AQUACENTRUM / Αλλαγή φίλτρου ιονιστής νερού | Συχνές ερωτήσεις για τα μέσα φίλτρου

Αλλαγή φίλτρου ιονιστής νερού | Συχνές ερωτήσεις για τα μέσα φίλτρου

Σχεδόν όλοι οι ιονιστές νερού διαθέτουν ένα ή και δύο ενσωματωμένα φίλτρα νερού ενεργού άνθρακα

Αυτά θα πρέπει να αντικαθίστανται τακτικά.

Σύμφωνα με το πρότυπο DIN κάθε 6 μήνες. Στην πράξη, γνωρίζουμε ότι οι πελάτες αλλάζουν τα φίλτρα κάθε 6-12 μήνες. Εάν πρόκειται για συσκευή διπλού φίλτρου, το δεύτερο φίλτρο αντικαθίσταται συνήθως δύο φορές πιο σπάνια.

Σας ζητάμε τα εξής: Αλλάζετε το δεύτερο φίλτρο τουλάχιστον κάθε 18 μήνες. Οι μεγαλύτεροι χρόνοι επαφής πραγματικά δεν έχουν νόημα γιατί δεν μπορείτε να γευτείτε τους ρύπους.

Και ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα που έχει έρθει σε επαφή με το νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν παρέχει τις καλύτερες συνθήκες για την ασφαλή συγκράτηση χημικών ουσιών που έχουν συλλεχθεί για μήνες. Αν συγκρίνετε πόσα κιβώτια νερού εξοικονομείτε ή πόσο απολαμβάνετε να πίνετε αυτό το νερό. Είναι λογικό να μην εξοικονομήσετε χρήματα σε αυτόν τον τομέα.Γιατί να αλλάξετε φίλτρο νερού; | kH Asenbaum

Αλλαγές φίλτρων και φιλτράρισμα μέσων

> Νερό αντίστροφης όσμωσης και συστήματα αντίστροφης όσμωσης

Αλλαγές φίλτρων και φιλτράρισμα μέσων

Dirk S.: Υπάρχουν πιστοποιητικά φίλτρου νερού που φιλτράρουν τις «τοξίνες»; και πως αυξάνεται το pH τόσο γρήγορα (προστίθεται κάτι στο νερό);

Γεια σας κυρία.,

Η πρώτη σου ερώτηση είναι γενική Φίλτρα και Ιονιστής νερού.

Άρα: Είναι απίθανο να βρεις πιστοποιητικά φίλτρου νερού γιατί κανένα εργαστήριο δεν εκδίδει κάτι τέτοιο. Αυτό που βρίσκετε είναι μόνο υποδειγματικές αναλύσεις δειγμάτων, οι οποίες συνήθως καταλήγουν σε τιμές μείωσης των ρύπων μεταξύ 90 και 99% για τις μεμονωμένες ουσίες.

Αυτό είναι χαρακτηριστικό για τα περισσότερα γνωστά υλικά φίλτρου, όπως κόκκους ενεργού άνθρακα, μπλοκ ενεργού άνθρακα, ενεργό άνθρακα ακουαλένιου, κεραμικά, KDF, μεμβράνη κοίλων ινών, φλις φίλτρων, τα οποία είναι ενσωματωμένα στα φίλτρα που είναι επίσης εγκατεστημένα σε ιονιστές νερού. Ο βασικός κανόνας είναι: Στα πρώτα στρώματα φίλτρου οι μεγαλύτεροι ρύποι και στα τελευταία στρώματα φίλτρου οι μικρότεροι ρύποι εμποδίζονται να ρέουν περαιτέρω, όπως σε ένα πλέγμα όλο και πιο στενό. Συνήθως δηλώνεται απόδοση μείωσης 90% επειδή δεν μπορούν να μετρηθούν περισσότερα, καθώς υπάρχουν χαμηλότερα όρια των συνηθισμένων εργαστηριακών μεθόδων. Μπορεί να είναι ακόμη πιο ακριβές χρησιμοποιώντας φασματομετρία μάζας, αλλά αυτό δεν είναι προσιτό με πάνω από 1000 θεωρητικά πιθανούς ρύπους. Επομένως, εάν λάβετε ένα "πιστοποιητικό φίλτρου" από οποιονδήποτε κατασκευαστή, είναι απάτη. Πιστοποιητικά φίλτρων νερού

Επειδή ένα αναλυόμενο δείγμα είναι μόνο ένα μικρό μέρος της ζωής του φίλτρου. Ένα φίλτρο χρειάζεται τα πρώτα 50 λίτρα για να τρέξει. Στη συνέχεια χάνει ισχύ μέχρι να φτάσει στο όριο χωρητικότητάς του. Ούτε αυτό μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς, γιατί φυσικά εξαρτάται από την απόδοση φιλτραρίσματος, η οποία ορίζεται αποκλειστικά από το νερό που εισάγεται.

Εάν υπάρχουν πολλοί ρύποι, το φίλτρο δεν διαρκεί τόσο όσο αν είναι λίγοι. Ως εκ τούτου, ο κανονισμός DIN ορίστηκε σε μια ασφαλή τιμή 6 μηνών, μετά τον οποίο θα πρέπει να αντικατασταθεί ένα φίλτρο νερού. Γνωρίζουμε από σχεδόν 15 χρόνια εμπειρίας ότι πολλά φίλτρα στην πραγματικότητα προστατεύουν από τους ρύπους για πολύ περισσότερο, εάν το νερό που χρησιμοποιείται δεν έχει τόσους ρύπους. Αλλά σίγουρα δεν είναι λάθος να τηρείτε αυτήν την οδηγία, ακόμα κι αν περιστασιακά βλάπτει το πορτοφόλι σας.

Για συστήματα πολλαπλών φίλτρων με 2 ή περισσότερα δοχεία φίλτρου συνδεδεμένα σε σειρά, συνιστούμε να αλλάξετε τουλάχιστον την πρώτη κασέτα φίλτρου μετά από έξι μήνες. Το δεύτερο μετά από ένα χρόνο, γιατί δεν παίρνει πια τόσους ρύπους.

Περαιτέρω φίλτρα κατάντη και ακόμη πιο στενού πλέγματος φιλτράρουν επίσης όλα τα ορυκτά ιόντα έξω από το νερό, μερικά από τα οποία είναι σίγουρα επιθυμητά. Αυτό ονομάζεται αντίστροφη όσμωση. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε ξανά τα επιθυμητά μέταλλα, κάτι που αναμφίβολα οδηγεί σε βελτιστοποιημένο πόσιμο νερό. Ο λόγος για τον οποίο οι ιονιστές νερού δεν λειτουργούν με τέτοιο νερό είναι τεχνικός. Μέχρι σήμερα, κανένα σύστημα αντίστροφης όσμωσης δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει επαρκή ροή νερού για τη λειτουργία ενός ιονιστή νερού.

Πιστοποιητικά φίλτρου νερού - Διατομή φίλτρου νερού
Πιστοποιητικά φίλτρου νερού – διατομή φίλτρου νερού

Η δεύτερη ερώτησή σας απαντάται πιο εύκολα: Προστίθεται κάτι στο νερό στον ιονιστή νερού;

Η απάντηση είναι: Ναι, δηλαδή τα ηλεκτρόνια που προέρχονται από την παροχή ρεύματος στα ηλεκτρόδια στο Ηλεκτρολυτικό στοιχείο να μεταφερθεί στο νερό. Ωστόσο, αυτά καταλήγουν μόνο στο αλκαλικό μέρος του νερού που παράγεται από έναν ιονιστή νερού (δηλαδή το αλκαλικό ενεργό νερό που πίνουμε). Τελικά, αυτά σχηματίζουν ουδέτερο αέριο Η2 από όξινα ιόντα Η+, τα οποία μπορούν να διαλυθούν στο νερό μέχρι το ανώτερο όριο των 1,6 mg/l. Αυτό το αέριο Η2 είναι η αποθήκευση ενέργειας που καθιστά αυτό το νερό το πιο χρήσιμο πόσιμο νερό στον κόσμο σήμερα. Η ερώτησή σας αναφέρεται στο νερό από τον ιονιστή νερού, από πού προκύπτει η υψηλή τιμή pH;

Πρέπει να γνωρίζετε ότι η τιμή του pH καθορίζεται από τη συγκέντρωση των ιόντων Η+. Αντιστοιχεί στην ίδια συγκέντρωση ιόντων ΟΗ- όταν το νερό γίνεται ουδέτερο. Εάν τώρα βάλετε μια μη διαπερατή από το νερό μεμβράνη στο νερό, διαχωρίζετε τα ιόντα Η+ και τα ιόντα ΟΗ-. Εάν εξακολουθείτε να διεξάγετε ηλεκτρικό ρεύμα μέσω του νερού, τα + ή - φορτισμένα ιόντα ταξινομούνται σταδιακά και συσσωρεύονται στους δύο θαλάμους νερού που χωρίζονται από τη μεμβράνη. Έτσι, αυτό που προστίθεται στο αλκαλικό ενεργό νερό προέρχεται από το ίδιο το νερό. Αλκαλικό ενεργό νερό από έναν ιονιστή δεν απαιτεί άλλα πρόσθετα για να λειτουργήσει.

Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε το βιβλίο μου, που διατίθεται δωρεάν στα Βιβλία www.euroultimedia.de για λήψη.

Επιστροφή στο θέμα των φίλτρων: Ένα από τα μεγαλύτερα ρυπαντικά φαντάσματα μας είναι τα νιτρικά άλατα.

Τα περισσότερα από τα σημερινά συστήματα φίλτρων δεν μπορούν να το αφαιρέσουν από το νερό. Υπάρχουν ειδικά φίλτρα εναλλάκτη για αυτό, αλλά συνήθως παραμένει στο πόσιμο νερό, εκτός από τα φίλτρα αντίστροφης όσμωσης. Θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτό. Η τιμή των νιτρικών είναι πρωτίστως μια τιμή δείκτη. Σήμερα, το ίδιο το νιτρικό μπορεί να θεωρηθεί ωφέλιμο για την υγεία, επειδή επιτρέπει την απελευθέρωση μονοξειδίου του αζώτου (NO), το οποίο μειώνει ιδιαίτερα την αυξημένη αρτηριακή πίεση και είναι ένα πολύ σημαντικό διατροφικό συστατικό. Ως εκ τούτου, τα τρόφιμα που είναι πιο πλούσια σε νιτρικά άλατα, όπως το παντζάρι, το σπανάκι ή το μαρούλι, θεωρούνται επίσης ότι προάγουν την υγεία.

Το πρόβλημα με το πόσιμο νερό πλούσιο σε νιτρικά άλατα δεν είναι τα νιτρικά, αλλά τα γεωργικά συστατικά που υπάρχουν συνήθως, όπως φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα, ορμόνες, υπολείμματα φαρμάκων κ.λπ. Όπου υπάρχουν πολλά νιτρικά άλατα στο νερό, αυτές οι επιβλαβείς ουσίες μπορεί συνήθως να υποψιαστεί. Ως εκ τούτου, με την τεχνολογία φιλτραρίσματος ενεργού άνθρακα, προσπαθούμε να φιλτράρουμε το πλούσιο σε νιτρικά άλατα νερό για τα παραπροϊόντα του, τα οποία συνήθως βρίσκουμε στην οργανική σειρά κάτω από το οργανικό συνολικό TOC. Τα περισσότερα φίλτρα νερού περνούν το ίδιο το νιτρικό άλας, καθώς και το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το κάλιο και το νάτριο, επειδή είναι περισσότερο ωφέλιμο παρά επιβλαβές.

Ερώτηση για τα μεταλλικά άλατα και τα ιχνοστοιχεία που περιέχονται στο νερό μετά το φιλτράρισμα και τον ιονισμό του νερού

Αγαπητέ κύριε Akgün,

Θα ήθελα να αγοράσω έναν ιονιστή νερού από εσάς, αλλά έχω ακόμα μερικές ερωτήσεις που με απασχολούν αυτήν τη στιγμή. Θα ήταν πολύ ωραίο αν μπορούσατε να με βοηθήσετε σε αυτό.

Ερώτηση 1 – Πόσα μέταλλα και ιχνοστοιχεία περιέχονται στο νερό μετά τη διαδικασία φιλτραρίσματος; Αυτή τη στιγμή πίνω κυρίως «Gerolsteiner» γιατί η περιεκτικότητα είναι πολύ υψηλή σε σύγκριση με άλλα μεταλλικά νερά και φυσικά ελπίζω ότι μετά το φιλτράρισμα του νερού της βρύσης οι τιμές θα είναι περίπου οι ίδιες.

Ερώτηση 2 – Πώς μοιάζουν πραγματικά οι φυσικοί μικροοργανισμοί στο νερό; Συμπεριλαμβάνεσαι ή σε φιλτράρουν;

Ερώτηση 3 – Ποιο είναι σήμερα το καλύτερο μοντέλο όσον αφορά την ποιότητα του φίλτρου, καθώς και την ανοργανοποίηση και την ενεργοποίηση του νερού;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Νομίζω ότι μπορείτε γρήγορα να δείτε πού έγκεινται οι ανησυχίες μου. Με βάση αυτό, θα μπορούσατε να μου προτείνετε ένα καλό προϊόν; Αυτό θα ήταν υπέροχο!

Ελπίζω να ακούσω από σας σύντομα.

Χέρμαν Γ.

AquaVolta-EOS-ECA-Plus-Water-Ionizer-400x400

AQUAPHOR-table-top-filter-and-filter-description-AQUACENTRUM_Page_2_Image_0001

Κεφαλή φίλτρου Aquaphor® Mono 2

Απαντήστε στον Yasin Akgün σχετικά με το φιλτράρισμα και τα μέταλλα, τα ιχνοστοιχεία, τα βακτήρια και τους μικροοργανισμούς

Αγαπητέ κύριε Γ.,
Σας ευχαριστώ για το email σας και τις καλές ερωτήσεις, στις οποίες θα ήθελα να απαντήσω ως εξής:

1. Τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται στους ιονιστές νερού δεν αλλάζουν σχεδόν καθόλου το νερό εκτός από το φιλτράρισμα των χημικών.
Στη συνέχεια, η ηλεκτρόλυση διαχωρίζει τα ορυκτά, αλλά μόνο εν μέρει.
Όσο ισχυρότερο είναι το επίπεδο που έχει οριστεί και όσο χαμηλότερη είναι η ροή, τόσο ισχυρότερος είναι ο διαχωρισμός.
Έτσι μπορείτε π.χ. Στην πιο δυνατή ρύθμιση στη χαμηλότερη ροή, φέρτε περίπου το 30% των αλκαλικών ορυκτών από την όξινη πλευρά στο αλκαλικό νερό. Και το αντίστροφο επίσης.
Άρα εξαρτάται λίγο από την μεταλλική σύσταση του νερού εισόδου.
Ανάλογα με το αν τείνετε να έχετε περισσότερα αλκαλικά μέταλλα στο νερό ή όχι, το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να περιέχει περισσότερα ανόργανα άλατα εάν ιονίζετε περισσότερα αλκαλικά.
Δεν είναι εύκολο να εκφραστούν όλα με αριθμούς.
Ένα πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι το νερό της βρύσης σας έχει πολύ καλύτερη γεύση επειδή αφαιρείτε εν μέρει τα ανεπιθύμητα όξινα μέταλλα και τα αντικαθιστάτε με περισσότερα αλκαλικά μέταλλα.

2. Οι μικροοργανισμοί είναι κάτι τέτοιο. Ο ενεργός άνθρακας φιλτράρει τα βακτήρια, αλλά πόσο ασφαλές είναι το ερώτημα.
Και ιοί, που στη συνέχεια μπορούν να αποκλειστούν με ασφάλεια.
Μόνο το ECA-Tractor έχει ένα φίλτρο μεμβράνης με κοίλες ίνες ως τελικό φίλτρο. Αυτό διασφαλίζει ότι τα βακτήρια, οι ιοί και τα μικροπλαστικά δεν περνούν. Όχι ημι-βέβαιο:
www.aquacentrum.de/shop/aquavolta-eca-water-tractor-eca-anlage/
Για όλους τους άλλους ιονιστές νερού, συμπεριλαμβανομένου του ECA, θα ήθελα να προσθέσω αυτό το μοντέλο καθώς είμαι και ο πιο πεπεισμένος γι' αυτό:
www.aquacentrum.de/shop/wasserfilter-set-aquaphor/

3. Το παραπάνω μοντέλο δεν οφείλεται μόνο, αλλά κυρίως λόγω της εξαιρετικά καλής περιεκτικότητάς του σε υδρογόνο, το οποίο ιονίζει στο νερό.
Διπλάσια, με την ίδια τιμή pH με τις επόμενες καλύτερες συσκευές μας:
www.aquacentrum.de/shop/eos-touch-wasserioniser/
Ή www.aquacentrum.de/shop/eos-genesis-wasserioniser/
www.aquacentrum.de/shop/aquavolta-elegance-untertisch-wasserioniser/
Ή www.aquacentrum.de/shop/aquavolta-cavendish-9-wasserioniser/

Και είναι σχεδόν δύο φορές καλύτεροι από τους κανονικούς ιονιστές νερού.

Ελπίζω αυτό να σας βοηθήσει.
Ανυπομονώ για περισσότερες ερωτήσεις.
Ό,τι καλύτερο από το Μόναχο
Δικός σου, Yasin Akgün

Βελτιστοποίηση συστημάτων άμεσης ροής όσμωσης

Εδώ μπορείτε να δείτε μια θεματική σύγκριση συστημάτων άμεσης ροής όσμωσης. Αυτά τα δεδομένα μας παρασχέθηκαν ευγενικά από την εταιρεία H2on GmbH.
Μπορείτε επίσης να βρείτε τον πίνακα εδώ για λήψη

Θέμα Συμβατικός
Πρότυπα
βελτιστοποιήσεις Οφέλη
Πληκτρολογήστε pre and
Μετα-φίλτρο
Συμβατική στέγαση
Ανταλλακτικά ένθετα φίλτρου
Γρήγορη αλλαγή φίλτρων
ΥΔΡΟΦΟΡΟΣ
Η πιο εύκολη αλλαγή φίλτρου. Βέλτιστο από άποψη υγιεινής
Χειρισμός, ή Αντιμετώπιση. Δεν είναι δυνατή η λανθασμένη εγκατάσταση.
Σφραγίζει καινούργια κάθε φορά που αλλάζετε το φίλτρο.
Ενθυλακωμένα φίλτρα. Χωρίς απολύμανση
Απαιτείται μέσα στο περίβλημα. Ο πελάτης δεν έρχεται
με νέα ή μεταχειρισμένα μέσα φίλτρου
Κοντάκ.
προφίλτρο 2 ή 3 προ-φίλτρα 1 (συνδυασμός) προφίλτρο Εξοικονόμηση χώρου και υλικών. έχει νόημα αν
όχι άλλο μολυσμένο νερό
(επιφανειακά νερά κ.λπ.) χρησιμοποιείται
Προστασία από διαρροές Κανένα ή μόνο
υπό όρους αποτελεσματικό πάνω
έναν αισθητήρα νερού
νερό ασφαλείας
ΧΑΝ
Όταν δεν λειτουργεί, το σύστημα αποσυμπιέζεται πλήρως (!),
αφού έχουν τη βρύση ασφαλείας
λειτουργεί στην πλευρά εισόδου. Τυπικά συστήματα
είναι πάντα υπό πλήρη πίεση γραμμής.
Αντλία Κυρίως ενσωματωμένο.
Δεν έχουν άλλη επιλογή -
δυνατότητα αν
με ή χωρίς αντλία
Από 3,5 έως 4,0 bar
εφικτό και λογικό:
Παραίτηση ενός
Αντλία
Τα γνωστά μειονεκτήματα του
Αντλίες: Εάν χρειάζεται, μαζί τους κρίσιμα υλικά
το νερό έρχεται σε επαφή, είναι δυνατό
Κίνδυνος μικροβίων, είσοδος ηλεκτροσμίχλης (για
Χρήστες που εστιάζουν επίσης στο ενεργητικό
δώστε προσοχή στο λεπτό επίπεδο του νερού). Οχι
Απαιτείται σύνδεση ρεύματος.
Ξεπλύνετε την αποστράγγιση του νερού Σύνδεση με το
Σιφόνι
Επιπλέον προτιμάται:
Ενάγων
Ξεπλύνετε την αποστράγγιση του νερού
Μια διαρκής σύνδεση μεταξύ των
Δίκτυο πόσιμου νερού (είσοδος κρύου νερού) και το
Το δίκτυο αποχέτευσης (σιφόνι) είναι σύμφωνο με τη Γερμανία
DIN1988/IV ή το νέο EN1717
αποφύγει. Συμμόρφωση με αυτή τη σύσταση
δυνατό.
περισσότερο
Βελτιστοποίηση νερού
Σε κλειστά
Δύσκολες οι κατοικίες
μετασκευή.
Σε ένα ευέλικτο
Κάθε επιπλέον φορέας είναι ο μεταφορέας
στάδιο επεξεργασίας
ενσωματώσιμο
Πρόσθετη επιλογή εύκολη μετασκευή.
εξαρτήματα Συνήθως ψηλά και χαμηλά
διακόπτης χαμηλής πίεσης,
διάφορες βαλβίδες και /
ή αισθητήρες
Αποποίηση όλων
τέτοιος
εξαρτήματα
Δεν υπάρχει κίνδυνος αστοχίας λόγω τέτοιων εξαρτημάτων,
κανένα πρόβλημα με διαφορά πίεσης
διακυμάνσεις. Χωρίς επιπλέον
Ζώνες στασιμότητας (νεκροί χώροι) για φωλιές μικροβίων.
Προστασία υγιεινής /
μικροβιολογία /
Μικρόβια
Κυρίως κανένα
Προστασία υγιεινής!
Μερικά μοντέλα
εξοπλισμένο με λαμπτήρες UV
μετά (εν μέρει κρίσιμο)
Βάσει φραγμών μικροβίων
ενσωματωθεί
μεμβράνη κοίλων ινών
0,1μm, ένα και
πλευρά εξόδου!
Οι φραγμοί μικροβίων είναι υποχρεωτικοί παντού
όπου το νερό δεν είναι μόνιμα χλωριωμένο.
Οι μεμβράνες όσμωσης δεν αποτελούν εμπόδια για τα μικρόβια
(Θέματα: οπές, μικροβλάβες!).
Ποιότητα
Μπλοκ ενεργού άνθρακα
Κυρίως χωρίς
τεκμηριωμένη ποιότητα
ή απλά κόκκοι
AQUALEN®
τεχνολογία
Βελτιστοποίηση όσον αφορά τη σταθερότητα, την προσρόφηση,
Χωρητικότητα, ασημένιο ντόπινγκ
Ατομο
Σχέδιο φυτών
Δύσκολα δυνατό. Προαιρετικό για αντιπροσώπους Περαιτέρω μοναδικά σημεία πώλησης προς πώληση
Αναπτύχθηκε
Μεμβράνες όσμωσης
Συμβατικός
τεχνολογία με
Όσμωση/λύματα
αναλογία περίπου 1:4
Νέο SideStream
τεχνολογία με
Όσμωση/λύματα
αναλογία περίπου 1:1
Εξοικονόμηση νερού
Τύπος νερού Μπορεί να είναι μόνο όσμωση
ληφθεί νερό
θα
Με διακόπτη
μπορεί επίσης ενεργό άνθρακα
αποστειρωμένο φιλτραρισμένο νερό
μπορεί να αφαιρεθεί
Δύο διαφορετικοί τύποι νερού επεκτείνουν αυτό
Εύρος χρήσης του συστήματος.
Απολύμανση Συχνά ελαττωματικά
λύσεις
Αποτελεσματικός
Στρατηγική απολύμανσης
Κάψουλες ClO2 για παρατεταμένη
Διασφάλιση υγιεινής (θέμα ενδοτοξινών κ.λπ.)

Brigitte W.: Ποιο ασβέστιο προτείνετε για τον άξονα ασβεστίου του ιονιστή νερού μου;

Προσοχή στην προστασία των μικροβίων

Η προσθήκη ασβεστίου είναι απαραίτητη εάν το νερό είναι πολύ μαλακό, διαφορετικά εάν το νερό είναι πολύ χαμηλό σε μέταλλα (< dH 5) δεν υπάρχει επαρκής ρύθμιση του αλκαλικού ενεργού νερού, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει σχεδόν κανένα επαρκές αποτέλεσμα αποξίνωσης. Σήμερα, δεν έχουν όλοι οι συνεχείς ιονιστές νερού τέτοιο άξονα ασβεστίου· αντίθετα, το ασβέστιο είναι ήδη ενσωματωμένο στα φυσίγγια του φίλτρου και η ποσότητα έχει σχεδιαστεί ώστε να διαρκεί για ολόκληρο το χρόνο λειτουργίας του φίλτρου. Συνήθως χρησιμοποιείται θειώδες ασβέστιο. Ορισμένοι κατασκευαστές ρυθμίζουν επίσης τα φίλτρα τους με μαγνήσιο, το οποίο είναι επίσης κατάλληλο ως παράγοντας σκληρότητας. Ο λόγος για τη μη χρήση του άξονα ασβεστίου είναι κυρίως υγιεινής: Εφόσον ο άξονας ασβεστίου βρίσκεται πίσω από το φίλτρο προς την κατεύθυνση της ροής του νερού, δεν υπάρχει πλέον καμία προστασία από τα μικρόβια. Εάν ο πελάτης εισάγει μικρόβια κατά την πλήρωση του ασβεστίου, μπορεί να σχηματιστεί βιοφίλμ εκεί κάτω από δυσμενείς συνθήκες. [/bs_col][bs_col class="col-md-6"] Ως εκ τούτου, γενικά συνιστώ τη χρήση φίλτρου με παράγοντες σκληρότητας όπως ασβέστιο ή μαγνήσιο αντί για πλήρωση ασβεστίου μέσω του άξονα. Εάν το κάνετε, θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά και τηρώντας τη μέγιστη δυνατή υγιεινή εάν έχουν σχηματιστεί επικαθίσεις στον άξονα και, εάν χρειάζεται, να χρησιμοποιείτε απολυμαντικά όπως π.χ. —> Ανολύτης εξαλείψει.

Οι κατασκευαστές συνήθως προσφέρουν κοραλλιογενείς χάντρες ασβεστίου για παροχή ασβεστίου. Αυτά διαλύονται σταδιακά στο νερό που ρέει μέσα από αυτά. Για νερό με σκληρότητα dH 15 και άνω, δεν παρατήρησα καμία διάλυση, ούτε μετά από ένα χρόνο.
Διατίθενται επίσης γλυκερόλη ασβέστιο και φωσφορικό ασβέστιο, τα οποία επίσης διαλύονται σε σκληρότερο νερό. Ωστόσο, δεν γνωρίζω καμία τεκμηρίωση σχετικά με τη χρησιμότητα ή τη βλαβερότητα αυτών των παραλλαγών, γι' αυτό προτείνω την παραλλαγή με ασβέστιο κοραλλιών, η οποία μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής, καθώς το οικιακό μας πόσιμο νερό περιέχει επίσης ασβέστιο κοραλλιών από τα ιζήματα των αρχαίων θαλασσών και ο οργανισμός μας μπορεί να θεωρηθεί προσαρμοσμένος σε αυτό.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Karl Heinz Asenbaum:Ηλεκτροενεργοποιημένο νερό – Μια εφεύρεση με εξαιρετικές δυνατότητες. Ιονιστές νερού από Α – Ω
2016 Copyright www.euromultimedia.de

Αγαπητέ κύριε Ehrlich,

Ενδιαφέρομαι για μια σημαντική ερώτηση σχετικά με τα μέσα φίλτρου νερού, αν μπορείτε να με βοηθήσετε:

Θα μπορούσα θεωρητικά και πρακτικά να βάλω το μέσο φίλτρου κανάτας εδώ, στο πολύ στενό πλέγμα φίλτρου για τσάι, και μετά να το αφήσω να μείνει εκεί, για παράδειγμα 1 ώρα, κατά προτίμηση ανακινώντας το μπρος-πίσω στη τσάντα/τσάντα, και τότε να είστε σίγουροι ότι το φίλτρο έχει κάνει τη δουλειά του και έχει φιλτράρει τυχόν βαρέα μέταλλα που μπορεί να υπάρχουν στο νερό;

Το κόσκινο τσαγιού/φίλτρου είναι πολύ καλό, ένα παράδειγμα στα δεξιά.

Το καπάκι του φίλτρου/του φίλτρου τσαγιού είναι επίσης πολύ λεπτά διάτρητο με τρύπες.

Αν αυτό λειτουργούσε, νομίζω ότι θα είχαμε πραγματικά μια εξαιρετική λύση, χωρίς να χρειάζεται να συνδεθούμε με μια βρύση ή ένα ογκώδες φίλτρο κανάτας, παρόλο που το Aquaphoer το έχει σκεφτεί πραγματικά!

Το μπουκάλι θα ήταν περισσότερο σαν 0,7 ή/και 1 λίτρο ή 0,4 λίτρα

Καλύτερα μεγαλύτερο, σκέφτηκα;

Ποιο μέγεθος θα ήταν ιδανικό κατά τη γνώμη σας;

Όσο μικρότερο, τόσο πιο γρήγορο είναι το εφέ φίλτρου;

Θα μπορούσε το όλο θέμα να λυθεί πιο κομψά πιέζοντας απλώς ένα ένθετο φίλτρου κανάτας Aquaphor στη μέση του μπουκαλιού και αφήνοντας το νερό να ρέει;

Θα είχαμε την επιλογή απλώς να τοποθετήσουμε ένα γυάλινο δαχτυλίδι ακριβώς στο σωστό μέγεθος στο ποτήρι για το Aquaphor Ideal, και στη συνέχεια να το ρίξουμε στο πάνω μέρος του μπουκαλιού με δύο μπουκάλια βιδωμένα το ένα πάνω στο άλλο και περνάει στο κάτω μπουκάλι.

Στη συνέχεια, το φίλτρο βρίσκεται πιο κοντά στο κάτω μπουκάλι

Λοιπόν, αυτές είναι ιδέες. Θα ήθελα να δημοσιεύσω και την απάντησή σας αν μου επιτρέπεται. Αν χρειαστεί, χωρίς να αναφέρετε το επίθετό σας.

Ω ναι, αυτό Ενισχυτικό υδρογόνου AquaVolta®

Υπάρχει επίσης ένα μπουκάλι ηλεκτρόλυσης που παράγει νερό υδρογόνου μόνο με μεμβράνη PEM.

Τώρα έχουμε το AquaVolta Mini στη γκάμα μας, δείτε το βίντεο στα δεξιά.

Και σύντομα, ελπίζω φέτος, να είναι διαθέσιμο το μπουκάλι ηλεκτρόλυσης “Made in Munich” με όξινο και αλκαλικό νερό ως τελικά προϊόντα.

Αυτό έχει πλέον σκεφτεί μέχρι το τέλος. Χρειάζομαι μόνο το υλικό, δηλαδή πρωτότυπο, κ.λπ.

Συμβαίνουν τόσα πολλά στον κλάδο αυτή τη στιγμή, Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας

Ό,τι καλύτερο από το Μόναχο

Δικός σου, Yasin Akgün

Μπουκάλι νερού με ενσωματωμένο φίλτροΜπουκάλι νερού με ενσωματωμένη οθόνη φίλτρου

Μπουκάλι ιονιστή νερού AquaVolta Mini HRW

 

Θειώδες ασβέστιο στα φίλτρα νερού – είναι ανησυχητικό;

Καλησπέρα κύριε Akgün,

καλησπέρα κύριε Asenbaum,

Θα μου εξηγήσετε ξανά πόσο «κακό» είναι το θειώδες ασβέστιο στα φίλτρα, ειδικά αν σκεφτούμε ότι χρησιμοποιούμε και άφθονο φιλτραρισμένο νερό (χωρίς ιονισμό); Πόσο σχετική είναι η ποσότητα που απελευθερώνεται σε σύγκριση με άλλα τρόφιμα που περιέχουν θειώδη (κρασί κ.λπ.); Ευχαριστώ.

Ελπίζω να ακούσω από σας σύντομα.

Όλιβερ Α

Απάντηση από τον Karl Heinz Asenbaum σχετικά με την ασφάλεια του θειώδους ασβεστίου

Γεια σας κύριε Α.,

Δεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό όσον αφορά την ποσότητα.

Δεν έχω δει ακόμη καμία ανάλυση στην οποία η περιεκτικότητα σε ασβέστιο και θείο αυξήθηκε λόγω του θειώδους ασβεστίου που χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα φίλτρα νερού. Είναι ένα ειδικό κεραμικό θειώδες ασβέστιο που δεν διαλύεται. Αν είδατε να ανοίγει ένα παλιό φίλτρο, οι λευκές κεραμικές χάντρες είναι ακόμα εκεί. Χρησιμοποιείται κυρίως για την απομάκρυνση του χλωρίου και επίσης τραβάει βαρέα μέταλλα από το νερό. Εξυπηρετεί δεν για εμπλουτισμό με ασβέστιο, όπως ψευδώς ισχυρίζονται κάποιοι.

Υπάρχουν και άλλες ενώσεις ασβεστίου που προστίθενται μέσω ενός άξονα σε περιοχές με εξαιρετικά μαλακό νερό. Στο δικό μας μέρος του κόσμου αυτό είναι εντελώς περιττό.

Πρόσθετη απάντηση από τον Yasin Akgün για τα φίλτρα χωρίς θειώδες ασβέστιο

Αγαπητέ κύριε Α.,

Εάν δεν θέλετε απολύτως να έχετε θειώδες ασβέστιο στο φίλτρο, έχουμε τις παρακάτω λύσεις, ακόμα κι αν πιστεύω επίσης ότι όλα δεν είναι θέμα και έχουν σκοπό, όπως ακριβώς προέρχονται από το εργοστάσιο:

 1. Μπορείτε να κλείσετε τα φίλτρα σας στον ιονιστή και να φιλτράρετε το νερό της βρύσης με ένα προφίλτρο. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να στείλετε το σύστημα σε εμάς και να μείνετε χωρίς νερό για μια εβδομάδα. Το σύστημα προ-φίλτρου θα είναι το εξής: www.aquacentrum.de/shop/wasserfilter-set-aquaphor/
 2. Θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε το φίλτρο με αριθμό 1, το οποίο περιέχει θειώδες ασβέστιο, με μια παραλλαγή χωρίς θειώδες ασβέστιο που ζητήσαμε ειδικά. Ωστόσο, αυτό λειτουργεί μόνο με αυτό AquaVolta® EOS Revelation και AquaVolta® EOS Genesis. Μπορούμε να μιλήσουμε για αντικατάσταση του ιονιστή νερού σας ανά πάσα στιγμή.

Ελπίζω να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, με εκτίμηση, Yasin Akgün

Σύνδεσμος για τη δημοσίευση FAQ

Μετά την αλλαγή του φίλτρου, πώς μπορώ να απορρίψω το αντικατασταθέν φίλτρο με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον;

 • Απορρίψτε τα φίλτρα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον; Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση εάν παίρνετε στα σοβαρά το "φιλικό προς το περιβάλλον". Προφανώς κανείς από την επίσημη πλευρά δεν έχει ασχοληθεί ακόμη λεπτομερώς με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των συλλεγόμενων τοξινών στα οικιακά φίλτρα. Προφανώς επειδή η συνολική ποσότητα είναι σχετικά μικρή και δεσμεύεται από τα φίλτρα καυσαερίων που χρησιμοποιούνται κατά την αποτέφρωση των απορριμμάτων.
 • Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς για τα απόβλητα, αυτά τα φίλτρα θεωρούνται «υπολειμματικά απόβλητα» στη Γερμανία.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Karl Heinz Asenbaum:Ηλεκτροενεργοποιημένο νερό – Μια εφεύρεση με εξαιρετικές δυνατότητες. Ιονιστές νερού από Α – Ω
2016 Copyright www.euromultimedia.de

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει αυτό το άρθρο: Πραγματικά δεν θα βρείτε πόσιμο νερό εντελώς απαλλαγμένο από ρύπανση πουθενά στην Κεντρική Ευρώπη. Οι οριακές τιμές των κανονισμών για το πόσιμο νερό αντιμετωπίζονται συχνά με κριτική ματιά, παρόλο που είναι χαμηλότερες από ό,τι για το μεταλλικό νερό. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι ένας ρύπος όπως ο μόλυβδος ή το κάδμιο παραμένει ρύπος ακόμα κι αν είναι κάτω από την οριακή τιμή, επομένως μόνο το νερό που έχει όσο το δυνατόν χαμηλότερους ρύπους θα πρέπει να ενεργοποιείται. Για το λόγο αυτό, εγκαθίστανται εξαιρετικά αποτελεσματικά προφίλτρα σε κάθε ιονιστή συνεχούς νερού για την παραγωγή πόσιμου νερού.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο συνιστούσα στο παρελθόν συσκευές χωρίς προφίλτρο ήταν η καθαρότητα του νερού σε ορισμένα σημεία - αλλά αυτό μειώνεται λόγω της ρύπανσης του περιβάλλοντος μας. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη ένα φίλτρο πόσιμου νερού σε χρήση πριν αγοράσουν έναν ιονιστή νερού. Δεδομένου ότι τα περισσότερα φυσίγγια για εξωτερικά φίλτρα πόσιμου νερού είναι πολύ φθηνότερα από αυτά των ιονιστών νερού, είναι προς το συμφέρον του καταναλωτή να συνδέσει έναν ιονιστή νερού εκεί για να μην χρειαστεί να αγοράσει τα ακριβά φυσίγγια του κατασκευαστή. Δυστυχώς, υπάρχει μια τάση να εξοπλίζονται τα δοχεία κατασκευαστή με ηλεκτρονικό τσιπ που δεν επιτρέπει την παράκαμψη του αρχικού φίλτρου. Ωστόσο, πρόσφατα εργάζομαι όλο και πιο επιτυχημένα ενάντια σε αυτήν την τάση και μόνο λίγες συσκευές στη γερμανόφωνη αγορά βάζουν τους πελάτες σε αυτό το στενό μπουφάν.

Ο κίνδυνος μόλυνσης υπάρχει συνήθως μόνο με φίλτρα κονσερβών που έρχονται σε άμεση επαφή με τον αέρα. Τα φυσίγγια φίλτρου στους ιονιστές νερού είναι ενσωματωμένα αεροστεγώς στη ροή του νερού. Επομένως, ο κίνδυνος δεν είναι μεγαλύτερος από ό,τι με το ίδιο το νερό της βρύσης. Επειδή όλα τα εσωτερικά φίλτρα που γνωρίζω έχουν περισσότερο ή λιγότερο ενεργό άνθρακα υψηλής ποιότητας… (Συνέχισε να διαβάζεις)

 

 

Ute S: Είναι καλύτερο να έχουμε βιοκεραμικό φίλτρο Biostone ή αρκεί ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα;

Aquacentrum-Allsbon-Dion-Special-Replacement-Filter-Subscription-3

Τα βιοκεραμικά φίλτρα συνήθως περιέχουν επίσης ενεργό άνθρακα. Αυτοί οι όροι διαφήμισης χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν φίλτρα που περιέχουν επιπλέον στοιχεία από την ημιπολύτιμη πέτρα τουρμαλίνη. Οι κόκκοι τουρμαλίνης είναι επίσης διαθέσιμοι ως πρόσθετο μπάνιου, για παράδειγμα. Οι τουρμαλίνες εκπέμπουν «μακρινή υπέρυθρη ακτινοβολία» (FIR) και αντιδρούν σε αλλαγές θερμοκρασίας ή πίεσης απελευθερώνοντας ηλεκτρόνια.
Συχνά αναφέρονται και τα ΗΜ βιοκεραμικά, που σημαίνει ότι σε αυτά υποβάλλονται σε επεξεργασία και οι λεγόμενοι «αποτελεσματικοί μικροοργανισμοί». Αυτά περιλαμβάνουν επίσης, για παράδειγμα, βακτήρια γαλακτικού οξέος. Ωστόσο, αυτά σκοτώνονται κατά τη διαδικασία του κεραμικού ψησίματος, επομένως πρέπει να αμφισβητηθεί η αποτελεσματικότητά τους. Στην πραγματικότητα, τέτοια φίλτρα αρχικά παράγουν ένα ελαφρώς χαμηλότερο δυναμικό οξειδοαναγωγής στον ίδιο ιονιστή νερού από αυτό που θα παρήγαγε ο ιονιστής νερού υπό τις ίδιες συνθήκες με ένα φίλτρο καθαρού ενεργού άνθρακα. Επομένως, αυτά τα φίλτρα προσφέρονται συνήθως για συσκευές με χαμηλότερη ισχύ ηλεκτρόλυσης. (—> Χημικοί ιονιστές νερού.) Ωστόσο, από την εμπειρία μου, αυτή η ηλεκτρική επίδραση της τουρμαλίνης μειώνεται σημαντικά μετά από λίγες μόλις εβδομάδες χρήσης και δεν διαρκεί μέχρι την επόμενη αλλαγή φίλτρου.
Μερικοί θεωρούν ότι το νερό που έχει καθαριστεί με βιοκεραμικό φίλτρο είναι πιο νόστιμο και πιο εύπεπτο από ό,τι αν είχε καθαριστεί μόνο με ενεργό άνθρακα. Όσο αντικειμενικές και αν είναι αυτές οι δηλώσεις, προσωπικά δεν αισθάνομαι καμία διαφορά, αλλά είναι εντυπωσιακό ότι δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να λέει ότι το νερό από ένα βιοκεραμικό φίλτρο έχει χειρότερη γεύση από αυτό από ένα φίλτρο καθαρού ενεργού άνθρακα. Σε κάθε περίπτωση, εκτός από την υψηλότερη τιμή, δεν υπάρχει τίποτα θεμελιώδες ενάντια σε ένα βιοκεραμικό φίλτρο.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Karl Heinz Asenbaum:Ηλεκτροενεργοποιημένο νερό – Μια εφεύρεση με εξαιρετικές δυνατότητες. Ιονιστές νερού από Α – Ω
2016 Copyright www.euromultimedia.de

Wolfgang Q.: Στο παρελθόν συνιστούσατε συσκευές χωρίς προφίλτρο εάν το νερό της βρύσης δεν είχε αντιρρήσεις. Γιατί προσπαθείς να με πείσεις να χρησιμοποιήσω φίλτρο τώρα; Δεν έχουν επίσης κίνδυνο μόλυνσης; Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα φίλτρο;

 • Στην πραγματικότητα, δεν θα βρείτε πόσιμο νερό εντελώς απαλλαγμένο από ρύπανση πουθενά στην Κεντρική Ευρώπη. Οι οριακές τιμές των κανονισμών για το πόσιμο νερό αντιμετωπίζονται συχνά με κριτική ματιά, παρόλο που είναι χαμηλότερες από ό,τι για το μεταλλικό νερό. Είναι σημαντικό: ένας ρύπος όπως ο μόλυβδος ή το κάδμιο παραμένει ρύπος ακόμα κι αν είναι κάτω από την οριακή τιμή, επομένως μόνο το νερό που έχει όσο το δυνατόν χαμηλότερους ρύπους θα πρέπει να ενεργοποιείται. Για το λόγο αυτό, εγκαθίστανται εξαιρετικά αποτελεσματικά προφίλτρα σε κάθε ιονιστή συνεχούς νερού για την παραγωγή πόσιμου νερού.
 • Ο κύριος λόγος για τον οποίο συνιστούσα στο παρελθόν συσκευές χωρίς προφίλτρο ήταν η καθαρότητα του νερού σε ορισμένα σημεία - αλλά αυτό μειώνεται λόγω της ρύπανσης του περιβάλλοντος μας. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη ένα φίλτρο πόσιμου νερού σε χρήση πριν αγοράσουν έναν ιονιστή νερού. Δεδομένου ότι τα περισσότερα φυσίγγια για εξωτερικά φίλτρα πόσιμου νερού είναι πολύ φθηνότερα από αυτά των ιονιστών νερού, είναι προς το συμφέρον του καταναλωτή να συνδέσει έναν ιονιστή νερού εκεί για να μην χρειαστεί να αγοράσει τα ακριβά φυσίγγια του κατασκευαστή. Δυστυχώς, υπάρχει μια τάση να εξοπλίζονται τα δοχεία κατασκευαστή με ηλεκτρονικό τσιπ που δεν επιτρέπει την παράκαμψη του αρχικού φίλτρου. Ωστόσο, πρόσφατα εργάζομαι όλο και πιο επιτυχημένα ενάντια σε αυτήν την τάση και μόνο λίγες συσκευές στη γερμανόφωνη αγορά βάζουν τους πελάτες σε αυτό το στενό μπουφάν.
 • Ο κίνδυνος μόλυνσης υπάρχει συνήθως μόνο με φίλτρα κονσερβών που έρχονται σε άμεση επαφή με τον αέρα. Τα φυσίγγια φίλτρου στους ιονιστές νερού είναι ενσωματωμένα αεροστεγώς στη ροή του νερού. Επομένως, ο κίνδυνος δεν είναι μεγαλύτερος από ό,τι με το ίδιο το νερό της βρύσης. Επειδή όλα τα εσωτερικά φίλτρα που γνωρίζω είναι κατασκευασμένα με περισσότερο ή λιγότερο υψηλής ποιότητας ενεργό άνθρακα, μερικά από τα οποία ψεκάζονται με αντιμικροβιακό ασήμι, η μόλυνση του νερού με μικρόβια είναι εξαιρετικά απίθανο λόγω των ιδιοτήτων δέσμευσης μικροβίων του ενεργού άνθρακα. Ωστόσο, η διάρκεια ζωής του ενεργού άνθρακα θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή. Ένα φίλτρο που δεν έχει αντικατασταθεί σωστά είναι ασφαλώς κίνδυνος μόλυνσης. Δεν θα έπρεπε να αλλάζετε το λάδι του αυτοκινήτου σας όταν πρέπει, γιατί τότε υπάρχει κίνδυνος ζημιάς στον κινητήρα.
 • Μόλις βρέξει ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα, αρχίζει η διάρκεια ζωής που καθορίζεται από τον κατασκευαστή (συνήθως μεταξύ 6-12 μηνών). Είναι ανεξάρτητο από το αν διέρρευσαν 1 λίτρο ή 10.000 λίτρα νερού. Επιπλέον, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι δεν γίνεται υπέρβαση της χωρητικότητας του φίλτρου κατά την περίοδο χρήσης (3000 - 16.000 λίτρα, ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μέγεθος της κασέτας).
 • Ένα φίλτρο πρέπει να παραμένει φίλτρο, δηλαδή να αφαιρεί τους ρύπους από το νερό και να μην προσθέτει χημικά για να βελτιώσει την τιμή του pH ή το δυναμικό οξειδοαναγωγής. Ότι αυτού του είδους —> χημικός ιονισμός νερού είναι ανόητο, όπως έχω ήδη εξηγήσει αλλού. Η μόνη προσθήκη που πιστεύω ότι είναι σημαντική είναι η προσθήκη ασβεστίου ή/και μαγνησίου για περιοχές με μαλακό νερό, με την προϋπόθεση ότι ο ιονιστής νερού δεν έχει τη δική του θύρα ασβεστίου.
 • Εάν η κατάσταση του νερού είναι γενικά καλή, αρκεί ένα φίλτρο κόκκων ενεργού άνθρακα. Εάν υπάρχει οργανική χημική ρύπανση στο νερό από τη γεωργία, τη φαρμακευτική και τη βιομηχανία, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα μπλοκ.
 • Εάν υπάρχουν επικίνδυνα βαρέα μέταλλα, ακόμη και κάτω από τις οριακές τιμές, το φίλτρο θα πρέπει επίσης να περιέχει υλικό φίλτρου KDF ή να τοποθετηθεί αντίστοιχο ειδικό φίλτρο ανάντη κάτω από το νεροχύτη. Υπάρχουν επίσης συσκευές με 2 ενσωματωμένα προφίλτρα, τα οποία στη συνέχεια διαμορφώνονται ανάλογα.
 • Είναι αμφιλεγόμενο εάν πρόσθετα κεραμικά στοιχεία φίλτρου (—> Βιοκεραμικό φίλτρο) είναι πιο χρήσιμα. Σε κάθε περίπτωση, αποτελούν εναλλακτική λύση στην εναπόθεση ατμών αργύρου, η οποία μερικές φορές είναι ανεπιθύμητη. Κατ' αρχήν, η εναπόθεση ατμών αργύρου έχει γίνει σχεδόν τυπική, τουλάχιστον για τους κόκκους ενεργού άνθρακα. Δεδομένου ότι πρόκειται για νανοστρώσεις αργύρου, δεν θεωρούνται βλαβερές επιπτώσεις στο νερό. Ακόμη και τα ψυγεία είναι πλέον επικαλυμμένα με ασήμι για να αποφευχθεί η μόλυνση.
 • Τα φίλτρα αντίστροφης όσμωσης δεν είναι κατάλληλα ως προ-φίλτρα για ιονιστές νερού γιατί φιλτράρουν επίσης μέταλλα και επομένως δεν παράγουν πόσιμο νερό. Για να χρησιμοποιήσετε τέτοιο νερό, πρέπει να επαναμεταλλοποιηθεί με άλλο φυσίγγιο φίλτρου. —> Αντίστροφη όσμωση
 • Για προβληματικό νερό και ιδιωτικά πηγάδια διαφορετικής ποιότητας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φίλτρα μεμβράνης με κοίλες ίνες υπερδιήθησης, τα οποία είναι πολλές φορές λεπτότερα από τα φίλτρα ενεργού άνθρακα.
 • Μπορείτε να αναγνωρίσετε το προβληματικό νερό κοιτάζοντας την ανάλυση πόσιμου νερού που διατίθεται από κάθε προμηθευτή νερού. Ειδικά όταν πρόκειται για κατιόντα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι καμία τιμή μέτρησης ρύπων δεν είναι κοντά στην οριακή τιμή, καθώς η ηλεκτρόλυση εισάγει περισσότερα κατιόντα στο αλκαλικό ενεργό νερό. Εάν ζείτε σε ένα παλιό κτίριο, θα πρέπει επίσης να κάνετε μια ανάλυση βαρέων μετάλλων σε δείγμα νερού από το σπίτι σας.
 • Δεν παρέχουν όλοι οι κατασκευαστές αναλύσεις δοκιμών φίλτρων, δηλαδή εργαστηριακά έγγραφα που αποδεικνύουν την απόδοση των φυσιγγίων προφίλτρου. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου παγκοσμίως μολυσμένο νερό, τέτοιες αναλύσεις λαμβάνονται από νερό που έχει μολυνθεί τεχνητά με όλους τους πιθανούς ρύπους. Από το ποσοστό των ρύπων που φιλτράρονται, μπορείτε στη συνέχεια να διαβάσετε την απόδοση του φίλτρου για τους μεμονωμένους ρύπους. Ωστόσο, κατά τη διεξαγωγή τέτοιων δοκιμών, προσέξτε εάν μετρήθηκε ιονισμένο νερό ή νερό που απλώς φιλτραρίστηκε. Οι τιμές από το ιονισμένο νερό είναι συνήθως καλύτερες επειδή ένα ηλεκτρολυτικό στοιχείο από μόνο του παρέχει ένα πρόσθετο αποτέλεσμα φιλτραρίσματος μετακινώντας ανιόντα στον θάλαμο του όξινου νερού. Αυτό μειώνει το νιτρικό ανιόν, για παράδειγμα, κάτι που δύσκολα μπορεί να κάνει ένα κανονικό φίλτρο.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Karl Heinz Asenbaum:Ηλεκτροενεργοποιημένο νερό – Μια εφεύρεση με εξαιρετικές δυνατότητες. Ιονιστές νερού από Α – Ω
2016 Copyright www.euromultimedia.de

Ιονιστής νερού αλλαγής φίλτρου ενεργού άνθρακα πολλαπλών στρώσεων

Σύμφωνα με το διάταγμα για το πόσιμο νερό (TWVO), τα φίλτρα κάθε συστήματος φίλτρων που δεν πλένεται με αντίστροφη πλύση πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 6 μήνες. Σχεδόν σε όλα τα φίλτρα νερού που είναι ενσωματωμένα στους ιονιστές νερού, ένα από τα στρώματα ενεργού άνθρακα είναι επικαλυμμένο με ένα πολύ λεπτό στρώμα ασημιού.

Αυτή η στρώση αποτρέπει τη συσσώρευση και τη μόλυνση του φίλτρου, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα δυσάρεστες οσμές. Από αυτή την άποψη, ο κίνδυνος μόλυνσης των ενσωματωμένων φίλτρων είναι απίθανος, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Μπορείτε να δείτε πώς αντικαθίσταται ένα φίλτρο νερού ενός ιονιστή νερού χρησιμοποιώντας το παράδειγμα Ιονιστής νερού Nexus X-Blue και το AquaVolta® EOS Touch.

Γιατί να αλλάξετε φίλτρο νερού; | kH Asenbaum

Αλλαγή φίλτρου ιονιστής νερού | για παράδειγμα Nexus X-Blue

Σύνδεσμος για τη δημοσίευση FAQ

Ποια ανταλλακτικά φίλτρα και σε ποια διαστήματα είναι τα φίλτρα του Αντίστροφη όσμωση Osminion Direct Flow 600 GPD- σύστημα για ανταλλαγή;

Γεια σας κύριε Yasin Akgün,

Τώρα θα έχουμε το σύστημά μας σε λειτουργία για 6 μήνες και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι!

Σκεφτείτε ότι τώρα είναι η ώρα να αλλάξετε κάποια φίλτρα. Έχουμε πολύ ασβεστούχο νερό, 21 βαθμούς σκληρότητας. Δυστυχώς δεν τσεκάρω ποιες και σε ποια χρονικά διαστήματα.
Νομίζω ότι μπορώ στη συνέχεια να παραγγείλω αυτά τα φίλτρα από το κατάστημά σας.

Επισυνάπτεται η παραγγελία μας για ενημέρωσή σας.

Θα ήταν υπέροχο να ακούσω νέα σας!

Ελπίζω να ακούσω από σας σύντομα.
Ο ασφαλιστικός σας μεσίτης

Χάνες W.

Απάντηση από τον Yasin Akgün: Αλλαγή φίλτρου ανάλογα με τη διακριτική ευχέρεια και ελαστικό...

Γεια σας κύριε W.

Σας ευχαριστώ για το email και τις ερωτήσεις σας, τις οποίες τώρα πρέπει να διευκρινίσω εδώ γιατί το θέμα είναι στην πραγματικότητα απλό, αλλά δεν είναι ακόμα σαφές σε όλους.

Βασικά, το νερό της βρύσης ΔΕΝ είναι θανατηφόρο τοξικό και γεμάτο ρύπους ή κάτι παρόμοιο. Είναι αρκετά καθαρό. Επομένως, αρκεί να αντικαθιστάτε μόνο το πρώτο φίλτρο κάθε 1 μήνες, καθώς αυτό λειτουργεί το κύριο φίλτρο.

Δεν είναι το 2ο φίλτρο, η μεμβράνη αντίστροφης όσμωσης, που φιλτράρει τους ρύπους, αλλά το 1ο και αυτό. 3 φίλτρα, και τα δύο φίλτρα ενεργού άνθρακα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα της όσμωσης, ακούστε το ηχητικό βίντεο εδώ σε αυτήν τη σελίδα Συχνές Ερωτήσεις ή εδώ: www.aquacentrum.de/trinkwasseraufbereitung-was-du-wissen-solltest-podcast-mit-peakwolf-ch-und-yasin/

Γι' αυτό το φίλτρο μεμβράνης μπορεί να αλλάξει μετά από 2 χρόνια το νωρίτερο, ακόμη και 3 χρόνια δεν θα ήταν πρόβλημα. Όσο πιο παλιά είναι η μεμβράνη, τόσο περισσότερα ορυκτά θα τη «ρέουν», αλλά από την άποψή μου αυτό είναι περισσότερο θετικό. Μετά τη μεμβράνη, φιλτράρεται ξανά μέσω του τρίτου φίλτρου μέσω μέσων ενεργού άνθρακα, και επίσης εξωτερικά, με H2 shuttle pH+, που φέρνει ακόμη περισσότερα πλεονεκτήματα:

 1. Η τιμή του pH αυξάνεται σε pH 9 ή ακόμα και μέχρι pH 10, τις πρώτες 2 εβδομάδες μετά την αλλαγή του φίλτρου
 2. συμπεριλαμβανομένης της περιεκτικότητας σε H2 τόσο αντιοξειδωτικό, πιο αντιοξειδωτικό από άλλες γεννήτριες H2 ροής ή ηλεκτρικοί ιονιστές νερού
 3. Τα διαφορετικά κεραμικά επίσης «ενεργοποιούν» ή «ζωντανεύουν» το νερό, με αποτέλεσμα το νερό να έχει πιο απαλή γεύση.
 4. Ορισμένα κεραμικά προστατεύουν επίσης από τη μόλυνση από μικρόβια στο φίλτρο pH+ H2 Shuttle

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αλλάξετε το φίλτρο Osminion Direct Flow 600 GPD πραγματοποιείτε στα ακόλουθα διαστήματα:

 1. Φίλτρο, προφίλτρο ενεργού άνθρακα, αλλαγή κάθε 6 μήνες
 2. Φίλτρο, μεμβράνη αντίστροφης όσμωσης, κάθε 24-36 μήνες ή αργότερα
 3. Φίλτρο, μετα-φίλτρο ενεργού άνθρακα με εξουδετέρωση pH, κάθε 12 μήνες
 4. εξωτερικό φίλτρο, H2 Shuttle pH+, κάθε 6 μήνες αν θέλετε να συνεχίσετε να πίνετε αντιοξειδωτικό και αλκαλικό νερό πάνω από pH 9.

κατάλληλο μόνο για αυτούς Σύστημα όσμωσης Osminion® Direct Flow 600 GPD

Το βίντεο «Αλλαγή φίλτρου & επαναφορά φίλτρου | Το "Osminion® Direct Flow Osmosis System με τιμή pH & αύξηση H2" δείχνει πώς να αλλάξετε τα φίλτρα νερού του συστήματος αντίστροφης όσμωσης άμεσης ροής Osminion με αύξηση της τιμής του pH. Τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται τακτικά για να διασφαλίζεται η ποιότητα του φιλτραρισμένου νερού.

Το βίντεο δείχνει πώς να ανοίξετε τα περιβλήματα των φίλτρων, να αφαιρέσετε τα παλιά φίλτρα και να τοποθετήσετε τα νέα φίλτρα. Η συσκευή διαθέτει οθόνη LED που δείχνει την κατάσταση των φίλτρων και ειδοποιεί τον χρήστη όταν απαιτείται αλλαγή φίλτρου. Μετά την αλλαγή του φίλτρου, η συσκευή πρέπει να ενημερωθεί για την αλλαγή, ώστε να μπορεί να γίνει επαναφορά του εσωτερικού συστήματος μέτρησης:

 1. Πατήστε το κουμπί "Επαναφορά" περισσότερο μέχρι να σβήσουν όλες οι λυχνίες LED
 2. Χρησιμοποιήστε το κουμπί "Επαναφορά" για να επιλέξετε το φίλτρο που θέλετε να επαναφέρετε
 3. Τώρα πατήστε "Επαναφορά" περισσότερο και το αντίστοιχο φίλτρο θα επαναφερθεί

Μετά την αλλαγή του φίλτρου, το νερό πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία για 10 έως 20 λεπτά.

Αλλαγή φίλτρου & επαναφορά φίλτρου | Σύστημα όσμωσης Osminion® Direct Flow με αύξηση τιμής pH & αύξηση Η2

 
 
Αρχική
Βοηθός AI
Ο λογαριασμός μου
Μετάβαση στο περιεχόμενο