Καφές και αλκαλικό ενεργό νερό

Καφές και αλκαλικό ενεργό νερό

Manfred M.: Στο εγχειρίδιο σέρβις σας, εμφανίζετε τον καφέ ως όξινο ρόφημα σε έναν πίνακα σύγκρισης ποτών. Υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ του καφέ φίλτρου σε pH περίπου 5 και του διαλυτού καφέ Arabica σε pH περίπου 6 - αλλά δεν μου αρέσει ο στιγμιαίος καφές! Μπορείτε να μου πείτε αν είναι χρήσιμο το φιλτράρισμα του καφέ με αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό;

Συχνές ερωτήσεις pH καφέ

 • Αυτά είναι σχεδόν υπαρξιακά ερωτήματα για πολλούς ανθρώπους γιατί θέλουν να εγκαταλείψουν τα πάντα εκτός από τον καφέ. Ως εκ τούτου, λαμβάνω πολλές ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα και θα ήθελα να τις απαντήσω λεπτομερώς.
 • Ναι, ο καφές είναι όξινος, αν και διαφορετικός. Οι κόκκοι Robusta, οι οποίοι προστίθενται σε μείγματα καφέ φίλτρου - είναι φθηνότεροι - είναι οι πιο όξινοι, ο καφές Arabica είναι πιο αλκαλικός από τα περισσότερα μεταλλικά νερά. Όσον αφορά την όξινη/αλκαλική ισορροπία, είναι προτιμότερο να αγοράσετε τις πιο ακριβές ποικιλίες Arabica.
 • Εδώ βασικά μιλάω για μαύρο, χωρίς ζάχαρη καφέ. Οι προσθήκες γάλακτος, κρέμας ή ζάχαρης μπορούν φυσικά να αλλάξουν τις τιμές ανάλογα με τις ιδιότητές τους.
 • Η μέθοδος παρασκευής παίζει επίσης ρόλο στην τιμή του pH. Ο τουρκικός καφές/η ελληνική μόκα είναι η πιο όξινη. Αν η σκόνη του καφέ βράσει μαζί με το νερό και δεν διαχωριστεί, τα περισσότερα οξέα περνούν στο νερό. Δεδομένου ότι συνήθως προστίθεται ζάχαρη σε αυτόν τον τρόπο παρασκευής, η ξινή γεύση καλύπτεται. Ο καφές φίλτρου έχει επίσης σχετικά μεγάλο χρόνο επαφής με τη σκόνη, άρα είναι αντίστοιχα πιο όξινος. Το Espresso/Café Crema έχει τον λιγότερο χρόνο επαφής, επομένως το όξινο φορτίο είναι αντίστοιχα χαμηλό. Ο στιγμιαίος espresso arabica αναμειγνύεται ιδανικά από ειδικούς και διαλύεται αμέσως. Η τιμή του pH ποικίλλει ανάλογα με το νερό που χρησιμοποιείται.
 • Εάν χρησιμοποιείτε αλκαλικό ενεργό νερό, μπορείτε να αυξήσετε ελαφρά μόνο την τιμή του pH σε οποιοδήποτε τύπο παρασκευάσματος, καθώς ο καφές είναι ένα υγρό με ισχυρά ρυθμιστικά διαλύματα οξέος του οποίου ο όξινος χαρακτήρας δύσκολα μπορεί να διαταραχθεί από το νερό, παρόμοιο με το οξύ του στομάχου. Τα ακόλουθα μιλούν επίσης κατά της παρασκευής καφέ με αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό: Το φρέσκο ​​αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό είναι πιο πλούσιο σε μέταλλα και πιο σκληρό από το αρχικό νερό της βρύσης. Ως εκ τούτου, πρέπει να αφαιρείτε τα άλατα του βραστήρα ή την καφετιέρα σας πιο συχνά από ό,τι συνήθως, καθώς κατακρημνίζονται περισσότερα μέταλλα όταν θερμαίνεται. Ακόμη και με κανονικό νερό βρύσης, τα μέταλλα πέφτουν ως άλατα όταν θερμαίνονται.
 • Ως εκ τούτου, θα ήταν πιο λογικό να αναμειχθούν στη συνέχεια τα κατακρημνισμένα μέταλλα στη σκόνη καφέ. Με ένα μικρό κόλπο, μπορείτε να ρυθμίσετε περισσότερο το ενεργό νερό αναμειγνύοντας μια άγευστη, πλούσια σε ασβέστιο σκόνη ορυκτών (1/2 κουταλάκι του γλυκού) στη σκόνη καφέ. Για παράδειγμα, για ένα Café Crema από την μηχανή εσπρέσο υπάρχει μια διαφορά περίπου 0,5 pH υπέρ της ρυθμισμένης σκόνης καφέ. Η κρέμα γίνεται επίσης πιο δυνατή. Δεν υπάρχει διαφωνία για τη γεύση, αλλά οι γνώστες του καφέ γνωρίζουν ότι το ασβέστιο είναι ένας εξαιρετικός φορέας γεύσης και γεύσης και επομένως προτιμούν το σκληρό νερό σε αντίθεση με την παρασκευή τσαγιού. Το κόλπο με τη μεταλλική σκόνη είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν έχετε πολύ μαλακό νερό στο σπίτι.
 • Αυτό απαντά στην ερώτησή σας, αλλά θα ήθελα να επισημάνω ότι η οξίνιση δεν είναι το κύριο πρόβλημα με τον καφέ. Ακόμη και στο χειρότερο σενάριο, ο καφές δεν είναι τόσο όξινος όσο τα περισσότερα άλλα καταναλωτικά και αναψυκτικά ποτά και δεν καταναλώνεται σε τόσο μεγάλες ποσότητες όπως, για παράδειγμα, κόλα, νέκταρ φρούτων, λεμονάδες ή μπύρα. Γνωρίζουμε ότι ακόμη και ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να μειώσει το pH του σάλιου, αλλά αυτό μπορεί να αντισταθμιστεί γρήγορα εάν πίνετε συνεχώς όχι περισσότερο από 1 έως 2 φλιτζάνια την ημέρα - ο εσπρέσο είναι ο καλύτερος.
 • Το πραγματικό πρόβλημα υγείας όταν πρόκειται για τον καφέ είναι η περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά. Αν και πολλά από τα αντιοξειδωτικά χάνονται όταν ψήνονται τα πράσινα φασόλια, πολλά αντιοξειδωτικά εξακολουθούν να διατηρούνται, ειδικά όταν οι πιο ακριβές ποικιλίες ψήνονται απαλά και αργά.
 • Οι Αμερικανοί δεν είναι ακριβώς γνωστοί για την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή τους. Τα φρούτα και τα λαχανικά, ως προμηθευτές αντιοξειδωτικών, αποτελούν την εξαίρεση στο μενού. Επομένως, σύμφωνα με μια μελέτη του 2005, ο καφές είναι στην πραγματικότητα η πιο σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών στον πληθυσμό εκεί. (Πηγή: Americ. Chem. Society, http://chipsa.com/coffee_O2.pdf). Ευτυχώς, η Ευρώπη έχει μια πιο προσανατολισμένη στην υγεία διατροφική κουλτούρα, επομένως ο καφές μπορεί να θεωρηθεί μόνο ως τρόφιμο πολυτελείας και δεν παίζει κανένα ρόλο στην παροχή αντιοξειδωτικών.
 • Η αντιοξειδωτική δύναμη του αλκαλικού ενεργοποιημένου νερού, όπως του καφέ, αντανακλάται στα χαμηλά ή και αρνητικά του επίπεδα. —> Δυνατότητα οξειδοαναγωγής. Μετρήσαμε τιμές μεταξύ + 157 mV (κύπελλο Espresso Machiato από το ράφι ψυγείου) και - 285 mV (στιγμιαίος εσπρέσο, αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό pH 9,5 / -350 mV, θερμαινόμενο με φούρνο μικροκυμάτων) σε διάφορα δείγματα καφέ. Με μια κανονική μέθοδο θέρμανσης (ηλεκτρική κουζίνα, καφετιέρα, βραστήρας), η χρήση αλκαλικού ενεργοποιημένου νερού δεν μειώνει το δυναμικό οξειδοαναγωγής του καφέ, καθώς όλες οι μέθοδοι θέρμανσης εκτός από τον φούρνο μικροκυμάτων, που είναι προσαρμοσμένος στα μόρια του νερού, προφανώς καταστρέφουν την οξειδοαναγωγή. δυναμικό πιο γρήγορα. Εξάλλου, μετρήσαμε δυναμικά οξειδοαναγωγής κατά μέσο όρο -70 mV για φρεσκοαλεσμένο Café Crema που παρασκευάζεται με ηλεκτρική μηχανή εσπρέσο - ανεξάρτητα από το νερό που χρησιμοποιείται.
 • Εάν θέλετε απλώς ένα δροσερό αναψυκτικό με καφεΐνη, προτείνω τη μέθοδο μου: Φτιάξτε δύο φλιτζάνια εσπρέσο με 1/2 κουταλάκι του γλυκού πρόσθετη σκόνη ορυκτών (π.χ. ανθρακικό ασβέστιο) στη μηχανή. Ανθρακικό φρέσκο ​​αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό στη μηχανή σόδας. Ρίξτε τον εσπρέσο σε ένα ποτήρι με 0,5 λίτρο ενεργοποιημένης σόδας. Προσθέστε παγάκια αν θέλετε. Νόστιμο, πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ελαφρώς ανθρακούχο, πικρό και αρωματικό. Αυτό είναι κάθε άλλο παρά «κρύος καφές», είναι Cola για τους λάτρεις του καφέ! Για μένα φυσικά χωρίς ζάχαρη και γλυκαντικά.
 • Δεδομένου ότι η αντιοξειδωτική δράση του αλκαλικού ενεργού νερού εξαρτάται κυρίως από το διαλυμένο υδρογόνο, ήθελα να μάθω πόσο υδρογόνο συγκρατείται στη μηχανή εσπρέσο μετά τη διαδικασία παρασκευής. Δυστυχώς, οι συνήθεις σταγόνες μέτρησης (—> μέτρηση υδρογόνου) δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω του έντονου χρώματος του καφέ. Ωστόσο, μπορείτε τουλάχιστον κατά προσέγγιση να δείτε από τα αποτελέσματα της μέτρησης ORP ότι ένα πολύ πλούσιο σε υδρογόνο νερό εκκίνησης (μετά τον ιονιστή νερού, ενισχυμένο με τον ενισχυτή υδρογόνου —> Aquavolta) έχει επίσης το χαμηλότερο δυναμικό οξειδοαναγωγής (mV - CSE) σε το τέλος. Από αριστερά: TAP = νερό βρύσης. EAW = αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό. EAW + B = ενισχυμένο αλκαλικό ενεργό νερό (3,3 ppm dH2).
 • Τέλος, οι λάτρεις του καφέ μπορεί να ενδιαφέρονται για το ερώτημα: Τι θα συμβεί εάν εμπλουτίσω χημικά τον καφέ μου ρίχνοντας ένα δισκίο υδρογόνου στον έτοιμο καφέ; Το δοκίμασα επίσης και χρησιμοποίησα δύο διαφορετικά δισκία υδρογόνου Α και Β, των οποίων η χημεία βασίζεται στο μαγνήσιο (μεταλλικό) και στο μηλικό οξύ. Αποτέλεσμα: Το δισκίο Β, που κάνει τον καφέ δυσάρεστο ξινό, έχει χαμηλότερο δυναμικό οξειδοαναγωγής. Το δισκίο Α, το οποίο είναι μόνο ήπια όξινο, αυξάνει το άρωμα και επίσης βελτιώνει το δυναμικό οξειδοαναγωγής.
 • Και οι δύο ταμπλέτες καταστρέφουν τον αρχικά πολύ όμορφο αφρό του καφέ "Tchibo Caffè crema mild" που παρασκευάζεται με μια ιταλική μηχανή εσπρέσο από την Delonghi.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Karl Heinz Asenbaum:Ηλεκτροενεργοποιημένο νερό – Μια εφεύρεση με εξαιρετικές δυνατότητες. Ιονιστές νερού από Α – Ω
2016 Copyright www.euromultimedia.de

Schreibe einen Kommentar

Διεύθυνση e-mail σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * σήμανση

 
 
Αρχική
Βοηθός AI
Ο λογαριασμός μου
Μετάβαση στο περιεχόμενο