AQUACENTRUM / Συντήρηση ιονιστή συχνών ερωτήσεων | Αφαλάτωση

Συντήρηση ιονιστή συχνών ερωτήσεων | Αφαλάτωση

Αφαλάτωση επιτραπέζιου & ιονιστή νερού κάτω από το τραπέζι | Το αλκαλικό νερό υδρογόνου είναι πλούσιο σε αλκαλικά μέταλλα (Ca, Mg, Na, Ka, ..) - έτσι τα άλατα είναι ένα θέμα, όπως και στο βραστήρα!

Είναι το ασβέστιο στο νερό καλό ή κακό για τον οργανισμό;


Κάθε ιονιστής νερού πρέπει να αφαιρείται τακτικά. Το πόσο συχνά εξαρτάται από τους ακόλουθους παράγοντες:

 • Σκληρότητα του νερού, δηλαδή η περιεκτικότητα σε ασβέστη του νερού της βρύσης σας: – όσο πιο σκληρό το νερό σας, τόσο πιο γρήγορα η συσκευή μπορεί να ασβεστοποιηθεί
 • Ροή νερού: – όσο πιο αργά, τόσο πιο γρήγορα ασβεστοποιείται η συσκευή
 • Ποιο επίπεδο ιονισμού χρησιμοποιείται: – Στο υψηλότερο επίπεδο, η συσκευή ασβεστοποιείται γρηγορότερα από ότι στα ασθενέστερα επίπεδα ιονισμού.
 • Ο μηχανισμός προστασίας από ασβέστιο που χρησιμοποιείται. Πολύ λίγοι ιονιστές νερού προστατεύονται καλά από την ασβεστοποίηση των πλακών των ηλεκτροδίων. Οι ιονιστές νερού που προστατεύονται καλά από τα άλατα περιλαμβάνουν τις επωνυμίες ιονιστή νερού AquaVolta® Moses 7, Alle EOS και Alkamedi (ή στη Γερμανία Aquion).

 

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στις ακόλουθες αναρτήσεις συχνών ερωτήσεων με βίντεο. Πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές φίλτρων μπορείτε να βρείτε σε αυτόν τον ιστότοπο

Βρείτε όλες τις οδηγίες ιονιστή νερού εδώ: www.aquacentrum.de/wasserioniser-οδηγίες λειτουργίας/

Αφαλάτωση | Συντήρηση ιονιστή νερού

Αφαλάτωση | Συντήρηση ιονιστή νερού

Ο ιονιστής νερού μου παρέχει τις επιθυμητές τιμές pH και οξειδοαναγωγής, αλλά σχεδόν καθόλου διαλυμένο μοριακό υδρογόνο

Γεια σας κύριε Asenbaum,

Δυστυχώς έχω με τα φρεσκοαγορασμένα H2 Blue Kit σταγόνες δεν μπορεί να προσδιορίσει την περιεκτικότητα σε υδρογόνο.
Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Το Titanion SE Ultra είχε πρόσφατα απασβεστωθεί και εμφιαλώθηκε σε pH 9 και 1,4 λίτρα.
Η τιμή οξειδοαναγωγής ήταν πάνω από -500mV ή ακόμα και -600mV, έχω πολλές συσκευές μέτρησης γιατί χρησιμοποιώ αλκαλικό νερό για δοκιμές στην εταιρεία μου και τα 3 έδειξαν το ίδιο πράγμα. Η τιμή του Ph ήταν πιο κοντά στο 9,5 σε όλες τις μετρήσεις.

Ανυπομονώ για τα σχόλιά σας

Τα καλύτερα
Ρόλαντ Δ.

bionlite-titanion-se-ultraΙονιστής νερού Titanion SE

Απάντηση από τον/την Karl Heinz Asenbaum | Πρόσφατα απασβεστωμένος, ο ιονιστής νερού παρέχει υψηλές συγκεντρώσεις υδρογόνου

Γεια σας κύριε Δ.,

ναι, αυτά τα αποτελέσματα είναι σωστά. Τουλάχιστον αυτό μπορώ να πω για τις συσκευές pot. Το Titanion SE Ultra θα έπρεπε να προσφέρει πολύ περισσότερα, εκτός αν είναι ασβεστοποιημένο. Δυστυχώς δεν έχω πια και δεν μπορώ να σας πω τι ακριβώς κάνει, αλλά όταν χρησιμοποιείται σωστά είναι σίγουρα τουλάχιστον 1,2 ppm dH2.

Για να εξηγήσω, υποθέτω ότι μπορείτε να μιλάτε αγγλικά, εδώ είναι η πολύ καλή εξήγηση του Tyler Le Baron για αυτό το φαινόμενο της απόκλισης μεταξύ της τιμής οξειδοαναγωγής και της τιμής του υδρογόνου, την οποία μου έστειλε με email. Παρακαλώ μην δημοσιεύσετε.

Του έγραψα πρώτα. : Χρησιμοποίησα έναν ιονιστή παρτίδας Aquator από τη Λιθουνία επειδή ένας πιθανός πελάτης ήθελε να μάθει πόση ποσότητα dH2 μπορεί να παραχθεί με αυτήν τη συσκευή που ανήκει στη Σοβιετική Ερευνητική Ομάδα του Καθ. Alyokhin και είναι βελτιστοποιημένη για να παράγει εξαιρετικά χαμηλό ORP. Στην παραγωγική διαδικασία η θερμοκρασία αυξήθηκε από 16 σε 22 βαθμούς Κελσίου. (Η συσκευή λειτουργεί με 110 V DC. Χρησιμοποιήθηκε προφιλτραρισμένο νερό βρύσης Munich)

* Το αποτέλεσμα ήταν πράγματι ένα πολύ χαμηλό ORP – 761 mV (CSE) σε pH 9.8.

* dH2 με μπλε Η2 ήταν 0,2 ppm
Απάντησε: Χρειάζονται μόνο 0.05 ppm για να λάβετε ένα πολύ αρνητικό ORP… Ειδικά αν το νερό είναι αλκαλικό. Πράγματι, με ιονιστές νερού έχω δει ότι μπορείς να έχεις 0.05 ppm, pH 10 και το ORP είναι -780 mV, αλλά μετά τον καθαρισμό της μηχανής (που βοηθάει το H2 να διαλυθεί καλύτερα), το pH πήγε ακόμα στο 10, το ORP -780 mV, αλλά το dH2 στα 1.2 ppm.

Στο κανονικό νερό έχετε μόνο περίπου 0.0000001 ppm, οπότε αν αυξήσετε τη συγκέντρωση Η2 κατά 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ φορές, τότε θα λάβετε 0.1 ppm και το ORP σας θα πάει από +200 mV σε -500 mV (για παράδειγμα), τώρα, εάν αυξήστε τη συγκέντρωση Η2 ΜΟΝΟ δέκα φορές σε 1.0 ppm, θα έχετε σχεδόν το ίδιο ORP. Μια αλλαγή μόνο δέκα, είναι πολύ μικρότερη από ένα εκατομμύριο. Επιπλέον, η τιμή ORP είναι επίσης λογαριθμική, επομένως πολύ μικρές αλλαγές στις πραγματικές συγκεντρώσεις και αναλογίες έχουν ως αποτέλεσμα πολύ μεγάλες αλλαγές στην τιμή.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα αρνητικό ORP δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτίμηση της συγκέντρωσης του υδρογόνου. Εάν έχετε υψηλό αρνητικό ORP, δεν έχετε ιδέα τι συγκέντρωση Η2 υπάρχει, μπορεί να είναι χαμηλή ή υψηλή. Ωστόσο, ΠΟΤΕ δεν θα έχετε υψηλή συγκέντρωση Η2, με μικρή ή θετική ένδειξη ORP (αρκεί να είναι καθαρό νερό και όχι νερό dH2 με άλλα οξειδωτικά χημικά που μπορούν να κάνουν την τιμή θετική).
Ελπίζω αυτό να σας βοηθήσει να διαφωτίσετε. Οι νεότεροι ιονιστές με βελτιωμένες επιφάνειες ηλεκτροδίων όπως το Aquavolta Moses ή το Aquavolta ECA Tractor παράγουν σημαντικά περισσότερο υδρογόνο από τα παλιά επίπεδα ή διχτυωτά ηλεκτρόδια. Είναι δυνατές έως 2,9 ppm. Πάντα με την προϋπόθεση ότι η συσκευή δεν είναι ασβεστοποιημένη.

Ελπίζω να ακούσω από σας σύντομα.
Καρλ Χάιντς Άσενμπαουμ
www.quantomed.com

Επικοινωνία με τον Yasin Akgün σχετικά με την αφαλάτωση των ιονιστών νερού

Γεια σας κύριε Akgün,

Οι οδηγίες λειτουργίας του Titanion αναφέρουν ότι θα πρέπει να αφήσετε ισχυρά όξινο νερό στη συσκευή για την αφαλάτωση της συσκευής.

Εναλλακτικά, αν υπάρχουν πολλά άλατα, μπορείτε να γεμίσετε τη συσκευή με ξύδι νερό.

Δεδομένου ότι η τιμή PH και η οξειδοαναγωγή ήταν πάντα εντάξει, προηγουμένως νόμιζα ότι αυτό ήταν αρκετό.

Ο κ. Asenbaum με συμβούλεψε τώρα αυτό Αφαλάτωση με κιτρικό οξύ, σε κυκλοφορία με ξεχωριστή αντλία.

Θα το δοκιμάσω με αυτόν τον τρόπο, αλλά πρέπει ακόμα να πάρω μια κατάλληλη αντλία.

Ελπίζω να ακούσω από σας σύντομα.

Ρόλαντ Δ.

Ανάγκη αφαλάτωσης ιονιστή νερού

Έντνα Ρ.: Ο ιονιστής νερού μου διαθέτει πλήρως αυτόματο σύστημα αφαλάτωσης. Γιατί πρέπει να το αφαιρέσω χειροκίνητα τώρα;

 • Πρέπει να αλλάξεις ένα μωρό, πρέπει να βγάλεις βόλτα έναν σκύλο, πρέπει να αφαιρέσεις τα αλάτι από μια καφετιέρα και έναν ιονιστή νερού. Αυτό είναι μέρος του συστήματος. Δυστυχώς, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν πολύ γενναιόδωρα τον όρο «αυτόματη απασβέστωση». Γι' αυτό θα σας δώσω κάποιες βασικές πληροφορίες: Οι εναποθέσεις αλάτων στους ιονιστές νερού σχηματίζονται πάντα στον αρνητικό πόλο, δηλαδή στην κάθοδο, η οποία απελευθερώνει αρνητικά φορτισμένα ηλεκτρόνια στο νερό. Τα θετικά φορτισμένα ιόντα ασβεστίου έλκονται σε αυτό και στη συνέχεια κολλούν στο μέταλλο σε ολοένα και πιο παχιά στρώματα. Αυτό μειώνει την επιφάνεια των καθόδων, έτσι ώστε η συνολική απόδοση του —> Κυψέλη ηλεκτρόλυσης μειώνεται.
 • Επιπλέον, η πλευρά της καθόδου ενός διαφράγματος μπορεί να ασβεστοποιηθεί. Αυτές οι εναποθέσεις πρέπει να αφαιρεθούν χρησιμοποιώντας συστήματα απασβεστοποίησης. Υπάρχουν διάφορα συστήματα στην αγορά για αυτό.

Συχνές ερωτήσεις Ηλεκτρόδια Edna R ασβεστοποιημένα στα αριστερά

 • Μέθοδος 1: Προκαταρκτική αφαλάτωση: Στην αρχή της βρύσης, το ρεύμα αντιστρέφεται για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αυτό προκαλεί την κάθοδο να γίνει άνοδος, η οποία απωθεί το ασβέστιο λόγω του θετικού φορτίου της. Κατά την αντιστροφή πολικότητας, η συσκευή προειδοποιεί ότι το νερό από την έξοδο αλκαλικού νερού δεν είναι πλέον πόσιμο. Λειτουργεί τέλεια μακροπρόθεσμα μόνο εάν το νερό βρύσης διαρκεί μόνο 30 δευτερόλεπτα μετά την επαναφορά του ρεύματος. Κατά κανόνα, ωστόσο, το χτύπημα διαρκεί περισσότερο, έτσι ώστε η κάθοδος τελικά να δημιουργεί ένα στρώμα ασβέστη. Μειονέκτημα: Ο χρήστης πρέπει να περιμένει 30 δευτερόλεπτα μέχρι να πάρει αλκαλικό ενεργό νερό. Πλεονέκτημα: Το ζεστό στάσιμο νερό από το σωλήνα και το προφίλτρο ρέει μακριά. Ο μέσος καταναλωτής θα περίμενε ούτως ή άλλως μέχρι το νερό να βγει κρύο από τη βρύση.
 • Μέθοδος 2: Επακόλουθη αφαλάτωση: Μετά το τέλος του πείρου, η συσκευή συγκρατεί νερό στην ηλεκτρολυτική κυψέλη για λίγα δευτερόλεπτα και αντιστρέφει την πολικότητα του ρεύματος όπως στη μέθοδο 1. Στη συνέχεια, η αποχέτευση απελευθερώνεται μέσω ενός σωλήνα αποστράγγισης για την αποστράγγιση του όξινου νερού. Πλεονέκτημα: Δεν υπάρχει χρόνος αναμονής. Μειονέκτημα: Μόνο λίγα δευτερόλεπτα αναστροφής ισχύος και χλιαρό στάσιμο νερό από το προφίλτρο και τον σωλήνα στην αρχή της βρύσης. Χρειάζεται χρόνος για να κρυώσει το νερό, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορεί να δημιουργηθεί ένα στρώμα αλάτων. Συμπέρασμα: Χειρότερο από τη μέθοδο 1. Αλλά πολύ αποτελεσματικό όταν οι μέθοδοι 1 και 2 συνδυάζονται, δηλαδή το ρεύμα αντιστρέφεται πριν και μετά τη βρύση.
 • Μέθοδος 3: Κυκλική αφαλάτωση: Το ρεύμα αντιστρέφεται μετά από ένα συγκεκριμένο ρυθμό ροής ή ένα συγκεκριμένο χρόνο (συνήθως κάθε 12 ώρες) για έναν κύκλο καθαρισμού 30 δευτερολέπτων με σήματα συναγερμού. Πλεονέκτημα: Τεχνικά απλούστερη από τη μέθοδο 2 και επομένως φθηνότερη. Μειονέκτημα: Ειδικά αν χρησιμοποιούνται μικρότερες ποσότητες πολλές φορές την ημέρα, δεν πραγματοποιείται αφαλάτωση για 12 ώρες, παρόλο που παρήχθη μεγάλη ποσότητα συνολικά. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη η υψηλή ευαισθησία στα άλατα και η συχνή χειροκίνητη αφαλάτωση. Ενοχλητικό: Ακόμα κι αν δεν έχει παραχθεί ενεργοποιημένο νερό για 12 ώρες, πραγματοποιείται ένας κύκλος αφαλάτωσης με αντιστροφή ισχύος.
 • Μέθοδος 4: Αλλαγή ροής – αλλαγή πόλου και αντιστροφή ροής: Μετά από κάθε διακοπή βρύσης, ο θάλαμος κυψέλης που χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως ως θάλαμος καθόδου γίνεται θάλαμος ανόδου αλλάζοντας την πολικότητα ρεύματος και κατευθύνοντας τη ροή στην άλλη έξοδο.
  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μόνιμη αυταπασβεστοποίηση.
 • πλεονέκτημα: Με λεία κατασκευή ηλεκτροδίων (—> Κυψέλη ηλεκτρόλυσης), αυτή η μέθοδος προστατεύει αξιόπιστα από την ασβεστοποίηση του κυττάρου.
  Αυτή η μέθοδος κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την κορεατική εταιρεία Alkamedi (Ευρωπαϊκή επωνυμία Aquion®).
 • Nachteil: Κατά κανόνα, μόνο αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό και ποτέ όξινο νερό ρέει από το άνω στόμιο. Επειδή το αλκαλικό ενεργό νερό αρχίζει να χαλαρώνει αμέσως μετά την παραγωγή (—> Χρόνος χαλάρωσης), ορυκτά εναποτίθενται συνεχώς από τη στιγμή που φεύγει από το κύτταρο μέχρι την εκροή, η οποία μπορεί σταδιακά να περιορίσει την εκροή.
  Επομένως, η χειροκίνητη αφαλάτωση είναι επίσης απαραίτητη εάν η παροχή μειωθεί. Απλά όχι τόσο συχνά.

Διάγραμμα ηλεκτρόδιο

 • Μέθοδος 5: Χειροκίνητη αφαλάτωση. Εάν η τιμή του pH εξόδου που επιτεύχθηκε έχει μειωθεί αισθητά με τον ίδιο ρυθμό ροής νερού ή εάν ο ρυθμός ροής του αλκαλικού ενεργοποιημένου νερού έχει μειωθεί σε σύγκριση με το ξινό νερό -
  Θα πρέπει να ρέει το μέγιστο της ίδιας ποσότητας όξινου ενεργοποιημένου νερού, ποτέ περισσότερο από αλκαλικό νερό).
  Οι περισσότεροι κατασκευαστές καθορίζουν σταθερά διαστήματα για συγκεκριμένη σκληρότητα νερού.
  Οι συσκευές Premium παρέχουν ακόμη και αυτόματες ειδοποιήσεις ότι απαιτείται χειροκίνητη αφαλάτωση.
  Παρακαλούμε δώστε προσοχή σε αυτές τις οδηγίες και μην ξεχάσετε να αποσυνδέσετε τη συσκευή από την παροχή ρεύματος.

Συχνές ερωτήσεις Edna R Παράδειγμα αφαλάτωσης

 • Εκτελέστε χειροκίνητη αφαλάτωση χρησιμοποιώντας την αντλία αφαλάτωσης που παρέχεται ή διατίθεται ως αξεσουάρ σύμφωνα με τις οδηγίες.
  Η αντλία πρέπει να λειτουργεί για τουλάχιστον μία ώρα (έως 12 ώρες) με το αφαλάτωση.
  Δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 35 βαθμούς Κελσίου.
 • Εάν υπάρχει σοβαρή ασβεστοποίηση - για παράδειγμα, εάν τα κιτρικά (άλατα ασβέστη του παράγοντα αφαλάτωσης κιτρικού οξέος) καθιζάνουν ως λευκοί κρύσταλλοι ή ο παράγοντας αφαλάτωσης γίνει κίτρινος, θα πρέπει να αντικαταστήσετε το διάλυμα αφαλάτωσης.
  Παρακαλούμε μην ξεχάσετε να ξεπλύνετε καλά την αντλία με καθαρό νερό μετά τη διαδικασία αφαλάτωσης, διαφορετικά θα μπλοκαριστεί από επικαλύψεις την επόμενη φορά.

Συχνές ερωτήσεις Edna R-Κιτρικό ασβέστιο

 • Μια επικαλυμμένη αντλία που δεν ξεκινά συνήθως θα λειτουργεί ξανά αν την βυθίσετε σε καθαρό νερό για μια ώρα. Μετά τη χειροκίνητη αφαίρεση αλάτων, ρυθμίστε τον ιονιστή νερού στη ρύθμιση «Καθαρισμένο» και αφήστε περίπου 10 λίτρα νερού να τρέξουν από μέσα του για ξεβγάλσιμο. Αυτό δεν είναι πόσιμο νερό και μπορεί να περιέχει ακόμα υπολείμματα του παράγοντα αφαλάτωσης.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Karl Heinz Asenbaum "Ηλεκτροενεργοποιημένο νερό – Μια εφεύρεση με εξαιρετικές δυνατότητες. Ιονιστές νερού από Α – Ω
2016 Copyright www.euromultimedia.de

Γεια σας κύριε Akgün,
Έχω μια ερώτηση – πρέπει να αφαιρέσω τα αλατώματα του AquaVolta Eos Genesis τον επόμενο μήνα. Κατά την αφαλάτωση, ο ιονιστής πρέπει να είναι ενεργοποιημένος ή να αποσυνδέεται από την πρίζα ώστε να έχει ρεύμα μόνο η αντλία;
Κατά τα άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη συσκευή.
Με εκτίμηση, Klaus E.

Απάντηση Yasin Akgün στις 19 Μαΐου 2016:

Γεια σας κύριε Ε,
Ευχαριστώ για την ερώτησή σας, στην οποία χαίρομαι να απαντήσω. Θεωρητικά, μπορείτε να αφήσετε το βύσμα ρεύματος και να αφήσετε τη συσκευή σε κατάσταση αναμονής. Για λόγους ασφαλείας, πρέπει να σας συμβουλεύσουμε για αυτό στις οδηγίες. Αλλά στην πράξη είναι πραγματικά απαραίτητο γιατί στην αρχή της αφαλάτωσης περνάτε πρώτα νερό μέσω του ιονιστή για να αφαιρέσετε τις φυσαλίδες αέρα από τους σωλήνες/εξόδους, καθώς αυτές τείνουν να παρεμβαίνουν στην αφαλάτωση και η αντλία μπορεί στη συνέχεια να έχει δυσκολίες. κυκλοφορεί το διάλυμα κιτρικού οξέος μέσω του συστήματος.

Μπορεί επίσης να συμβεί κατά την αφαλάτωση να διακοπεί το κύκλωμα και να πρέπει να ενεργοποιήσετε τον ιονιστή νερού για μικρό χρονικό διάστημα για να περάσει το νερό. Κατά την αφαλάτωση, δημιουργούνται φυσαλίδες διοξειδίου του άνθρακα, οι οποίες μπορούν επίσης να διαταράξουν την αντλία.

Σημείωση: Να χρησιμοποιείτε πάντα τον ιονιστή σε λειτουργία φιλτραρίσματος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αφαλάτωσης. Δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την ηλεκτρόλυση με το κιτρικό οξύ.

Περισσότερες πληροφορίες και βίντεο μπορείτε να βρείτε σε αυτή τη σελίδα: http://www.aquacentrum.de/ionisiererwartung/

Ελπίζω αυτό να σας βοηθήσει

Με εκτίμηση από το Μόναχο, Yasin Akgün

Πόσο συχνά πρέπει να απολυμάνω το ιονιστή νερού μου;

Η απολύμανση συνήθως δεν είναι απαραίτητη. Η αφαλάτωση με ζεστό διάλυμα κιτρικού οξέος αντιπροσωπεύει επίσης απολύμανση από μόνη της.

Για ορισμένες εφαρμογές, για παράδειγμα σε εμπορικούς χώρους ή σε ιατρεία, συνιστάται οπωσδήποτε να απολυμαίνετε το στόμιο ψεκάζοντας και σκουπίζοντας με διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου 10%. Αυτό εξαλείφει τυχόν μικρόβια που μπορούν να μεταδοθούν αγγίζοντας το στόμιο με γυμνά χέρια. Για ιδιαίτερα αποτελεσματικό καθαρισμό/απολύμανση, συνιστούμε να ξεπλύνετε πλήρως τη συσκευή με διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου 3,5%. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το φαρμακείο.
Μπορείτε να διαβάσετε πώς γίνεται στο > αυτό Οδηγίες απολύμανσης.

Σύνδεσμος για ανάρτηση

<!--

YouTube

Με τη λήψη του βίντεο, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του YouTube.
μάθετε περισσότερα

Φορτώστε το βίντεο

PGlmcmFtZSBsb2FkaW5nPSJsYXp5IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LnlvdXR1YmUtbm9jb29raWUuY29tL2VtYmVkL3VzLXE2SGg0Ny1nP3JlbD0wIiB3aWR0aD0iNTQwIiBoZWlnaHQ9IjMwNCIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj0iYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuIj48L2lmcmFtZT4=
->

Αφαλάτωση με υποβρύχια αντλία Ιονιστής νερού Alkabest (ECAIA).

Ο ιονιστής νερού Alkabest (πρώην Sanuslife), που κατασκευάστηκε από τον κατασκευαστή Biontech στην Κορέα, είναι μια ειδική περίπτωση γιατί δεν είναι τόσο εύκολο να αφαλατωθεί όσο άλλοι ιονιστές νερού.

Κανονικά, οι ιονιστές νερού αφαιρούνται απευθείας μέσω του σωλήνα αποχέτευσης ή του σωλήνα εξόδου. Ωστόσο, αυτό είναι διαφορετικό με τους ιονιστές νερού Biontech (συμπεριλαμβανομένου του ECAIA / Alkabest). Εδώ πρέπει να αφαιρέσετε το δεύτερο φίλτρο και να εισαγάγετε το κιτρικό οξύ με έναν πολύ παχύ ελαστικό σωλήνα και να κλείσετε το κύκλωμα μέσω της πρίζας.

Το πιο λογικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι απλώς να ακολουθήσετε το βίντεο σχετικά με τον τρόπο αφαλάτωσης του ιονιστή νερού ECAIA / Alkabest.

Σύνδεσμος για ανάρτηση

Οδηγίες αφαλάτωσης για τους δύο ιονιστές νερού Kangen | Kangen Enagic SD 501 & Kangen Enagic K 8

Αυτό το βίντεο εξηγεί τις μεθόδους αφαλάτωσης που προτείνει η Kangen. Κατά τη γνώμη μας, πολύ αναποτελεσματικό και επίσης χρονοβόρο. Ειδικά με το Kangen K8: Το κιτρικό οξύ για την αφαίρεση αλάτων, που ονομάζεται σκόνη καθαρισμού, είναι μια κολλώδης ουσία. Οι πτερωτές της αντλίας μπορεί να ασβεστοποιηθούν και να προκαλέσουν ακόμη περισσότερα προβλήματα.

Σύνθετη απασβέστωση Kangen Enagic SD501 με κιτρικό οξύ και φίλτρο απασβέστωσης

Ο καλύτερος τρόπος για την αφαλάτωση του ιονιστή νερού Kangen είναι ο παλιομοδίτικος τρόπος, χρησιμοποιώντας έναν αντλία αφαλάτωσης και κιτρικό οξύ. Ονομάζεται Deep Cleaning στη γλώσσα Kangen και πραγματοποιείται μόνο με χρέωση υπηρεσιών όταν στέλνετε τη συσκευή σας στο Kangen. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα βίντεο σχετικά με το λάιμ σε αυτή τη σελίδα: www.aquacentrum.de/ioniservertrag/

Αφαλάτωση ιονιστή νερού με επιλογέα ροής

Kangen K8 Cleaning – βήμα προς βήμα | Αφαλάτωση K8 στα αγγλικά

Σύνδεσμος για τη δημοσίευση FAQ

Μετά την τελευταία αφαλάτωση στις αρχές Οκτωβρίου Λίδια Με τη βίδα μείωσης πλήρως ενεργοποιημένη μόνο 1,7-1,8 l/min.

Πριν ήταν πάνω από 2 λίτρα και πάντα έπρεπε να το μειώσω λίγο με τη βίδα.

Είμαι έκπληκτος και ίσως να ξανατρέξει η αφαλάτωση. Δεν έχω άλλη ιδέα γιατί η πίεση του νερού στις βρύσες δεν έχει μειωθεί αισθητά...

Εάν βλέπετε άλλη επιλογή, ενημερώστε με το συντομότερο δυνατό...

Γεια σας κύριε Tretow,
Ευχαριστώ για την ερώτησή σας.

Αν μόλις πρόσφατα αφαιρέσατε τα αλάτι, δεν νομίζω ότι είναι αυτό το πρόβλημα. Δεν μπορείτε πραγματικά να πείτε από τη ροή εάν η συσκευή είναι ασβεστοποιημένη. Αλλά μάλλον η αναλογία του αλκαλικού νερού υδρογόνου από την έξοδο σε σύγκριση με το όξινο νερό (λύματα) από τον εύκαμπτο σωλήνα αποχέτευσης. Εάν η ροή όγκου των λυμάτων έχει αυξηθεί και η ροή όγκου στο πάνω μέρος της εξόδου ιονιστή έχει μειωθεί, τότε ήρθε η ώρα.

Οι συσκευές EOS παράγουν περίπου 33% λύματα και 66% αλκαλικό νερό υδρογόνου. Εάν αυτή η αναλογία είναι περίπου 50% έως 50%, τότε μπορείτε να αφαλατώσετε τη συσκευή. Πώς να το κάνετε αυτό περιγράφεται εδώ: www.aquacentrum.de/ioniservertrag/.

Νομίζω ότι η ροή έχει αλλάξει από το μπλουζάκι. Μπορεί να συμβεί. Ωστόσο, στην περίπτωσή σας δεν χρειάζεται να το αυξήσετε, καθώς με τις συσκευές EOS τα 1,6 λίτρα/λεπτό (αλκαλικό νερό από το επάνω στόμιο) είναι ήδη υψηλός ρυθμός ροής. Το νερό σας είναι μάλλον πολύ μαλακό τότε. Έχετε μετρήσει ποτέ τις τιμές; Αυτά μπορεί να μειωθούν ελαφρώς με την πάροδο του χρόνου, εάν η συσκευή δεν είναι πλέον ολοκαίνουργια.

Ανυπομονώ για περαιτέρω ερωτήσεις
Ό,τι καλύτερο από το Μόναχο, Yasin Akgün

Σύνδεσμος στο άρθρο

Andrea G.: Έστειλα το αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό μου σε ένα εργαστήριο για να δω αν υπήρχαν ακόμη επιβλαβείς ουσίες σε αυτό. Οι τιμές ήταν καλές, αλλά εξεπλάγην που η σκληρότητα του νερού ήταν 5 γερμανικούς βαθμούς σκληρότητας χαμηλότερη από αυτή του νερού της βρύσης μας! Άρα αφαιρεί το φίλτρο τα σκληρά άλατα ασβεστίου και μαγνησίου - ή αυτό συμβαίνει κατά την ηλεκτρόλυση;

 • Οχι. Το αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό είναι αρχικά πάντα σημαντικά πιο σκληρό από το νερό της βρύσης από το οποίο ελήφθη. Ωστόσο, το εργαστήριό σας δεν έκανε λάθη, γιατί σίγουρα δεν δοκίμασε καθόλου αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό, γιατί... —> Χρόνος χαλάρωσης είχε ήδη λήξει τη στιγμή της ανάλυσης και τα ορυκτά που σχηματίζουν σκληρότητα δεν βρίσκονταν πλέον στο νερό. Επιπλέον, η σύνθεση αερίου στο νερό και η ισορροπία ασβέστη-διοξειδίου του άνθρακα έχουν αλλάξει. Μπορείτε εύκολα να δοκιμάσετε μόνοι σας τη μεγαλύτερη σκληρότητα και επομένως την υψηλότερη περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία αμέσως μετά την παραγωγή, εάν κρατάτε μια ταινία δοκιμής σκληρότητας (διαθέσιμη σε καταστήματα ενυδρείων) στο νερό.
 • Όταν τα σκληρά άλατα έχουν κατακρημνιστεί μετά από μερικές ημέρες, το χαλαρωμένο ενεργοποιημένο νερό είναι στην πραγματικότητα πιο μαλακό από το νερό της βρύσης πριν. Το γιατί συμβαίνει αυτό θα πάει πολύ μακριά εδώ. Ωστόσο, μπορείτε να παρακολουθήσετε την πτώση της σκληρότητας με δύο δοκιμαστικές ταινίες σκληρότητας. (προμήθειες ενυδρείου). Όσοι πίνουν τσάι που προτιμούν το μαλακό νερό μπορούν να χρησιμοποιήσουν το χαλαρό ενεργό νερό για να φτιάξουν μαύρο τσάι χωρίς ραβδώσεις.
 • Εάν είναι δυνατόν, θα πρέπει να πίνετε φρέσκο ​​ενεργοποιημένο νερό κρύο και χωρίς επεξεργασία. Τότε εξακολουθεί να περιέχει περίσσεια μετάλλων. Οι παραγωγοί σκληρότητας ασβέστιο (ή ασβέστιο) και μαγνήσιο είναι από τα μέταλλα που είναι ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο. Οι φυσικές ενώσεις ασβεστίου και μαγνησίου συμβάλλουν επίσης στην καλή γεύση του νερού. Οι γνώστες του καφέ θεωρούν ότι το πλούσιο σε ασβέστιο νερό είναι καλύτερος φορέας γεύσης. Ωστόσο, το σκληρό νερό μπορεί να αποδειχθεί εμπόδιο για τεχνικούς σκοπούς όπως το πλύσιμο. Κατά κανόνα, έχει νόημα μόνο να μαλακώσετε το ζεστό νερό. οπότε δεν πίνουμε νερό. Στην Αυστρία, για παράδειγμα, τέτοια αποσκλήρυνση ζεστού νερού σύμφωνα με το ÖNORM M 6245 συνιστάται μόνο πάνω από ανθρακική σκληρότητα 18° dH. Ωστόσο, ακόμη και μετά τη χημική αποσκλήρυνση (Πόσιμο νερό του Κώδικα Κεφάλαιο Β1), θα πρέπει να έχει ελάχιστη σκληρότητα 8,4° dH (αντιστοιχεί σε 60 mg/l ασβεστίου).
 • Εάν θέλετε επίσης να μαλακώσετε το κρύο νερό της βρύσης σας, μπορεί να μην είστε πλέον ικανοποιημένοι με τη γεύση του αλκαλικού ενεργοποιημένου νερού σας. Οι συνήθεις αποσκληρυντές νερού χρησιμοποιούν ανταλλαγή ιόντων για να αφαιρέσουν το ασβέστιο από το νερό προς όφελος του νατρίου. Το αποτέλεσμα είναι μια ελαφριά γεύση μαγειρικής σόδας, ειδικά σε υψηλότερα εύρη pH. Παρεμπιπτόντως, το νάτριο είναι συχνά ένα στοιχείο που καταναλώνουμε υπεραρκετά μέσω της σύγχρονης τροφής, ενώ το ασβέστιο πρακτικά χρειάζεται πάντα ως χύμα στοιχείο που έχουμε από 1 έως 2 κιλά στον οργανισμό μας.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Karl Heinz Asenbaum:Ηλεκτροενεργοποιημένο νερό – Μια εφεύρεση με εξαιρετικές δυνατότητες. Ιονιστές νερού από Α – Ω
2016 Copyright www.euromultimedia.de

Μαλάκωμα με ανταλλαγή ιόντων – είναι καλύτερα όχι ή η σκληρότητα πρέπει να ρυθμιστεί σε χαμηλή (°dH8 έως °dH10).

Με μαλάκωμα Η τιμή του pH του νερού μπορεί να μειωθεί σε μία έως 2 τιμές pH. Και το νερό επίσης «τεχνητοποιείται» με νάτριο (Na2+), ανταλλάσσεται με ασβέστιο (Ca2+).

<!--
YouTube

Με τη λήψη του βίντεο, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του YouTube.
μάθετε περισσότερα

Φορτώστε το βίντεο

PGlmcmFtZSBsb2FkaW5nPSJsYXp5IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LnlvdXR1YmUtbm9jb29raWUuY29tL2VtYmVkL2l5SkcxXy1tZWFRP3JlbD0wIiB3aWR0aD0iNTIwIiBoZWlnaHQ9IjI5MyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj0iYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuIj48L2lmcmFtZT4=
->

Ενότητα διάλεξης | Εναλλάκτης ιόντων ή αποσκλήρυνση

Οι ιοντοανταλλάκτες που αναδημιουργούνται με άλας (NaCl) είναι σε θέση να ανταλλάσσουν ιόντα ασβεστίου (Ca2+) και μαγνησίου (Mg2+) με ιόντα νατρίου (Na2+). Αυτή η αρχή είναι π.χ. Β. χρησιμοποιείται στα πλυντήρια πιάτων για την προστασία των θερμαντικών στοιχείων και την αποφυγή «λεκέδων αλάτων» στα πιάτα.

Τα συστήματα αποσκλήρυνσης νερού για μη επαγγελματική χρήση για την αποσκλήρυνση του πόσιμου νερού χρησιμοποιούν αυτήν την αρχή. Περιστασιακά χρησιμοποιείται επίσης για την παρασκευή μικρών ποσοτήτων νερού, για παράδειγμα για το πότισμα λουλουδιών ή την παρασκευή τσαγιού. Κάθε φίλτρο νερού Brita, αλλά και τα φίλτρα μας για κανάτα Aquaphor, μαλακώνουν το νερό. Έχουμε στο Φίλτρα κανάτας Aquaphor® το χαμηλότερο δυνατό φυσίγγιο μαλακώματος Φυσίγγιο φίλτρου Aquaphor® B100-7 επιλεγεί.

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη μαλακτικό για ολόκληρο το σπίτι ή το διαμέρισμά σας, σας συνιστώ να το ρυθμίσετε σε σκληρότητα °dH8 έως °dH10. Ευτυχώς, αυτό είναι ρυθμιζόμενο στα περισσότερα συστήματα αποσκλήρυνσης. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ρωτήσετε τον υδραυλικό ή τον ειδικό υδραυλικό σας.

Μια παρόμοια αλλά καλή ερώτηση ήρθε εδώ στις 14 Δεκεμβρίου. 2016:

Εάν έχετε ένα σύστημα απασβέστωσης στο σπίτι σας που χρησιμοποιεί αλάτι για την απασβέστωση του νερού και το φίλτρο δεν φιλτράρει το αλάτι, έχει αυτό αντίκτυπο στο νερό όταν πηγαίνει στην ηλεκτρόλυση; Αυτό καταλήγει σε μια πολύ βασική αλισίβα και πολύ όξινο νερό, δηλαδή ανολύτη και καθολύτη; Και οι ταμπλέτες αλατιού σίγουρα δεν είναι το πιο υγιεινό αλάτι. Μπορώ να το αποτρέψω με κάποιο τρόπο;

Απάντηση του Yasin Akgün σχετικά με το μαλάκωμα πριν από τον ιονιστή νερού

Μην ανησυχείτε για την αφαίρεση αλάτων/εναλλάκτη ιόντων. Εάν είναι δυνατόν, ρυθμίστε τη σκληρότητα σε °dH8-10.
Εάν η ροή είναι χαμηλή, το πολύ αλκαλικό νερό θα έχει διαφορετικά κυκλοθυμική γεύση. Αλλά αν τίποτα δεν είναι πρόβλημα, υπάρχει πολύ λίγο αλάτι.

Στα συστήματα ECA, χρησιμοποιούνται συγκεντρώσεις αμοιβών μεταξύ 4,5 και 7%, δηλαδή πολύ περισσότερο.

Περισσότερα για αυτό σε αυτό το βίντεο:
www.aquacentrum.de/faqs/macht-es-sinn-bei-hartem-kalkhaltenm-wasser-das-wasser-vorher-zu-enthaerten/

Σύνδεσμος για ανάρτηση

Την 1η Φεβρουαρίου 2007, τα εύρη σκληρότητας προσαρμόστηκαν στα ευρωπαϊκά πρότυπα και τα χιλιοστά γραμμομόρια ολικής σκληρότητας ανά λίτρο αντικαταστάθηκαν από τα (από χημική άποψη παράλογα) χιλιοστά γραμμομόρια ανθρακικού ασβεστίου ανά λίτρο.

Οι εταιρείες ύδρευσης πιθανότατα θα συνεχίσουν να δημοσιεύουν τη συνολική σκληρότητα, αλλά αυτό δεν απαιτείται από τη νομοθεσία.

Τα νέα εύρη σκληρότητας ελάχιστα διαφέρουν από τα προηγούμενα, μόνο τα εύρη 3 και 4 συνδυάζονται για να σχηματίσουν το εύρος σκληρότητας "σκληρό" και οι αριθμοί 1,2,3 και 4 αντικαθίστανται από τις ήδη κοινές περιγραφές "μαλακό", "μεσαίο" και "σκληρό". αντικαταστάθηκε. Τα νέα εύρη σκληρότητας ορίζονται ως εξής:

 

Πίνακας | Σκληρότητα νερού και μετατροπές:

Εύρος σκληρότητας

μαλακό (1)

Μεσαία (2)

Σκληρό (3 και 4)

Millimoles ανθρακικού ασβεστίου ανά L

λιγότερο από 1,5

1,5 2,5 δις

Περισσότερο από 2,5

Εύρος σκληρότητας

Λιγότερο από 8,4°dH

8,4 έως 14 °dH

Πάνω από 14 °dH

Σύνδεσμος για τη δημοσίευση FAQ

Είναι το ασβέστιο στο νερό καλό ή κακό για τον οργανισμό;

Απορρόφηση ασβεστίου στο έντερο | Σειρά πειραμάτων με μετρήσεις

Ερώτηση | Αφαλάτωση του Ιονιστής νερού AquaVolta® Eos Revelation II | Το διάλυμα κιτρικού οξέος δεν ρέει

Γεια σας κύριε Akgün,

η συσκευή λειτουργεί πραγματικά τέλεια. Σχεδόν ξέχασα ότι πρέπει να το αφαιρέσω κι εγώ. Έτσι ήθελα επιτέλους να το κάνω σήμερα. Αλλά έχω ένα πρόβλημα.

Το νερό δεν ανεβαίνει. Ίσως είναι στα μισά του δρόμου. Επειδή ο σωλήνας πρέπει να κάνει πολλές στροφές, σκέφτηκα ότι ίσως να κοντύνω λίγο τον εύκαμπτο σωλήνα. Αλλά ούτε αυτό βοήθησε. Έχετε μια ιδέα για μένα;

Σύμφωνα με την περιγραφή, δεν χρειάζεται να απενεργοποιήσω τη συσκευή για να το κάνω αυτό;

Αλλά και πάλι δεν κάνω τίποτα με τη συσκευή. Μόνο η αντλία λειτουργεί.

Με εκτίμηση, Martin F.

Λύση | Ο αέρας στον εύκαμπτο σωλήνα νερού πρέπει να βγει πρώτα Λειτουργία 3-5 δευτερολέπτων σε λειτουργία φιλτραρισμένου νερού

Αγαπητέ κύριε Φ.

Σας ευχαριστώ για τη σημαντική ερώτησή σας, την οποία έπρεπε να βάλω στον ιστότοπο ως ανάρτηση συχνών ερωτήσεων, επειδή αυτό είναι το μόνο πράγμα που μερικές φορές αγνοείται κατά την αφαλάτωση:

Επειδή υπάρχουν ακόμα θήκες αέρα στον εύκαμπτο σωλήνα ή στον ιονιστή μετά τη σύνδεση του εύκαμπτου σωλήνα της αντλίας αφαλάτωσης, συνιστάται να ενεργοποιήσετε για λίγο τον ιονιστή νερού, ιδανικά σε λειτουργία φιλτραρισμένου νερού, για περίπου 3-5 δευτερόλεπτα, μέσω του νερού και του αέρα. να περάσουν οι σωλήνες για να πραγματοποιηθεί στη συνέχεια η διαδικασία αφαλάτωσης.

Η αντλία μπορεί ήδη να συνδεθεί και να λειτουργεί. Δεν έχει σημασία αν το νερό αντλείται μέσω του ιονιστή στη συνδεδεμένη αντλία κιτρικού οξέος στο δοχείο με το κιτρικό οξύ. Είναι μόνο για λίγα δευτερόλεπτα.

Εάν δεν λειτουργεί, μπορείτε να με καλέσετε και θα το περάσουμε και τις δύο φορές: 089416117997

Ό,τι καλύτερο από το Μόναχο, Yasin Akgün

AquaVolta-EOS-Revelation-Descaling-Under-Sink-Water-Ionizer-Air-Inclusions-1024x768

Σύνδεσμος για τη δημοσίευση FAQ

Ιονιστής αφαλάτωσης κάτω από το νεροχύτη | Αποκάλυψη ΕΟΣ

Ένας ιονιστής νερού κάτω από το νεροχύτη παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία επειδή σχεδόν όλοι οι ιονιστές νερού κάτω από το νεροχύτη (Tyent UCE 9000, Ionquell Delphi, ...) έχουν σοβαρές δυσκολίες με το σκληρό νερό.

Σχεδόν όλοι, εξαιτίας αυτού Ιονιστής νερού AquaVolta® EOS Revelation II εξαίρεση είναι:

Αφού αγγίξετε τον αισθητήρα λειτουργίας ON-OFF για να τον απενεργοποιήσετε, αντιστρέφει την πολικότητα του ηλεκτροδίου για μερικά δευτερόλεπτα και ξεπλένει το νερό καθαρισμού από τη συσκευή.

Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί για να διατηρήσει τις δύο εξόδους απαλλαγμένες από άλατα μακροπρόθεσμα, επομένως η αφαλάτωση είναι καλύτερο να πραγματοποιείται κάθε 2-6 μήνες. Το βίντεο εξηγεί τι ακριβώς πρέπει να προσέξεις.

Ιονιστής αφαλάτωσης κάτω από το νεροχύτη | AquaVolta® Elegance

Παρόλο που το AquaVolta® Elegance έχει μια προηγμένη ιδέα αφαλάτωσης, δηλαδή την αυτόματη αντιστροφή ροής μετά από κάθε αλλαγή στην πόλωση των ηλεκτροδίων, συμβαίνει επίσης με το AquaVolta® Elegance Είναι απαραίτητο να αφαιρείτε τακτικά τα άλατα του ιονιστή νερού κάτω από το νεροχύτη.

Ανάλογα με τη χρήση, η αφαλάτωση μπορεί να είναι απαραίτητη κάθε 4 εβδομάδες έως 12 μήνες. Αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, οι οποίοι φαίνονται ως εξής:

 • Σκληρότητα νερού ή περιεκτικότητα σε ασβέστη του νερού της βρύσης
 • Η καθορισμένη ροή νερού: όσο πιο αργή, τόσο ισχυρότερο είναι το τελικό αποτέλεσμα, τόσο ταχύτερη είναι η ασβεστοποίηση της εξόδου νερού αλκαλικού υδρογόνου
 • Όσο ρυθμίζεται το επίπεδο, όσο ισχυρότερη είναι η ισχύς ηλεκτρόλυσης, τόσο πιο γρήγορη είναι η ασβεστοποίηση
 • Η συνολική ποσότητα αλκαλικού νερού που παράγεται καθημερινά

Το βίντεο στα αριστερά είναι πολύ κατατοπιστικό.

Σύνδεσμος για τη δημοσίευση FAQ

Αφαλάτωση ιονιστή νερού με επιλογέα ροής

Εάν διαθέτετε έναν από τους ιονιστές νερού που αναφέρονται παρακάτω, φροντίστε να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο.
Με λίγα λόγια: Βεβαιωθείτε ότι η αντλία μπορεί να αντλήσει το διάλυμα κιτρικού οξέος στο φίλτρο. Το περιστροφικό χειριστήριο θα πρέπει επομένως να είναι πάντα ρυθμισμένο στο OFF, δηλαδή στη θέση off. Οι ακόλουθοι ιονιστές νερού διαθέτουν επιλογέα ελέγχου ροής και αφαλατώνονται ανάλογα:

Ιονιστής αφαλάτωσης με ρυθμιστή ροής | Nexus X Blue > Ο προκάτοχος του AquaVolta® Moses 7

Αυτό το βίντεο δείχνει τα επιμέρους βήματα αφαλάτωσης που πρέπει να τηρούνται, ειδικά για ιονιστές νερού με ρυθμιστές ροής.

Σύμφωνα με την τελευταία εμπειρία, μπορείτε να αφαλατώσετε μόνο με ένα πέρασμα, δεν χρειάζεται να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε τον ιονιστή μεταξύ της αφαλάτωσης.

Η διάρκεια μπορεί επίσης να επεκταθεί έως και 4 ώρες ανάλογα με το επίπεδο χρήσης και την ασβεστοποίηση. Εάν υπάρχει σοβαρή ασβεστοποίηση, αντικαταστήστε το διάλυμα κιτρικού οξέος μετά από μία ώρα.

Η αφαλάτωση δεν βλάπτει με κανέναν τρόπο τον ιονιστή νερού. Είναι ακριβώς το αντίθετο, η αφαλάτωση είναι καλή για κάθε ιονιστή νερού αρκεί να χρησιμοποιείτε κιτρικό οξύ και όχι οξικό οξύ.

Σύνδεσμος για τη δημοσίευση FAQ

Αφαλάτωση ιονιστή νερού με ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα ON-OFF

<!--
YouTube

Με τη λήψη του βίντεο, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του YouTube.
μάθετε περισσότερα

Φορτώστε το βίντεο

PGlmcmFtZSBsb2FkaW5nPSJsYXp5IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LnlvdXR1YmUtbm9jb29raWUuY29tL2VtYmVkL29GQjYybVdLWjlNP3JlbD0wIiB3aWR0aD0iNTIwIiBoZWlnaHQ9IjI5MyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj0iYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuIj48L2lmcmFtZT4=
->

Οι περισσότεροι ιονιστές νερού που αγοράζουν κυρίως οι πελάτες μας είναι αυτοί με ηλεκτροβάνα. Αυτά είναι ιδανικά για μόνιμη τοποθέτηση με κομμάτι T. Με το πάτημα ενός κουμπιού, οι ιονιστές νερού παράγουν το τελευταίο καθορισμένο επίπεδο ιονισμού επειδή το θυμάστε. Επιπλέον, ο ρυθμός ροής είναι σταθερός, γεγονός που διασφαλίζει ότι ακόμη και μικρά παιδιά μπορούν και θα λειτουργήσουν το σύστημα με ασφάλεια. Εχουμε Αποδεικτικά βίντεο.

Οι παρακάτω ιονιστές νερού είναι μεταξύ των μοντέλων που διαθέτουν ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα ON-OFF:

Σύνδεσμος για τη δημοσίευση FAQ

Γενικές οδηγίες αφαλάτωσης για ιονιστή νερού

Τα τελευταία 10 χρόνια, ο Karl Heinz Asenbaum έκανε γνωστό το αλκαλικό νερό υδρογόνου στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία μέσω των πολυάριθμων δημοσιεύσεών του.

Ας δούμε τι έχει να πει για το θέμα των αλάτων και την αφαλάτωση ενός ιονιστή νερού.

Μην ξεγελιέστε από τις πολυάριθμες δηλώσεις από το λόμπι αντίστροφης όσμωσης και το λόμπι αναψυκτικών και φαρμακευτικών προϊόντων ότι το νερό αντίστροφης όσμωσης, δηλαδή το νερό χαμηλό σε μέταλλα, είναι το μόνο αληθινό πράγμα.

Όλα τα έμβια όντα, συμπεριλαμβανομένων των φυτών και των δέντρων, εξαρτώνται από τα μεταλλικά άλατα στο νερό και τη μεταφορά τους μέσω του νερού. Τα μέταλλα δεν μπορούν να είναι επιβλαβή!

Σύνδεσμος για ανάρτηση

Με τους περισσότερους ιονιστές, ανάλογα με την περιεκτικότητα σε ασβέστη και ανάλογα με τη ροή και το επιλεγμένο επίπεδο ιονισμού, η ροή στην έξοδο για το αλκαλικό νερό υδρογόνου μειώνεται τους πρώτους 1 - 12 μήνες

Επομένως, θα πρέπει να αφαιρείτε τα άλατα αυτών των ιονιστών κάθε δύο έως τέσσερις μήνες, ανάλογα με την περιεκτικότητα σε άλατα και τη χρήση.

Συνιστούμε την τακτική αφαλάτωση όλων των ιονιστών νερού το αργότερο κάθε δύο έως έξι μήνες, καθώς οι βαλβίδες και η έξοδος συσσωρεύουν άλατα ασβεστίου. Ανάλογα με τη χρήση και τη σκληρότητα του νερού σας, η αφαλάτωση μπορεί να είναι απαραίτητη μόνο μετά από 6-12 μήνες. Η αφαλάτωση σημαίνει επίσης απολύμανση του ιονιστή νερού σας και ως εκ τούτου θα πρέπει να πραγματοποιείται κάθε εβδομάδα σε δημόσιους χώρους.

 

Ιονιστής | Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για αφαίρεση αλάτων;

Μπορείτε να καταλάβετε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για την αφαλάτωση από τον λόγο όγκου ροής του αλκαλικού νερού προς τα όξινα λύματα. Μετά την απασβέστωση παράγεται τόσο αλκαλικό νερό όσο και όξινα λύματα. Όσο πιο ασβεστοποιημένη είναι η έξοδος του ιονιστή, τόσο λιγότερο αλκαλικό νερό ρέει, επομένως η ροή του όγκου των λυμάτων αυξάνεται ανάλογα με τον βαθμό ασβεστοποίησης και αντιπροσωπεύει έναν καλό δείκτη.

Με τους ιονιστές νερού AquaVolta® EOS (AquaVolta® EOS Genesis, Ιονιστής κάτω από τον μετρητή AquaVolta® EOS Revelation, AquaVolta® EOS Touch Είναι λίγο διαφορετικό: Οι ιονιστές νερού EOS παράγουν μόνο τη μισή ποσότητα υγρών αποβλήτων από το αλκαλικό νερό. Επομένως, η κατάλληλη στιγμή για την αφαλάτωση ενός ιονιστή νερού EOS είναι όταν η ίδια ποσότητα νερού, δηλαδή 1:1, βγαίνει από τον εύκαμπτο σωλήνα αποχέτευσης και την αλκαλική έξοδο.

Η αφαλάτωση είναι πραγματικά εύκολη μια φορά και εξασκείται τις επόμενες φορές και εμφανίζεται στα πολυάριθμα βίντεό μας.

Σύνδεσμος στο άρθρο

Schreibe einen Kommentar

Διεύθυνση e-mail σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * σήμανση

 
 
Αρχική
Βοηθός AI
Ο λογαριασμός μου
Μετάβαση στο περιεχόμενο