Νερό Kangen® – τι σημαίνει ο όρος;

Το Kangen Water® είναι όρος με πνευματικά δικαιώματα από το 2005. Πρόκειται για ενεργοποιημένο νερό που έχει υποστεί επεξεργασία (ιονισμένο) από συσκευές του κατασκευαστή EnagicTM. Το Kangenwasser® είναι θεμελιώδες αλκαλικό νερό, όπου η τιμή του pH μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 8,5 και 9,5. Επιπλέον, μπορεί επίσης να παραχθεί ισχυρό Kangen Water® με τιμή pH περίπου 11. Ωστόσο, αυτό δεν είναι κατάλληλο για κατανάλωση, αλλά χρησιμοποιείται ως καθαριστικό υφασμάτων ή για πλύσιμο τροφίμων.

Το νερό Kangen® και τα οφέλη του

Βασικά, το Kangen Water® είναι παρόμοιο με το λεγόμενο εξάγωνο νερό, που χαρακτηρίζεται από τρεις βασικές ιδιότητες που είναι θετικές για την ανθρώπινη υγεία:

 1. Χάρη στην ελαφρώς αλκαλική του τιμή pH, βοηθά στην αποξύνωση του οργανισμού - μια σημαντική ιδιότητα δεδομένης της σημερινής διατροφής, η οποία χαρακτηρίζεται κυρίως από όξινες τιμές pH.
 2. Έχει υψηλή αντιοξειδωτική δράση και επομένως βοηθά στην εξάλειψη των ελεύθερων ριζών στο σώμα.
 3. Σχηματίζει ιδιαίτερα μικρά σμήνη μορίων, τα οποία επιτρέπουν στο νερό να διεισδύει καλύτερα στα ανθρώπινα κύτταρα, όπου το χρειάζεται το σώμα.

Πώς μπορεί να παρασκευαστεί το νερό Kangen®

Το Kangen Water® μπορεί επίσης να παραχθεί σε ιδιωτικά νοικοκυριά χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται συσκευές από τη σειρά προϊόντων LevelukTM της EnagicTM. Αυτά συνδέονται απλώς με το σωλήνα νερού και επεξεργάζονται το νερό χρησιμοποιώντας ηλεκτρόλυση - παρόμοια με τους ιονιστές νερού που διατίθενται στο εμπόριο. Η βασική διαφορά είναι ότι οι μηχανές LevelukTM μπορούν επίσης να παράγουν νερό υψηλής οξύτητας, κατάλληλο για την αποστείρωση τροφίμων ή τον καθαρισμό γυάλινων επιφανειών.

Η επένδυση σε μια τέτοια συσκευή μπορεί να αξίζει τον κόπο για ιδιωτικά νοικοκυριά που θέλουν να μεταποιήσουν το κανονικό νερό της βρύσης τους σε εξαιρετικά εύπεπτο πόσιμο νερό για αρκετά χρόνια ή να το χρησιμοποιήσουν για διάφορους σκοπούς καθαρισμού.

Παρακάτω θα βρείτε ένα απόσπασμα από ένα βιβλίο του Karl Heinz Asenbaum, ο οποίος πραγματεύεται το θέμα του Kangen Water® αναλυτικά.

Ralf H.: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Kangen Water® και του ενεργοποιημένου νερού;

 • Το Kangen Water® είναι η εμπορική ονομασία για το ενεργοποιημένο νερό, που προστατεύεται από την παραδοσιακή ιαπωνική εταιρεία EnagicTM από το 2005, το οποίο παρήχθη χρησιμοποιώντας μια συσκευή από αυτόν τον κατασκευαστή. Αυτές οι συσκευές, για παράδειγμα που προσφέρονται στην Ευρώπη από δομικούς διανομείς με την ονομασία τύπου LevelukTM, είναι παρόμοιες με τους ιονιστές νερού άλλων κατασκευαστών όσον αφορά τη δομή και την απόδοση ηλεκτρόλυσης. Ο όρος Kangen® water χρησιμοποιείται μόνο στις οδηγίες λειτουργίας για αλκαλικό ενεργό νερό pH 8,5, pH 9, pH 9,5 και pH 11. Το φιλτραρισμένο και όξινο νερό δεν αναφέρεται ως νερό Kangen® εκεί. Το νερό Kangen® είναι επομένως πλήρως αλκαλικό ενεργό νερό.
 • Ωστόσο, το νερό με pH 11 δεν είναι πόσιμο νερό. Επομένως, το «Strong Kangen® Water» (pH 11) συνοδεύεται από μια προειδοποίηση να μην το πιείτε. Θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε επίμονους λιπαρούς λεκέδες, να πλύνετε ψάρια, κρέας και λαχανικά και να καθαρίσετε το πάτωμα.
 • Υπάρχει όμως ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των συσκευών LevelukTM: να παράγουν «Ισχυρό Όξινο Νερό» (—> Ανολύτης) και «Strong Kangen Water» (—>Καθολίτης), οι συσκευές είναι εξοπλισμένες με μια δεξαμενή υγρού μέσα στην οποία γεμίζεται ένας «Ενισχύτης Ηλεκτρόλυσης για την παραγωγή ισχυρού όξινου νερού» που κατασκευάζεται αποκλειστικά από το εργοστάσιο Enagic Osaka, το οποίο αναμιγνύεται με το νερό στη σωστή δόση όταν επιλεγεί το κατάλληλο επίπεδο λειτουργίας.

Συχνές ερωτήσεις Διαφορά Kangen Water Leveluk

 • Αυτός ο υγρός ενισχυτής ηλεκτρόλυσης διαφέρει από ένα συνηθισμένο αλατούχο διάλυμα (NaCl) σε νερό στο ότι περιέχει επίσης υποχλωριώδες νάτριο (NaClO - υποχλωριώδες οξύ ή "Eau de Labarraque").
  Το υποχλωριώδες νάτριο, για παράδειγμα, είναι το κύριο δραστικό συστατικό στην απολύμανση και τη λεύκανση των οικιακών καθαριστικών και επίσης διαφημίζεται ως «ενεργό χλώριο».
 • Δεν μπορώ να δω την ανάγκη για αυτήν την προσθήκη, καθώς όταν προσθέτουμε επιτραπέζιο αλάτι σε οποιονδήποτε ιονιστή νερού με άξονα τροφοδοσίας για κρυστάλλους αλατιού, ούτως ή άλλως παράγονται μεγάλες ποσότητες υποχλωριώδους οξέος στον θάλαμο ανόδου.
  Το υποχλωριώδες οξύ είναι ένας βασικός αποτελεσματικός παράγοντας του Anolyt όσον αφορά την απολυμαντική δύναμη του οξειδωτικού νερού.
  Υποψιάζομαι ότι το πρόσθετο υποχλωριώδους στο "Electrolysis Enhancer" χρησιμεύει κυρίως για να διατηρεί το αλατούχο διάλυμα σε κατάσταση απαλλαγμένη από μικρόβια για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από τη χρήση. Τα μπουκάλια επίσης δεν έχουν ημερομηνία λήξης.
 • Οι βιομηχανικές συσκευές για την παραγωγή ανολύτη λειτουργούν επίσης με υγρό αλάτι (άλμη), καθώς αυτό μπορεί να δοσομετρηθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια χρησιμοποιώντας μια λεγόμενη «αντλία Venturi» παρά με την προσθήκη κρυσταλλικού αλατιού, το οποίο διαλύεται στο νερό σε διαφορετικές ποσότητες και ταχύτητες.
 • Σε αντίθεση με τις βιομηχανικές συσκευές, οι οποίες έχουν ακριβή έλεγχο ροής του νερού τροφοδοσίας, η ροή του νερού δεν μπορεί να ελεγχθεί με ακρίβεια με συσκευές LevelukTM επειδή δεν υπάρχει ένδειξη ροής σε πραγματικό χρόνο.
  Πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιήσετε το μοχλό βρύσης σύμφωνα με την αίσθηση που έχετε, καθώς η συσκευή μπορεί να συνδεθεί μόνο με αεριστήρα εκτροπής.
  Έτσι δεν έχετε ένα ακριβώς προβλέψιμο αποτέλεσμα.
  Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με μια εναλλακτική —> Σύνδεση νερού έλεγχος, που εξασφαλίζει ακριβή ρύθμιση της ροής και συνεπώς σταθερά αποτελέσματα.

Συχνές ερωτήσεις Διαφορά Kangen Water ProFlow

Απόσπασμα από το βιβλίο του Karl Heinz Asenbaum:Ηλεκτροενεργοποιημένο νερό – Μια εφεύρεση με εξαιρετικές δυνατότητες. Ιονιστές νερού από Α – Ω
2016 Copyright www.euromultimedia.de

Schreibe einen Kommentar

Διεύθυνση e-mail σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * σήμανση

 
 
Αρχική
Βοηθός AI
Ο λογαριασμός μου
Μετάβαση στο περιεχόμενο