AQUACENTRUM / Γνώση αλκαλικού νερού και δημιουργία αλκαλικού νερού μόνοι σας

Γνώση αλκαλικού νερού και δημιουργία αλκαλικού νερού μόνοι σας

Φτιάξτε το δικό σας αλκαλικό νερό με αέριο υδρογόνο για πόσιμο

Θα θέλατε να φτιάξετε και να πίνετε αλκαλικό νερό στο σπίτι; Θα σας δείξουμε τις δύο βασικές επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας στο ιδιωτικό σας σπίτι.

Το νερό είναι η βάση της ανθρώπινης ζωής - εξάλλου, το σώμα μας αποτελείται από περίπου το 75 τοις εκατό από αυτό. Δεν είναι όμως όλα τα νερά ίδια: Εκτός από τα διάφορα μέταλλα που είναι διαλυμένα σε αυτό, η τιμή του pH επηρεάζει επίσης τη βρώσιμοτητα και την επίδραση του νερού στον οργανισμό. Το νερό με pH πάνω από 7 (αλκαλικό) αναφέρεται συνήθως ως αλκαλικό νερό.

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας αλκαλικό νερό: συσκευές ηλεκτρόλυσης

Ο πρώτος τρόπος για να παράγετε μόνοι σας αλκαλικό νερό είναι να αγοράσετε ένα σύστημα ηλεκτρόλυσης ειδικά σχεδιασμένο για αυτόν τον σκοπό (επίσης Ιονιστής νερού που ονομάζεται). Τέτοιες συσκευές είναι πλέον διαθέσιμες σε εξαιρετικά συμπαγείς μορφές και σε προσιτές τιμές. Συνήθως συνδέονται απευθείας με το σωλήνα νερού και παρέχουν αλκαλικό νερό πρακτικά «από τη βρύση».

Κάντε μόνοι σας ηλεκτρόλυση χρησιμοποιώντας απλά μέσα

Εάν δεν έχετε ένα Ιονιστής νερού Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα, μπορείτε επίσης να φτιάξετε μόνοι σας μια μικρή ποσότητα αλκαλικού νερού χρησιμοποιώντας μερικά σκεύη. Για αυτό χρειάζεστε:

 • ένα αεροστεγές πλαστικό δοχείο με μια τρύπα κομμένη στο καπάκι
 • Ένας κουβάς
 • Ηλεκτρόδια από ανοξείδωτο χάλυβα, δύο κλιπ αλιγάτορα συν καλώδιο
 • μια μπαταρία (12 ή 24 βολτ).

Τοποθετήστε το σφραγισμένο δοχείο στον κάδο και γεμίστε και τα δύο δοχεία με νερό. Τοποθετήστε την άνοδο χαλαρά στον κάδο και εισάγετε την κάθοδο μέσα από την οπή στο πλαστικό δοχείο. Σε αυτό σχηματίζεται όλο και περισσότερο αλκαλικό νερό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ηλεκτρόλυσης. Τέλος, αφού σβήσετε το ρεύμα, βγάλτε το δοχείο με ιονισμένο νερό από τον κάδο.

Διάλεξη του Karl Heinz Asenbaum, συγγραφέα και ερευνητή

Η τρέχουσα βασική διάλεξη με τις τελευταίες ερευνητικές εμπειρίες από τον συγγραφέα Karl Heinz Asenbaum

Ιστορικό και προετοιμασία Βασικό υδρογόνο νερό

Η καταλυτική επεξεργασία του νερού ανακαλύφθηκε περίπου την ίδια εποχή στην Ιαπωνία και τη Ρωσία πριν από περισσότερα από 60 χρόνια.

Έκτοτε, τόσο ο βασικός καταλύτης όσο και ο όξινος ανολύτης χρησιμοποιούνται βιομηχανικά και ιατρικά σε νοσοκομεία για εσωτερική και εξωτερική θεραπεία.

Η εξάπλωση των οικιακών ιονιστών για την παραγωγή αλκαλικού ενεργοποιημένου νερού (BAW) στον ιαπωνικό πληθυσμό ξεκίνησε ήδη από το 1996.

Επί του παρόντος, περίπου 17 εκατομμύρια Ιάπωνες πίνουν αυτό το μοναδικό, καθαρό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά νερό.

> …Συνεχίστε να διαβάζετε στο άρθρο του Karl Heinz Asenbaum σχετικά με την ιστορία των ιονιστών νερού…

> Σπουδές αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του αλκαλικού νερού

Το ιαπωνικό Υπουργείο Υγείας έχει μάλιστα πιστοποιήσει ότι το αλκαλικό ενεργό νερό είναι ευεργετικό για την υγεία γενικά και μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των εντερικών προβλημάτων, της υπεροξύτητας, της χρόνιας διάρροιας και της κακής πέψης ειδικότερα.

Σε ιαπωνικές μελέτες, το αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό (BAW) βρέθηκε ότι ενισχύει τα αποτελέσματα των αντιοξειδωτικών. Για παράδειγμα, αποδείχθηκε ότι η αντιοξειδωτική ικανότητα της βιταμίνης C στο αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό (BAW) ήταν αρκετές φορές ισχυρότερη από ό,τι στο νερό της βρύσης.

Σε αρκετές περαιτέρω μελέτες, καταδείχθηκε η βλάβη στο DNA που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες, καθώς και η επακόλουθη προστατευτική αντιοξειδωτική δράση του αλκαλικά ενεργοποιημένου νερού εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.

Θα θέλατε να δοκιμάσετε έναν ιονιστή νερού δωρεάν;

Εάν ενδιαφέρεστε να κάνετε το καθαρό νερό μέρος της ζωής σας, θα χαρούμε να σας στείλουμε το κατάλληλο σύστημα φίλτρου ή ιονιστή νερού για δοκιμή.

Είναι καλύτερο να μας γράψετε ένα email fragen@aquacentrum.de και πείτε μας τις επιθυμίες και τις ιδέες σας.

Κατά την αγορά, κάθε πελάτης απολαμβάνει ένα Δωρεάν δοκιμή δύο εβδομάδων και εγγύηση ικανοποίησης 6 μηνών. Αυτό θα σημειωθεί και στο τιμολόγιο.

Τα τρέχοντα μπεστ σέλερ μας είναι οι ακόλουθοι ιονιστές νερού, που αναφέρονται κατά δημοτικότητα:

 1. AquaVolta® Elegance (κατάλληλο για κάθε σκληρότητα νερού)
 2. AquaVolta® Cavendish 9 (κατάλληλο για κάθε σκληρότητα νερού)
 3. AquaVolta® Exquisite (κατάλληλο για κάθε σκληρότητα νερού)
 4. AquaVolta® EOS Touch (κατάλληλο έως °dH14)
 5. AquaVolta® EOS Genesis (κατάλληλο έως °dH14)
 6. AquaVolta® EOS Revelation (κατάλληλο έως °dH14)

Εγκατάσταση ιονιστή νερού | Παραγωγή αλκαλικού νερού

Τι είναι το αλκαλικό νερό και τι οφέλη έχει;

Το γεγονός ότι ενδιαφέρεστε για το πώς να φτιάξετε αλκαλικό νερό υποδηλώνει ότι έχετε ακούσει τον όρο «αλκαλικό νερό» από κάποιον.
Αυτό το άτομο μπορεί να σας είπε ότι το να πίνετε αλκαλικό νερό είναι υγιεινό — και ότι μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.

Αυτή η σελίδα περιγράφει δύο τρόπους παραγωγής ενεργοποιημένου αλκαλικού νερού, το λεγόμενο αλκαλικό ενεργό νερό.

Το μη ενεργοποιημένο αλκαλικό νερό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα ανακατεύοντας μια πρέζα μαγειρική σόδα ή ποτάσα στο νερό ή διαλύοντας ένα δισκίο Alka Seltzer.

Αυτό μπορεί να είναι καλό εάν έχετε «κακό στομάχι» ή προσωρινή, μη χρόνια καούρα.

Το ενεργοποιημένο αλκαλικό νερό μπορεί επίσης να βοηθήσει σε τέτοιες περιπτώσεις. Η βασική διαφορά είναι ότι δεν δημιουργείται με την προσθήκη μιας χημικής βάσης, αλλά με την αφαίρεση του οξέος από το νερό.

Διάλεξη του Karl Heinz Asenbaum, συγγραφέα και ερευνητή

Μπορείτε να δείτε τη διάλεξη με 5 διαφορετικούς υπότιτλους.

Τα όξινα ορυκτά άλατα αφαιρούνται από το νερό χρησιμοποιώντας την ηλεκτρόλυση που περιγράφεται εδώ. Διαχωρίζει τα αλκαλικά και όξινα συστατικά του νερού και δημιουργεί το αλκαλικό ρόφημα.αλκαλικό ενεργό νερό". Το γεγονός ότι είναι αλκαλικό δεν είναι η μόνη ειδική ιδιότητά του:

Αυτό που είναι πολύ πιο σημαντικό είναι ότι η ηλεκτρική ενέργεια από την ηλεκτρόλυση μετατρέπεται σε μεγάλο βαθμό στη χημική ενέργεια του αερίου υδρογόνου (δείτε επίσης: > Τι είναι το υδρογόνο νερό;) εισήχθη. Αυτό το αέριο υπάρχει σε διαλυμένη μορφή στο αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό και είναι αισθητό σε ένα εξαιρετικό ηλεκτρικό δυναμικό.

Αυτό το νερό είναι σε θέση να απελευθερώσει την ενέργεια που αποθηκεύεται στο αέριο υδρογόνο με τη μορφή ηλεκτρονίων, η οποία συζητείται στη σημερινή επιστήμη στο θέμα του «εκλεκτικού αντιοξειδωτικού». Αυτή είναι μια ιδιαίτερη ικανότητα που δεν έχει καθόλου το μη ενεργοποιημένο αλκαλικό νερό χωρίς υδρογόνο.

Στα δικά μας πολυάριθμα άρθρα με συχνές ερωτήσεις Μάθετε πώς μπορείτε να φτιάξετε καλύτερα αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό μόνοι σας.

Herrmann K.: Αλκαλικό νερό, αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό, ιονισμένο νερό, ηλεκτροενεργοποιημένο πόσιμο νερό, νερό ηλεκτρολυτών, νερό πλούσιο σε υδρογόνο... Αρχίζω να μην ξέρω πια τον δρόμο μου. Ποιο νερό προτείνετε και ποιο είναι;

 • Δεδομένου ότι η φύση του ηλεκτροενεργοποιούμενου νερού δεν ήταν κατανοητή μέχρι πριν από λίγα χρόνια, έχουν προκύψει περίπου 1931 διαφορετικά ονόματα για το τι είναι καλό να πίνετε από τότε που πρωτοεμφανίστηκε το 50. Ο εφευρέτης Alfons Natterer αρχικά μίλησε για όξινο, αλκαλικό (βασικό) και ουδέτερο ηλεκτρολυτικό νερό. Από τότε, η ηλεκτρολυτική παραγωγή ήταν ζωτικής σημασίας, σε αντίθεση με αυτό που αποκαλώ χημικούς ιονιστές νερού. Μια πλήρης επισκόπηση των μεμονωμένων όρων και διαδικασιών μπορείτε να βρείτε στο DVD-ROM του ηλεκτρονικού βιβλίου αυτού του βιβλίου Συχνών Ερωτήσεων στη διεύθυνση www.wasserfakten.com
 • Δεδομένου ότι στην Ιαπωνία αρχικά παρήχθησαν μόνο οι αλκαλικές και όξινες ποικιλίες λόγω διαφορετικού σχεδιασμού κυψελών, ο όρος «αλκαλικό ιονισμένο νερό» αναπτύχθηκε για το πόσιμο αλκαλικό μέρος του νερού. Αυτός είναι στην πραγματικότητα ένας βρώμικος όρος γιατί λέει το ίδιο πράγμα δύο φορές. Το νερό γίνεται αλκαλικό, δηλαδή βασικό, επειδή μερικά από τα μόρια του νερού διασπώνται ("ιονίζονται") σε όξινα και βασικά ιόντα νερού, τα οποία στη συνέχεια διαχωρίζονται έτσι ώστε το βασικό νερό (από ιόντα ΟΗ) από τη μία πλευρά και το όξινο νερό Από τη μια πλευρά Το νερό (από ιόντα Η+) δημιουργείται στην άλλη πλευρά του ηλεκτρολυτικού στοιχείου που χωρίζεται από μια μεμβράνη. Ο αντίθετος όρος με το αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό είναι το όξινο ενεργοποιημένο νερό («όξινο ιονισμένο νερό»). Εδώ μιλάμε συχνά για οξείδιο του νερού.

Διάγραμμα θερμοκρασίας τάσης οξειδοαναγωγής

 • Ο όρος «ιονισμένο νερό», που χρησιμοποιήθηκε αργότερα από τη γιατρό Dina Aschbach σε ένα βιβλίο, ήταν επίσης ατυχής γιατί επικεντρώνεται μόνο στα ιόντα του νερού. Η ηλεκτρική δραστηριότητα του «ενεργού νερού» δεν βασίζεται άμεσα στον βασικό ή όξινο χαρακτήρα που προκύπτει από τα ιόντα του νερού OH- και H+, αλλά μάλλον στον εμπλουτισμό του διαλυμένου οξυγόνου στο όξινο νερό και στον εμπλουτισμό του διαλυμένου υδρογόνου στο βασικό νερό. Αυτά τα διαλυμένα αέρια δημιουργούν εξαιρετικά υψηλά (θετικά) δυναμικά οξειδοαναγωγής έως και 1200 mV (SHE) στην πλευρά του οξυγόνου και εξαιρετικά χαμηλά (αρνητικά) δυναμικά οξειδοαναγωγής έως και (-) 800 mV (SHE) στην πλευρά του υδρογόνου. Αυτές είναι οι τιμές που μπορούν να μετρηθούν με ένα ηλεκτρόδιο SHE (ηλεκτρόδιο υδρογόνου). Δεδομένου ότι στην πράξη οι μετρήσεις γίνονται σχεδόν αποκλειστικά με ηλεκτρόδια CSE (ηλεκτρόδιο αργύρου/χλωριούχου αργύρου), υπάρχουν τιμές έως + 993 mV (CSE) στην πλευρά του οξυγόνου και (-593 mV) στην πλευρά του υδρογόνου. Αυτές είναι οι τιμές στους 25°C, όπου η διαφορά μεταξύ της μεθόδου μέτρησης SHE και της μέτρησης SHE είναι + 207 mV. Η ακόλουθη επισκόπηση δείχνει τη σύνδεση σε άλλες θερμοκρασίες. (Πηγή: http://www.anwickele-geologie.geol.uni-erlangen.de/paramete.htm)

Αλκαλικό ενεργό νερό

Συντομευμένο βίντεο για το βιβλίο «Trink Dich alkalisch» του Karl Heinz Asenbaum, Dipl.Ing., το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2008. Dietmar Ferger και Dr. ιατρ. Walter Irlacher.

Όταν το νερό ηλεκτρολύεται σε ένα ηλεκτρολυτικό στοιχείο με μεμβράνη διαφράγματος, τα δύο ιόντα νερού H+ και OH- δεν σχηματίζονται μόνο από μόρια νερού. Το οξυγόνο και το υδρογόνο απελευθερώνονται επίσης, η διαφορά και στις δύο πλευρές εξηγείται από το γεγονός ότι το αέριο οξυγόνο και το αέριο υδρογόνο έχουν διαφορετική διαλυτότητα στο νερό.

 

Διαλυτότητα οξυγόνου mg/l σε πίεση 1 ατμόσφαιρας 101,325 Pa

15 βαθμοί C 2,756
20 βαθμοί C 2,501
25 βαθμοί C 2,293
30 βαθμοί C 2,122
35 βαθμοί C 1,982

 

Διαλυτότητα υδρογόνου mg/l σε πίεση 1 ατμόσφαιρας 101,325 Pa

15 βαθμοί C 1,510
20 βαθμοί C 1,455
25 βαθμοί C 1,411
30 βαθμοί C 1,377
35 βαθμοί C 1,350

 

Οι ακόλουθες ποσότητες αερίου απελευθερώνονται από 2 μόρια νερού H2O κατά την ηλεκτρόλυση:

2H2O —> 2 H2 + O2

Αυτό σημαίνει ότι παράγεται διπλάσιο αέριο υδρογόνο από το αέριο οξυγόνο.
Ωστόσο, το O2 μπορεί να διαλυθεί στο νερό περίπου 25 φορές καλύτερα στους 1,6 βαθμούς C, για παράδειγμα. Τι να κάνουμε λοιπόν με τη σημαντική περίσσεια του Η2;

Αποσύνθεση νερού Hofmann

Η συσκευή αποσύνθεσης νερού του Hofmann είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σχολικά πειράματα μεταξύ καθηγητών και μαθητών χημείας. Χάρη στην έξυπνη κατασκευή, η εξίσωση 2H2O —> 2 H2 + O2 μπορεί να αποδειχθεί ξεκάθαρα. Ωστόσο, ο καθηγητής χημείας πρέπει να «ξεγελάσει» για να δείξει ότι τα δύο αέρια δημιουργούνται στην πραγματικότητα σε αναλογία 2:1. Εάν το νερό δεν είναι ακόμη κορεσμένο με τα αέρια, αρχικά προκύπτει μια αναλογία περίπου 1: 2,5 (οξυγόνο προς υδρογόνο) λόγω της διαφορετικής διαλυτότητας και ταχύτητας διάλυσης.

 

Στο τέλος του πειράματος έχουμε καθαρό οξυγόνο και υδρογόνο για το δημοφιλές φαινόμενο οξυϋδρογόνου, αλλά και όξινο νερό με κορεσμένο οξυγόνο και βασικό νερό με κορεσμένο υδρογόνο, ανάλογα με την πίεση και τη θερμοκρασία του αέρα.

Γιατί το δυναμικό οξειδοαναγωγής στο βασικό, πλούσιο σε υδρογόνο νερό πέφτει σε πολύ υψηλές αρνητικές τιμές;

 

Σύγκριση τιμών CSE-SHE pH

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα ίδια τα δυναμικά οξειδοαναγωγής δεν μπορούν να μετρηθούν. Το δυναμικό οξειδοαναγωγής είναι πάντα η τιμή μιας ηλεκτρικής τάσης μεταξύ δύο εταίρων χημικής αντίδρασης, δηλαδή μια σχετική ποσότητα. Το αέριο υδρογόνο (H0) έχει οριστεί ως το τυπικό δυναμικό E2. Σε σύγκριση με ένα ηλεκτρόδιο υδρογόνου (SHE), για παράδειγμα, ο χρυσός έχει δυναμικό οξειδοαναγωγής + 1680 mV, ενώ το λίθιο έχει - 304 O mV. Λόγω της διαφοράς τάσης, θα μπορούσε κανείς να κατασκευάσει μια μπαταρία λιθίου-χρυσού με τάση 4720 mV (4,72 βολτ). Μια τιμή μείον σημαίνει ότι υπάρχει περίσσεια ηλεκτρονίων, μια θετική τιμή σημαίνει μια τάση αποδοχής ηλεκτρονίων.

Το μόριο του νερού H2O αποτελείται πλέον από δύο εταίρους αντίδρασης, συγκεκριμένα H2 και O. Το οξυγόνο (O) έχει θετικό δυναμικό οξειδοαναγωγής +2 mV σε σύγκριση με το H1230, επομένως είναι «άπληστο» για ηλεκτρόνια. Αυτή η διαφορά τάσης των 1230 mV είναι σταθερή για όλες τις τιμές pH και τις μεθόδους μέτρησης, ακόμη και αν οι τιμές των δύο αντιδρώντων μετατοπίζονται προς τα κάτω καθώς αυξάνεται η τιμή του pH.

Το αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό περιέχει περισσότερο υδρογόνο παρά οξυγόνο. Επομένως - για να το θέσω πολύ απλά - λείπουν +1230 mV: το δυναμικό οξειδοαναγωγής πρέπει να μειωθεί.

Στην περιοχή κατανάλωσης του αλκαλικού ενεργοποιημένου νερού, σε pH 8,5 έως 9,5, το τυπικό δυναμικό του Η2 έχει επίσης μειωθεί από 0 σε περίπου -450 έως -550 mV. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χαμηλές μετρούμενες τιμές δυναμικών οξειδοαναγωγής. Δεδομένου ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες ποσότητες ελεύθερων ιόντων ΟΗ λόγω του βασικού χαρακτήρα, μπορεί να συμβεί η ακόλουθη αντίδραση απελευθέρωσης ηλεκτρονίων, για παράδειγμα:
2 H2 + 4 OH- ———> 4 H2O + 4 e-
Αυτή η αντίδραση παράγει νερό γεμάτο ενέργεια: αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό.

Υπάρχουν τρεις βασικές παράμετροι που καθορίζουν την τιμή του αλκαλικού ενεργοποιημένου νερού:

 

 • Μέγιστος κορεσμός με διαλυμένο υδρογόνο
 • Μεγάλη περίσσεια ιόντων ΟΗ
 • Αφαίρεση αερίου οξυγόνου όσο το δυνατόν πληρέστερα

 

Αυτές οι 3 παράμετροι αλληλοσυμπληρώνονται. Η ταυτόχρονη παρουσία τους μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ηλεκτρολυτικό ιονιστή νερού με ηλεκτρόλυση διαφράγματος. Ούτε μέσω —> Χημικοί ιονιστές νερού Η συμμόρφωση με αυτές τις παραμέτρους μπορεί ακόμα να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας συσκευές ηλεκτρόλυσης χωρίς διάφραγμα, τις λεγόμενες γεννήτριες νερού πλούσιων σε υδρογόνο.

Από όσο γνωρίζω, το πρώτο άτομο που χρησιμοποίησε τον όρο «βασικό ενεργό νερό» στη Γερμανία ήταν ο Dipl. Ing. Dietmar Ferger στη δημοσίευσή του το 2006: «Βασικό ενεργοποιημένο νερό – πώς λειτουργεί και τι μπορεί να κάνει». Αυτό το βιβλίο είναι τώρα σε διευρυμένη έκδοση Έντυπο που διατίθεται με τον τίτλο "Funtain of Youth Water". Αυτό εκφράζει καλύτερα τη δραστηριότητα του νερού, που δεν είναι απλά «αλκαλικό νερό» με υψηλή τιμή pH. Ο Δρ. ιατρ. Ο Walter Irlacher και εγώ υιοθετήσαμε αυτόν τον όρο στο "Service Manual for People", το οποίο επίσης εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2006. Το 2008 εμβαθύναμε στο θέμα στο βιβλίο «Drink yourself alkaline – The breviary for alkaline active water» που γράφτηκε μαζί με τον Ferger.

Μέχρι το 2008, το ενδιαφέρον κυριαρχούσε από μια ηλεκτροχημική μέτρηση που το αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό έχει επίσης εκτός από την αυξημένη τιμή του pH: το αρνητικό δυναμικό οξειδοαναγωγής. Ο Ρώσος ερευνητής Vitold Bakhir πίστευε ότι είχε αποδείξει ότι ήταν ασυνήθιστα χαμηλό και δεν μπορούσε να εξηγηθεί από τις εξισώσεις της κλασικής οξειδοαναγωγικής χημείας. Ταυτόχρονα, το δυναμικό οξειδοαναγωγής του όξινου ενεργοποιημένου νερού ήταν «ασυνήθιστα» υψηλό και φαινόταν επίσης ανεξήγητο. Αυτά τα εξαιρετικά οξειδοαναγωγικά δυναμικά πιστεύεται ότι είναι η κύρια αιτία των επιδράσεων του αλκαλικού ενεργοποιημένου νερού (αντιοξειδωτικό) και του όξινου ενεργοποιημένου νερού (οξειδωτικό).

Το 1997, ο Sanetaka Shirahata υπέθεσε ότι μόνο το ατομικό υδρογόνο θα μπορούσε να είναι η αιτία της αντιοξειδωτικής δράσης του νερού. Ήταν επίσης σε θέση να ανιχνεύσει μια τέτοια επίδραση σε τύπους νερού που δεν είχαν ασυνήθιστα αρνητικό δυναμικό οξειδοαναγωγής, αλλά περιείχαν ατομικό υδρογόνο. Ωστόσο, η έρευνα του Shigeo Ohta και πολλών άλλων ερευνητών παγκοσμίως από το 2008 έχει δείξει ότι το μοριακό, δηλαδή αέριο, υδρογόνο στο νερό, που προκαλεί το χαμηλό δυναμικό οξειδοαναγωγής, παράγει επίσης μια τέτοια αντιοξειδωτική δράση. Έκτοτε, η έρευνα για το πλούσιο σε υδρογόνο νερό είναι ένας από τους πιο υποσχόμενους νέους τομείς της ιατρικής.

Τα νέα ευρήματα σχετικά με τη σημασία του H2 (αέριο υδρογόνο) στο αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό φέρνουν επίσης το ζήτημα της αποθήκευσης και της διάρκειας ζωής σε νέα εστίαση. Ενώ στην εποχή της οξειδοαναγωγικής συζήτησης εξακολουθούσε να πιστεύεται ότι τα μεταλλικά δοχεία δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για αποθήκευση, έτσι ώστε τα ηλεκτρόνια να μην ρέουν μακριά, από τη σημερινή προοπτική τα μεταλλικά δοχεία, όπως οι φιάλες από ανοξείδωτο χάλυβα με διπλά τοιχώματα, είναι η πρώτη επιλογή για αποθήκευση αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Ακριβώς όπως το παχύ γυαλί (ειδικά το μπλε γυαλί), εμποδίζουν τη διαφυγή του υδρογόνου και συνεπώς την απώλεια της αντιοξειδωτικής δράσης. Αντίθετα, το υδρογόνο κινείται μέσα από τα πλαστικά μπουκάλια που χρησιμοποιήθηκαν προηγουμένως πολύ γρήγορα, έτσι ώστε το νερό να χαλαρώνει πιο γρήγορα και να μειώνει το μέγιστο όφελος στο καθαρά αλκαλικό αποτέλεσμα.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Karl Heinz Asenbaum:Ηλεκτροενεργοποιημένο νερό – Μια εφεύρεση με εξαιρετικές δυνατότητες. Ιονιστές νερού από Α – Ω
2016 Copyright www.euromultimedia.de

Schreibe einen Kommentar

Διεύθυνση e-mail σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * σήμανση

 
 
Αρχική
Βοηθός AI
Ο λογαριασμός μου
Μετάβαση στο περιεχόμενο