρέψετε το υδρογόνο που είναι διαλυμένο στο νερό από την εξάτμιση σε μια φυσαλίδα αέρα. Με αυτόν τον τρόπο, η απώλεια dH2 μπορεί να περιοριστεί αποτελεσματικά.

Αυτό έχει επίσης συνέπειες για το μέγεθος της φιάλης: Μόλις ανοιχτεί και έρθει σε επαφή με την ατμόσφαιρα, το υδρογόνο αναπόφευκτα και γρήγορα διαφεύγει.

Επομένως, τα μπουκάλια δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερα από την ποσότητα νερού που μπορεί να καταναλωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στόχος είναι η παραγωγή όσο το δυνατόν περισσότερου υδρογόνου στο αλκαλικά ενεργοποιημένο νερό και η διατήρηση αυτής της περιεκτικότητας στο μέγιστο μέχρι τη στιγμή της πόσης.

Οξυγόνο νερό: Ο2 νερό

Υπάρχουν εταιρείες που Ο2 νερό έχουν αναπτύξει και το πουλήσουν με επιτυχία. Αυτό δεν περιέχει υδρογόνο. Από τη σημερινή σκοπιά, αυτό δεν έχει νόημα. Το οξυγόνο είναι ο καυστήρας, το υδρογόνο είναι το καύσιμο στο σώμα.

Η αποθήκευση ενέργειας μέσω του υδρογόνου είναι δυνατή μόνο με τη φόρτιση NADH+ σε NADH στο σώμα. Albert of Szént-György Το εξήγησε αυτό στην ομιλία του για το βραβείο Νόμπελ το 1937 - ακριβώς τη χρονιά κατά την οποία το ηλεκτρολυτικό νερό καταχωρήθηκε ως ιατρική ειδικότητα στη Γερμανία. Μπορούμε να λάβουμε υδρογόνο μόνο με την παροχή ενέργειας με τη μορφή τροφής.

Στο τέλος του μεταβολισμού παίρνουμε υδρογόνο από αυτό και όλη η βιοχημική πολυπλοκότητα των κυττάρων μας χρησιμεύει μόνο για τη διάσπαση της αντίδρασης οξυϋδρογόνου μεταξύ οξυγόνου και υδρογόνου σε αρκετά ήπια βήματα.

Το οξυγόνο (o2) απορροφάται καλύτερα από τους πνεύμονες.

Μπορούμε να διοχετεύσουμε οποιαδήποτε ποσότητα οξυγόνου μέσω των πνευμόνων στα κύτταρα. Σε όλες τις φυσιολογικές καταστάσεις, η παροχή υδρογόνου είναι το μόνο πρόβλημα στον οργανισμό μας.

Με τη βοήθεια του αλκαλικού, πλούσιου σε υδρογόνο ενεργοποιημένου νερού, μπορούμε να παραλείψουμε τη μεταβολική αλυσίδα και να εφοδιαστούμε αμέσως με υδρογόνο χωρίς την αναπνευστική αλυσίδα και τον κύκλο του κιτρικού οξέος, το οποίο, λόγω του μικροσκοπικού μοριακού του μεγέθους, μπορεί να ρέει αβίαστα σε ολόκληρο το σώμα. συμπεριλαμβανομένων των μιτοχονδρίων.

Με το αλκαλικό ενεργό νερό (υδρογόνο), το καύσιμο της ζωής μπορεί να πιει εύκολα. Και επιπλέον, δεν είναι μόνο το πιο μικρό, αλλά και το πιο κομψό αντιοξειδωτικό. Γιατί δεν γίνεται ριζοσπάστης αφού έχει εγκαταλείψει την ενέργειά του, αλλά το νερό.

Λίγα λόγια για τη φαινομενική περίσσεια υδρογόνου στο σώμα μας, η οποία μας κάνει να εκπνέουμε συνεχώς και να εξατμίζουμε το υδρογόνο. Συχνά ακούτε: Το υδρογόνο είναι το πιο κοινό στοιχείο στο σύμπαν. Για παράδειγμα, εσείς και εγώ αποτελούμαστε από 99% άτομα υδρογόνου. Καθένας από εμάς είναι μόνο 1% μη υδρογόνο.

Το H2 είναι το πιο κοινό στοιχείο στο σύμπαν, αλλά είναι σε έλλειψη στη Γη

Και τώρα έρχεται το αποκορύφωμα: το πιο κοινό στοιχείο στο σύμπαν είναι σε απόλυτη έλλειψη στον πλανήτη μας. Ενώ το υδρογόνο αντιπροσωπεύει το 75% της συνολικής μάζας του ηλιακού μας συστήματος, βρίσκουμε μόνο το 0,12 τοις εκατό του στον πλανήτη μας. Αντίθετα, έχουμε το οξυγόνο καύσης υδρογόνου σε αφθονία: σχεδόν το ήμισυ της μάζας της γης αποτελείται από αυτό.

Το υδρογόνο, το οποίο είναι σπάνιο στη Γη, υπάρχει συνήθως μόνο σε ενώσεις. Για παράδειγμα ως νερό. Αλλά δεν είναι ελκυστικό γιατί το νερό δεν είναι τίποτα άλλο από καμένο υδρογόνο. Το νερό είναι νεκρό υδρογόνο. Μόνο η ζωή σε αυτή τη γη, από τα φυτά μέχρι τα βακτήρια και τους ανθρώπους, μπορεί να παράγει υδρογόνο, τον κινητήρα της ζωής, από το νερό.

Και για να γίνει αυτό, η ζωή χρησιμοποιεί την ενέργεια που παίρνει από το σύμπαν:

Η ενέργεια του ήλιου και η θερμική και ηλεκτρομαγνητική ενέργεια που αποθηκεύεται μέσα στη γη. Το αδέσμευτο μοριακό οξυγόνο επιστρέφει στον ήλιο ως αέριο που ανεβαίνει ταχέως. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, για παράδειγμα, τα αυτοκίνητα με δεξαμενή υδρογόνου κινδυνεύουν λιγότερο από έκρηξη σε ένα ατύχημα από τα βενζινοκίνητα οχήματα, επειδή η βενζίνη που διαρρέει παραμένει στο έδαφος για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ το υδρογόνο πετά προς τα πάνω αστραπιαία.

Με τη βοήθεια της ηλεκτρόλυσης του νερού, μετατρέπουμε την ηλεκτρική ενέργεια, η οποία τελικά προέρχεται από τη μετατροπή της ηλιακής ενέργειας, σε χημική ενέργεια, η οποία στη συνέχεια είναι διαθέσιμη σε εμάς ως υδρογόνο, το αέριο της ζωής. Το νερό υδρογόνου είναι επομένως πιο πλούσιο σε ενέργεια από το κανονικό νερό. 

Επομένως, η νέα ερώτηση σχετικά με το βασικό υδρογόνο νερό (ενεργό νερό) είναι:

Πώς παίρνετε το περισσότερο αέριο υδρογόνο διαλυμένο σε νερό κατάλληλο για πόση;

Υπάρχει μια έντονη συζήτηση σχετικά με αυτό σε όλο τον κόσμο από το 2013 περίπου. Θα ασχοληθώ με τις ιδέες και τις παρανοήσεις στα επόμενα κεφάλαια.

Νέες μέθοδοι και συσκευές για την παραγωγή H2

HRW 00

Αρχικά, ας θυμηθούμε τι κάνει ένας κλασικός ιονιστής νερού: Διαιρεί τα μόρια του νερού και διαχωρίζει τα ιόντα νερού που προκύπτουν σε έναν θάλαμο ανόδου και καθόδου. Αυτό προκαλεί τη συμπύκνωση ιόντων υδροξειδίου στον θάλαμο καθόδου και των πρωτονίων (ιόντα Η+ με τη μορφή ιόντων H3O+) στην πλευρά της ανόδου της κυψέλης ηλεκτρόλυσης του ιονιστή νερού.

Ταυτόχρονα, τα βασικά κατιόντα μεταναστεύουν μέσω της μεμβράνης του διαφράγματος προς την πλευρά της καθόδου και τα ανιόντα μετακινούνται προς την πλευρά της ανόδου. Στα αριστερά η τιμή του pH μειώνεται, στα δεξιά αυξάνεται.

Το νερό από την πλευρά της καθόδου, που θα πρέπει να έχει pH 8,5 - 9,5 για πόση, είναι πιο πλούσιο σε αλκαλικά ιόντα όπως ασβέστιο, μαγνήσιο κ.λπ. από το νερό της βρύσης.

Το πρώτο ερώτημα είναι: είναι δυνατόν χωρίς ιονιστή νερού;

Υδρογόνο νερό σε σακούλες

Αν ψάχνετε μόνο για υδρογόνο στο νερό και θέλετε να αποφύγετε βάσεις και μέταλλα στο νερό, μπορείτε επίσης να το κάνετε χωρίς ιονιστή νερού. Το υδρογόνο από την τεχνολογία βιομηχανικής συγκόλλησης σε φιάλες πίεσης δεν είναι πραγματικά ακριβό.

Μια επιτυχημένη μέθοδος για την παραγωγή νερού πλούσιου σε υδρογόνο που μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες έχει αναπτυχθεί στην Ιαπωνία. Δουλεύει κάπως έτσι.

Αυτή η μέθοδος από τον ηγέτη της ιαπωνικής αγοράς IZUMIO® χρησιμοποιεί υψηλή πίεση υδρογόνου για να πιέσει 2600 ppb υδρογόνου στο νερό. Αυτό είναι περίπου 1000 ppb περισσότερο από ό,τι θα ήταν δυνατό υπό την κανονική πίεση 1 ατμόσφαιρας.

Πριν γεμίσει σε σάκους αλουμινίου τεσσάρων στρώσεων, το διαλυμένο οξυγόνο αφαιρείται από το νερό χρησιμοποιώντας μια μεμβράνη κενού. Αυτό προκαλεί μείωση του δυναμικού οξειδοαναγωγής περισσότερο από ό,τι με μεθόδους που αφήνουν οξυγόνο στο νερό.

Διαφήμιση Izumio

Υδρογόνο σε σακούλες

Ο Shigeo Ohta, ο ανακαλύπτοντας τα ιατρικά οφέλη του υδρογόνου, υποστηρίζει αυτή τη μέθοδο σε μια συνέντευξη στο YouTube. Αλλά υπάρχει ένα κρίσιμο πρόβλημα με αυτό.

H2 νερό σε σακούλες | Μειονεκτήματα:

Αυτή η μέθοδος είναι πολύ ακριβή. Τα σακουλάκια της μερίδας περιέχουν μόνο 0,2 λίτρα και η τιμή του 1 λίτρου ξεπερνά κατά πολύ τα 10€. Όπως εξηγείται στη σελίδα 8, θα πρέπει να πίνετε περισσότερο από ένα λίτρο την ημέρα.

Έτσι, αυτή η μέθοδος είναι πιθανώς μόνο μια επιλογή για εκείνους τους λίγους ανθρώπους για τους οποίους τα χρήματα δεν αποτελούν αντικείμενο. Τα φθηνότερα προϊόντα απομίμησης χωρίς την πατενταρισμένη μέθοδο εμφανίζουν χαμηλότερες τιμές μόλις ανοίξουν. Τα απόβλητα για ένα αμερικανικό προϊόν, μετρημένα με δοκιμαστικές σταγόνες H2 blueTM, δείχνουν χρόνο ημιζωής 50 λεπτών. Η χαμηλή αρχική τιμή δείχνει ότι το διαλυμένο οξυγόνο δεν συμπιέστηκε σωστά.

Μπορεί να υποτεθεί ότι οι τιμές για τέτοια προϊόντα θα πέσουν ως αποτέλεσμα της μαζικής διαθεσιμότητας. Αλλά εκτός από αυτό, οι σύνθετες σακούλες αλουμινίου μίας χρήσης είναι δύσκολο να ανακυκλωθούν και επομένως δεν είναι επιθυμητές σύμφωνα με την τρέχουσα κατανόηση της βιώσιμης οικολογίας συσκευασίας.

Το υπάρχον πρόβλημα των απορριμμάτων με δισεκατομμύρια πλαστική τέφρα είναι αρκετά κακό.

Γέμισμα υψηλής πίεσης για την παραγωγή υπερκορεσμένου νερού υδρογόνου

Το αν ο υπερκορεσμός του νερού με μοριακό υδρογόνο που προκύπτει από πλήρωση υψηλής πίεσης ωφελεί πραγματικά τον πότη νερού ή αν αντισταθμίζει μόνο την απώλεια του πτητικού αερίου που προκαλείται από την αποθήκευση και τη μεταφορά, είναι ένα άλλο ερώτημα.

Μόλις ξεβιδώσετε το κλείσιμο της σακούλας, η υπερβολική πίεση μειώνεται σε λίγα δευτερόλεπτα και πέφτει στα συνηθισμένα 1600 ppb και ακόμη χαμηλότερη σε υψηλότερες θερμοκρασίες.

Εάν οι σακούλες δεν μεταφέρονται σε κρύα αλυσίδα, θα σχηματιστεί επίσης μια φυσαλίδα με υδρογόνο που έχει εξαντληθεί το αέριο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μοριακό υδρογόνο δεν είναι πραγματικά διαλυμένο στο νερό όπως τα ορυκτά ιόντα. Επειδή το αέριο υδρογόνο δεν είναι πολικό. Είναι υδρόφοβο, άρα απωθεί το νερό. Αυτό που αποθηκεύεται στο νερό ανάλογα με τη θερμοκρασία και την πίεση είναι απλώς ένα είδος διασποράς.

Αυτό φαίνεται στο επόμενο εργαστηριακό μου πείραμα. Γέμισα ένα απολύτως σφραγισμένο ποντίκι αερίου με υπερκορεσμένο νερό υδρογόνου στα 1680 ppb.

Πρόσθεσα μια λωρίδα μεταλλικού μαγνησίου σε ένα δεύτερο ποντίκι αερίου που ήταν γεμάτο με το ίδιο νερό.

Αυτό διαλύεται σταδιακά στο νερό για να σχηματίσει αέριο υδρογόνο και ιόντα υδροξειδίου, έτσι ώστε να γίνει πλούσιο σε υδρογόνο και πιο βασικό. Και τα δύο ποντίκια αερίου γεμίστηκαν αρχικά χωρίς φυσαλίδες και στη συνέχεια αποθηκεύτηκαν σε θερμοκρασία δωματίου.

Πειράματα με υδρογόνο και νερό στο ποντίκι αερίου

Πάνω: Υπερκορεσμένο αλκαλικό υδρογόνο νερό (pH 10,5) από ιονιστή νερού. Πάνω δεξιά: Το ίδιο νερό υδρογόνου από ιονιστή νερού με λωρίδα μεταλλικού μαγνησίου μήκους 5 εκατοστών.

Ποντίκι αερίου (6)

Μετά από μια εβδομάδα, μια πολύ μεγαλύτερη φυσαλίδα αερίου υδρογόνου είχε διαχωριστεί στο ποντίκι αερίου με μαγνήσιο (κάτω γυαλί). Και στις δύο περιπτώσεις, το νερό διαχώρισε το υπερκορεσμένο υδρογόνο και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα με την πρόσθετη παροχή από το μαγνήσιο.

Ακόμη και μετά από 6 μήνες, δεν μπορούσε να αποθηκευτεί περαιτέρω υδρογόνο στο νερό λόγω της επίδρασης του μαγνησίου. Μια ακόμη μεγαλύτερη φυσαλίδα αερίου σχηματίστηκε.

Το πείραμα δείχνει δύο πράγματα:
 • Ένας ηλεκτρολυτικός ιονιστής νερού μπορεί να παράγει υπερκορεσμένο βασικό νερό υδρογόνου. Όμως ο υπερκορεσμός δεν παραμένει σταθερός.
 • Η παραγωγή χημικού υδρογόνου, όπως μέσω μεταλλικού μαγνησίου, αγγίζει επίσης τα όρια κορεσμού. Αυτό δεν μπορεί να επιτύχει καλύτερα ή πιο σταθερά αποτελέσματα.

Νερό υδρογόνου ουδέτερου pH

Με την αυξανόμενη σημασία του παράγοντα υδρογόνου, ορισμένοι κατασκευαστές ηλεκτρολυτικών ιονιστών νερού ανέπτυξαν νέες ιδέες για την αποθήκευση περισσότερου υδρογόνου στο νερό. Μερικά από αυτά είναι ενδιαφέροντα. Άλλοι όχι. Θέλω να ξεκινήσω με τις πιο αδύναμες μεθόδους, οι οποίες δεν μπορούν να αποθηκεύσουν τόσο πολύ υδρογόνο στο νερό, αλλά είναι σημαντικά φθηνότερες στην παραγωγή σε σύγκριση με τη σχετικά υψηλή τιμή αγοράς ενός κλασικού βασικού ιονιστή νερού με ηλεκτρόλυση διαφράγματος.

Το κοινό χαρακτηριστικό αυτών των συσκευών είναι ότι οι κατασκευαστές παρακολουθούν μόνο την περιεκτικότητα σε υδρογόνο. Απλώς δηλώνουν περιττό να είναι και το νερό αλκαλικό και να αφαιρείται το οξυγόνο λόγω της οξειδωτικής του φύσης. Θεωρούν επίσης ότι η αφαίρεση των ανιόντων είναι εξίσου περιττή με την αύξηση της ποσότητας κατιόντων στο αλκαλικά ενεργοποιημένο νερό.

Η τιμή του pH είναι περήφανη για αυτούς. Η περιεκτικότητα σε υδρογόνο είναι το παν. Στις επόμενες σελίδες θα περιγράψω τις πιο σημαντικές από αυτές τις τεχνικές, που έχουν αναπτυχθεί από το 2010 περίπου.

Γεννήτριες οξυ-υδρογόνου

Ο ευκολότερος τρόπος παραγωγής νερού υδρογόνου είναι σε μια κυψέλη ηλεκτρόλυσης 1 θαλάμου στην οποία οι κάθοδοι και η άνοδος δεν διαχωρίζονται από ένα διάφραγμα. Έτσι το οξυγόνο και το υδρογόνο «διαλύονται» στο νερό ταυτόχρονα. Σε αναλογία 1:2. Αυτή είναι η φόρμουλα για το οξυυδρογόνο.

Ωστόσο, οι κατασκευαστές αποφεύγουν να μιλάνε για ιονιστές οξυϋδρογόνου γιατί φαίνονται εκρηκτικοί και επικίνδυνοι - αν και σε υδατικό διάλυμα και σε αυτές τις ποσότητες δεν είναι καθόλου. Ως εκ τούτου δίνουν έμφαση μόνο στο υδρογόνο και μιλούν για γεννήτριες «πλούσιες σε νερό σε υδρογόνο». Η προσωπική μου αγαπημένη έκφραση για αυτό είναι "double bubbler".

Βασική λειτουργία γεννητριών οξυ-υδρογόνου

Η βασική λειτουργία φαίνεται στο γράφημα στα δεξιά: Τεχνικά είναι πολύ απλές. Και στην πραγματικότητα διοχετεύουν αέριο υδρογόνο στο νερό με λίγη προσπάθεια, κάτι που το κανονικό πόσιμο ή μεταλλικό νερό γενικά δεν έχει.

Αυτό το νερό δεν είναι πραγματικά πλούσιο σε υδρογόνο. Αλλά μπορεί να υποστηριχθεί ότι αυτό είναι αρκετό για καλύτερη παροχή υδρογόνου και ορισμένες αντιοξειδωτικές επιδράσεις.

Το πλεονέκτημα: Μια απλή τροφοδοσία μέσω μπαταρίας που μπορεί να επαναφορτιστεί χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προετοιμάσετε έως και 20 λίτρα νερού εν κινήσει και χωρίς πρίζα. Σε μια γεννήτρια υδρογόνου OXY, το οξυγόνο όχι μόνο δεν αφαιρείται, αλλά στην πραγματικότητα προστίθεται.

Ως αποτέλεσμα, το διαλυμένο οξυγόνο δρα ως αντίστιξη στο υδρογόνο και το δυναμικό οξειδοαναγωγής δεν είναι ποτέ τόσο χαμηλό όσο σε έναν ιονιστή νερού. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία, λένε οι υποστηρικτές αυτής της τεχνολογίας.

HRW Dolo

Δεδομένου ότι αυτές οι κινητές συσκευές λειτουργούν πάντα με πολύ χαμηλές τάσεις μεταξύ 4,5 και 8,7 βολτ, δεν υπάρχει κίνδυνος σχηματισμού όζοντος στην άνοδο εκτός από το οξυγόνο.
Ωστόσο, οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν πλέον απομακρυνθεί από την τεχνολογία διπλού φυσαλίδων - εν μέρει λόγω των αναφορών μας στα μειονεκτήματα της κατακράτησης οξυγόνου.

Αυτή η τεχνολογία εξακολουθεί να χρησιμοποιείται μόνο στον τομέα του νερού κολύμβησης και ομορφιάς -δηλαδή εκτός της περιοχής πόσιμου νερού- κυρίως επειδή είναι πραγματικά πολύ φθηνή. Θα εισαγάγω περαιτέρω μεθόδους στις επόμενες σελίδες.

Χημικές γεννήτριες Η2

Για να έχετε πραγματικά το μέγιστο όφελος από το υδρογόνο νερό, το διαλυμένο οξυγόνο δεν πρέπει τουλάχιστον να προστίθεται όπως συμβαίνει με τους «διπλούς φυσαλίδες».

Οι χημικές γεννήτριες υδρογόνου όπως τα δισκία Η2, ορισμένα κεραμικά μείγματα ή μέταλλα που παράγουν υδρογόνο όπως το μαγνήσιο δεν προσθέτουν διαλυμένο οξυγόνο.

Αλλά επίσης δεν αφαιρούν το οξυγόνο που είναι ήδη διαλυμένο στο νερό.

Συχνά αναφέρονται και ως «ιονιστές νερού».

Ωστόσο, το νερό που παράγεται με αυτό διαφέρει σημαντικά από το ηλεκτροενεργοποιημένο αλκαλικό ενεργό νερό, όπως θα μπορούσε να εξηγήσει μια περαιτέρω ματιά στις σελίδες 7-8 αυτού του βιβλίου. Βλέπε επίσης σελ. 43.

δισκία H²

Τα ανθρακούχα δισκία που παράγουν υδρογόνο βασίζονται επίσης στο φαινόμενο του μαγνησίου. Ωστόσο, λόγω της σύνθεσής τους, απελευθερώνουν υδρογόνο πολύ πιο γρήγορα. Διαλύονται σε ένα μπουκάλι υπό πίεση γεμάτο με νερό για 10-20 λεπτά, το οποίο μπορεί να παράγει τιμές dH2 πάνω από 3000 ppb εάν το μπουκάλι είναι αρκετά μικρό. Ωστόσο, η γεύση αυτών των προϊόντων συνήθως δεν γίνεται αντιληπτή ως ευχάριστη και δεν ενθαρρύνει τους ανθρώπους να πίνουν πολύ.

Στο μεταξύ, έχουν αναπτυχθεί επίσης διαλύματα σταγόνων που λέγεται ότι έχουν καλύτερη γεύση. Ωστόσο, λόγω ορισμένων κανονισμών της ΕΕ, δεν είναι πάντα εύκολο να ληφθούν τέτοια προϊόντα για δοκιμή, καθώς αποσύρονται από την κυκλοφορία από το τελωνείο. Ακολουθεί ένα παράδειγμα μέτρησης ενός δισκίου Η2 σε 1 λίτρο νερού αντίστροφης όσμωσης (ROW) και του χρόνου ημιζωής του υδρογόνου που παράγεται 50 λεπτά μετά το άνοιγμα της φιάλης πίεσης.

υδρονάδα Η2 μαγνήσιο αναβράζοντα δισκία παραγωγή υδρογόνου νερού

Ιονιστής PEM/SPE/HIM

Ο καλύτερος χημικός ιονιστής νερού που βρήκα αποθήκευσε 1200 ppb (1,2 ppm) υδρογόνου στο νερό. Οι περισσότεροι κατασκευαστές τέτοιων συσκευών καθορίζουν επίσης αυτή την τιμή, ακόμη και αν δεν μπορεί να επιτευχθεί σε κάθε τύπο νερού.

Ωστόσο, για να επιτευχθούν τέτοιες τιμές, απαιτείται χρόνος αναμονής περίπου 12 ωρών και μόνο μια μικρή ποσότητα νερού υδρογόνου - συνήθως 0,5 λίτρα - μπορεί να παραχθεί με αυτό. Αυτό δεν είναι συμβατό με έναν κανονικό τρόπο ζωής γιατί κανείς δεν έχει τόσο πολύ χρόνο όταν διψάει.

Για να λυθεί το πρόβλημα των μεγάλων χρόνων προετοιμασίας, αναπτύχθηκαν μηχανές έγχυσης υδρογόνου (HIM) που εξάγουν υδρογόνο από μια κυψέλη ηλεκτρόλυσης και το διαλύουν στο νερό. Η τεχνολογία λειτουργεί ως εξής:

Η βασική ιδέα του ιονιστή HIM είναι να πραγματοποιήσει την ηλεκτρόλυση για την παραγωγή αερίου υδρογόνου χρησιμοποιώντας μια κυψέλη PEM που λειτουργεί με απιονισμένο νερό και παράγει μόνο τα αέρια υδρογόνο και οξυγόνο. Το υδρογόνο που προκύπτει αναμιγνύεται με κανονικό πόσιμο νερό που περιέχει ορυκτά σε θάλαμο διασποράς, το οξυγόνο και το προκύπτον όζον απελευθερώνονται στον αέρα.

Κυψέλες νερού HIM και HWCM

Το 2016 και το 2017 δοκίμασα HIM από διάφορους κατασκευαστές για την περιεκτικότητά τους σε υδρογόνο. Κανείς δεν μπόρεσε να εκπληρώσει την υπόσχεση της διάλυσης 1200 ppb υδρογόνου στο νερό της βρύσης του Μονάχου. Οι τιμές ήταν μεταξύ 300 και 800 ppb. Μόνο ένα H2fXCell έφτασε τα 1100 ppb.

Ορισμένες από τις κατασκευές στις οποίες είναι εγκατεστημένες οι μονάδες HWCM θυμίζουν περισσότερο σετ κατασκευής LEGO παρά τεχνολογία έτοιμη για σειρά που προορίζεται να εγκατασταθεί ως συσκευή κάτω από το τραπέζι.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μόνο τα παρεχόμενα τροφοδοτικά 12 V έχουν ευρωπαϊκή έγκριση CE, όχι οι ίδιες οι συσκευές. Αυτές οι συσκευές, που δεν αποθηκεύουν περισσότερο, αλλά λιγότερο υδρογόνο από τους σημερινούς ιονιστές νερού, έχουν ακόμη πολλά να κάνουν στη μηχανική . Το πρόβλημα του όζοντος είναι επίσης άλυτο.

Ακόμη και το νερό από έναν ιονιστή HIM που δημιουργεί 1100 ppb απελευθερώνει σημαντικές φυσαλίδες αερίου μετά από 11 ώρες, ακόμη πιο γρήγορα από ό,τι με τους ιονιστές νερού.

Η συζήτηση για καλύτερη διασπορά υδρογόνου αποδεικνύεται ότι είναι μια μεγάλη φούσκα ομιλίας μάρκετινγκ.

S2460008
Από αριστερά προς τα δεξιά: Britney Jun (KYK Overseas Department), Karl Heinz Asenbaum, Dr. Kim Young Kwi (Διευθύνων Σύμβουλος KYK), Διπλ. Ing. Yasin Akgün (Ιδιοκτήτης Aquacentrum)

ΑΥΤΟΣ με λειτουργία όζοντος

Κατά την επίσκεψή μου στην Κορέα την άνοιξη του 2016, ο Kim Young Kwi, επικεφαλής του διάσημου κατασκευαστή KYK, μου έδειξε μια ειδική μηχανή έγχυσης υδρογόνου στο τμήμα ανάπτυξής του. Παρέδιδε επίπεδο υδρογόνου σχεδόν 1500 ppb.

Το συναρπαστικό ερώτημα ήταν αν αυτό το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με το φτωχό σε μεταλλικά νερό νερό από τη Σεούλ.

Επειδή κανονικά γνωρίζουμε ότι οι ευρωπαϊκές τιμές σκληρότητας του νερού είναι σημαντικά χαμηλότερες από αυτές που δηλώνουν Κορεάτες και Ιάπωνες κατασκευαστές.

Το αποτέλεσμα ήταν 1400 ppb για το νερό της βρύσης του Μονάχου.

Αλλά σε αντίθεση με τα HIM με μονάδες HWCM, το νερό υδρογόνου εδώ δεν ήταν ουδέτερο, αλλά βασικό με pH 9,4 και ORP (-) 675 mV (CSE).

Πώς λειτουργεί η κυψέλη νερού HIM

Το μυστικό αυτού του ιονιστή νερού χωρίς λύματα (μόνο με αέρα εξαγωγής) φαίνεται να είναι μια επαναστατική κατασκευή κυψελών που εξακολουθεί να είναι ένα από τα εταιρικά μυστικά της KYK. Τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να εξηγηθούν, για παράδειγμα, με την ακόλουθη διάταξη:Συσκευή HRW 3 3

Δεν ρέει νερό μέσω του θαλάμου ανόδου.

Μόνο οξυγόνο και όζον σχηματίζονται εκεί και αέριο βγαίνει από τη συσκευή μέσω μιας πρίζας.

Γεννήτρια KYK PEM H2

Αντίθετα, το νερό στον θάλαμο της καθόδου ηλεκτρολύεται, σχηματίζοντας ιόντα υδρογόνου και υδροξειδίου.

Έτσι η τιμή του pH αυξάνεται και το δυναμικό οξειδοαναγωγής γίνεται έντονα αρνητικό. Επομένως, η συσκευή είναι τουλάχιστον πολύ παρόμοια με έναν κλασικό ιονιστή νερού όσον αφορά την ανάπτυξη της τιμής του pH και τον εμπλουτισμό υδρογόνου. Το διαλυμένο οξυγόνο αφαιρείται επίσης. Ωστόσο, δεν υπάρχει αύξηση των κατιόντων και ταυτόχρονη μείωση των κατιόντων.

Εκτός από τα 3 ρυθμιζόμενα επίπεδα υδρογόνου (που περιγράφονται με μπλε χρώμα), η νέα συσκευή προσφέρει τη δυνατότητα αλλαγής για την παραγωγή νερού όζοντος για σκοπούς απολύμανσης. Υπάρχει μόνο ένα επίπεδο ρύθμισης για αυτό. (Κόκκινος κύκλος)

KYK H2 O3 γεννήτρια νερούΚατά τη λειτουργία "Ozone Water", αέριο υδρογόνο εξέρχεται από τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, για την αφαίρεση όλων των ειδών ποτών.

Αυτό αυξάνει την περιεκτικότητά τους σε υδρογόνο χωρίς προσθήκη υγρού και μειώνει το δυναμικό οξειδοαναγωγής.

Συγκρίνετε τις κάπως πιο περίπλοκες διαδικασίες με το αλκαλικό ενεργό νερό ενός κλασικού ιονιστή νερού στις σελίδες 46 επ..

Το νερό από την κύρια έξοδο που δημιουργείται παράλληλα στη λειτουργία OZONE WATER μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθαρισμό λόγω της απολυμαντικής του δράσης.

Σχήμα παραπάνω: Χρήση του εύκαμπτου σωλήνα εκροής αερίου στη λειτουργία OZONE WATER για αέρια υδρογόνου των ποτών.
Τα αποτελέσματα περίπου 330 ppb υδρογόνου στο γάλα και ένα μείγμα χυμού φρούτων επιτεύχθηκαν μέσα σε ένα λεπτό. Ταυτόχρονα, από την κεντρική έξοδο εμφιαλώθηκε περίπου 1 λίτρο όζοντος νερού.

Το ερώτημα με τα HIM θα είναι μικρότερο εάν τα θέλει η αγορά, επειδή υπάρχει επίσης μια συγκεκριμένη ζήτηση για νερό όζοντος στο Διαδίκτυο. Το ερώτημα είναι εάν οι ευρωπαϊκές αρχές θα επιτρέψουν μια συσκευή που φυσά το όζον στον αέρα κατά την τακτική λειτουργία. Υπάρχει ακόμα ανάγκη για σκέψη εδώ.

Κινητή τεχνολογία SPE/PEM – φορητές γεννήτριες H2

Με τις πρώτες γεννήτριες οξυ-υδρογόνου, η κινητή τεχνολογία βρήκε επίσης το δρόμο της στη βιομηχανία ιονιστών νερού. Προκειμένου να αφαιρεθεί το ανεπιθύμητο οξυγόνο, κυκλοφόρησαν γρήγορα στην αγορά ειδικές κυψέλες SPE (Solid Polymer Electrolysis) με PEM (Proton Exchange Membrane). Λειτουργούν ήδη με τάση USB, επομένως ταιριάζουν απόλυτα με την καθιερωμένη τεχνολογία κινητών επικοινωνιών. Οι μπαταρίες μπορούν να επαναφορτιστούν εύκολα οπουδήποτε και διαρκούν έως και 40 μερίδες πόσιμου νερού υδρογόνου.

SPE: Τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας PEM

Ορισμένα έχουν μόνο μια μικροσκοπική τρύπα για να αφήσει το οξυγόνο έξω, άλλα έχουν μια πραγματική βαλβίδα και ένα άδειο διαμέρισμα για το υβριδικό νερό που εμφανίζεται πάντα σε υψηλότερη συνολική πίεση. Σύμφωνα με τις μετρήσεις μου, οι συσκευές με τέτοιο διαμέρισμα μπορούν να αποθηκεύσουν περισσότερο υδρογόνο.

Η υψηλότερη πίεση είναι το μυστικό της επιτυχίας αυτών των μικρών συσκευών. Εάν δεν γεμίσετε το νερό χωρίς φυσαλίδα αέρα και δεν βιδώσετε σφιχτά το καπάκι, η περιεκτικότητα σε υδρογόνο θα είναι χαμηλότερη την ίδια χρονική περίοδο. Στο παρακάτω παράδειγμα, αυξήθηκε η πίεση στα δεξιά. Μετά από μόλις 7 λεπτά χρόνου παραγωγής, η διαφορά ήταν μεγάλη.

Μπορείτε επίσης να δείτε διαφορές κατά την παραγωγή. Εάν οι φυσαλίδες υδρογόνου ανεβαίνουν πιο γρήγορα, λιγότερο υδρογόνο διαλύεται στο νερό. Όσο μικρότερες είναι οι «φυσαλίδες» τόσο το καλύτερο.

Ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας είναι ο χρόνος παραγωγής: όσο μεγαλύτερη είναι η ηλεκτρόλυση υπό πίεση, τόσο υψηλότερα επίπεδα διαλυμένου υδρογόνου μπορούν να επιτευχθούν. Με αυτές τις συσκευές μπορούν να επιτευχθούν έως και 6000 ppb σε μία ώρα. Σε υψηλότερες πιέσεις, οι στεγανοποιήσεις συνήθως αποτυγχάνουν ή η πίεση εξισορροπείται μέσω της εξόδου οξυγόνου.

Επίδραση της ποιότητας του νερού στην απόδοση του υδρογόνου

Ο τύπος του νερού που χρησιμοποιείται παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην απόδοση του υδρογόνου. Όταν όλες οι συνθήκες είναι ίσες, δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των διαφορετικών τύπων συσκευών. Όπως εδώ με μια δοκιμή 10 λεπτών με 0,5 l Volvic.Μέτρηση ppm κινητής τεχνολογίας SPE PEM

Είναι υψίστης σημασίας να διατηρείτε το επάνω μέρος του κυττάρου PEM υγρό ανά πάσα στιγμή. Οι ολοκαίνουργιες συσκευές που δεν έχουν τροφοδοτηθεί με επαρκή υγρασία χρειάζονται συχνά 20 - 30 λειτουργίες έως ότου η μεμβράνη φτάσει σε πλήρη απόδοση.

Ένα κύτταρο PEM μπορεί επίσης να λειτουργήσει με απεσταγμένο νερό ή νερό αντίστροφης όσμωσης. Ωστόσο, ο χρόνος ημιζωής του διαλυμένου υδρογόνου είναι μόνο 10 – 15 λεπτά. Όταν χρησιμοποιείτε σκληρό νερό, εμφανίζονται εναποθέσεις στην κάθοδο και τη μεμβράνη. Αυτά πρέπει να αφαιρούνται τακτικά με κιτρικό οξύ.

Δεν μπορώ να πω πολλά για την ανθεκτικότητα της τεχνολογίας SPE/PEM, καθώς καμία από τις περίπου 200 συσκευές που χρησιμοποιήσαμε σε μια δοκιμή μεγάλης κλίμακας δεν τέθηκε σε λειτουργία πριν από τα μέσα του 2016. Όταν αυτό το βιβλίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2016, οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές δεν υπήρχαν ακόμη.

Οι κατασκευαστές, που βασίζονται κυρίως στην Κορέα και την Κίνα, έχουν εκπληκτικό ρυθμό εξέλιξης και νέες παραλλαγές προσφέρονται σχεδόν κάθε δύο εβδομάδες.

Οι φορητές συσκευές έχουν σίγουρα τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον, επειδή ταιριάζουν απόλυτα στην καθημερινή ζωή της γενιάς των smartphone. Οι νέες εξελίξεις στην ιατρική, όπως η ανακάλυψη του θεραπευτικού υδρογόνου, εξαπλώθηκαν γρήγορα. Η εποχή του υδρογόνου είναι εδώ για πολύ καιρό. Υπάρχουν αυτοκίνητα υδρογόνου προς ενοικίαση στην πόλη, ο κατασκευαστής φυσικού αερίου Linde έχει αναπτύξει ένα ποδήλατο υδρογόνου με βοηθητικό κινητήρα και η ιαπωνική εταιρεία αυτοκινήτων Honda διαφημίζει ήδη τη μάρκα του νερού από την εξάτμιση.

Δημοφιλείς ιονιστές νερού πάγκου και πάγκου για την παραγωγή αλκαλικού και πλούσιου σε υδρογόνο νερού

Είναι πλέον «έξω» το βασικό νερό υδρογόνου;

Τα νέα σχέδια κυψελών ηλεκτρόλυσης που παρουσιάστηκαν στις προηγούμενες σελίδες, τα οποία επικεντρώνονται στην περιεκτικότητα σε υδρογόνο του ενεργοποιημένου νερού χωρίς επίσης να κάνουν το νερό αλκαλικό, παρέχουν περιεκτικότητα σε υδρογόνο έως και 1200 ppb (1,2 ppm).

Σύμφωνα με τους περισσότερους ειδικούς, αυτό είναι αρκετό για να παράγει τα τυπικά θεραπευτικά αποτελέσματα του υδρογόνου νερού.

Χρησιμοποιώντας φορητές συσκευές ή tablet SPE/PEM, μπορούν να παραχθούν ακόμη υψηλότερες συγκεντρώσεις με χρονοβόρο τρόπο.

Ορισμένοι σύγχρονοι ιονιστές νερού μπορούν επίσης να παράγουν υπερκορεσμένο νερό με υδρογόνο. Οι αποτελεσματικές τεχνολογίες αφαλάτωσης που περιγράφονται σε αυτό το βιβλίο μπορούν επίσης να εγγυηθούν σταθερή απόδοση για πολλά χρόνια.

Ωστόσο, ένας ιονιστής νερού κάνει το νερό αλκαλικό, ενώ οι νέες τεχνολογίες υδρογόνου γενικά δεν μεταβάλλουν την τιμή του pH του νερού.

Για άτομα που πιστεύουν ότι η οξεοβασική τους ισορροπία είναι τέλεια, αυτή μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση.

Κάποιος που καταναλώνει αρκετά αλκαλικά μέταλλα μέσω μιας διατροφής πλούσιας σε βάσεις ή κατάλληλα αποτελεσματικών συμπληρωμάτων διατροφής μπορεί επίσης να εξυπηρετηθεί καλά.

Μακρά ιστορία του αλκαλικού νερού στη Γερμανία

Η Γερμανία έχει τη μεγαλύτερη παράδοση στη χρήση ηλεκτρολυτικού νερού. (Βλέπε σελίδες 66 – 68). Ο εφευρέτης του Alfons Natterer, ο οποίος ανέπτυξε 3 ποικιλίες (βασική - ουδέτερη - ξινή), πρόσφερε στους πελάτες του ένα απλό τεστ: Πιείτε το είδος που σας αρέσει περισσότερο. Αυτό θα σας βοηθήσει καλύτερα. Το σώμα πιθανότατα ξέρει τι είναι καλύτερο για αυτό.

Μερικοί θεραπευτές χρησιμοποιούν ακόμη και την αίσθηση της γεύσης όταν πίνουν νερό ηλεκτρολυτών ως διαγνωστικό εργαλείο. Με τη βοήθεια της σημερινής τεχνολογίας, όλες οι παραλλαγές του ηλεκτρολυτικού νερού μπορούν να γίνουν βέλτιστα διαθέσιμες.Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το υδρογόνο είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας υγείας στο πόσιμο νερό ηλεκτρολυτών. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι το βασικό συστατικό είναι ασήμαντο.

Ο Δρ. ιατρ. Walter Irlacher

Πέρασα 12 χρόνια με τον γιατρό Dr. ιατρ. Ο Walter Irlacher δούλευε μαζί στα ιαματικά λουτρά Bad Füssing. Του αφιέρωσα αυτό το βιβλίο. Το ιαματικό νερό Bad Füssing έχει περιεκτικότητα σε διαλυμένο υδρογόνο 2016 ppb, καθιστώντας το την πλουσιότερη πηγή υδρογόνου στον κόσμο, στο βαθμό που αυτή η μέτρηση, η οποία ήταν προηγουμένως γνωστή μόνο σε λίγους ειδικούς, είχε καταγραφεί. Καμία γνωστή θεραπευτική πηγή στη Ρωσία, την Αμερική ή την Άπω Ανατολή που να έχει εξεταστεί επιστημονικά δεν έχει τέτοια αξία και αντίστοιχα χαμηλό δυναμικό οξειδοαναγωγής.

Γιατί ο Δρ. Ο Irlacher αποφάσισε το 2004 να δίνει σε χιλιάδες ασθενείς του τουλάχιστον 1,5 λίτρο αλκαλικό ενεργό νερό ή νερό υδρογόνου από ιονιστή νερού για να πίνουν κάθε μέρα εκτός από το μπάνιο στο θεραπευτικό ιαματικό νερό;

Γιατί ήταν πολύ πιο αλκαλικό από το ιαματικό νερό και γιατί ήταν πεπεισμένος ότι οι υπερόξινες ασθενείς του θα έπαιρναν περισσότερα από αυτό! Η διαρκής επιτυχία του απέδειξε ότι είχε δίκιο και πολλοί θεραπευτές τον ακολούθησαν σε αυτό το μονοπάτι.
Όμως ο Δρ. Η Irlacher δεν χρησιμοποίησε μόνο αλκαλικό ενεργό νερό για αποξύνωση. Κατά την παράδοση του Manfred von Ardenne, βασιζόταν επίσης στο οξυγόνο. Επειδή το υδρογόνο και το οξυγόνο είναι τα καλύτερα μέσα για την απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα από το σώμα, τον πιο ισχυρό από όλους τους παράγοντες οξίνισης. Η θεραπεία είναι πάντα ατομική, δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε αυτό.

Φωτογραφία Europa Therme

Walter Irlacher

Απόσπασμα από το βιβλίο του Karl Heinz Asenbaum:Ηλεκτροενεργοποιημένο νερό – Μια εφεύρεση με εξαιρετικές δυνατότητες. Ιονιστές νερού από Α – Ω”, 2019 Copyright www.euromultimedia.de

Schreibe einen Kommentar

Διεύθυνση e-mail σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * σήμανση

 
 
Αρχική
Βοηθός AI
Ο λογαριασμός μου
Μετάβαση στο περιεχόμενο