Ωρα χαλάρωσης

John R.: Πόσο καιρό μπορώ να πίνω το αλκαλικό ενεργό νερό; Πόσο καιρό είναι ενεργό; Πότε χάνει τη χρησιμότητά του;

Αυτή η ερώτηση αφορά τη διάρκεια του χρόνου χαλάρωσης, που μπορεί να θεωρηθεί ο βασικός όρος για το ηλεκτροενεργοποιημένο νερό. Πρόκειται για την περίοδο κατά την οποία το αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό διατηρεί τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Αφού παρέλθει ο χρόνος χαλάρωσης, είναι μόνο αλκαλικό νερό, όχι πλέον ενεργό νερό.

Επιστρέφοντας στους ερευνητές Prilutsky και Bakhir (Ηλεκτροχημικά ενεργοποιημένο νερό: ανώμαλες ιδιότητες, μηχανισμός βιολογικής δράσης, Μόσχα 1997), ο χρόνος χαλάρωσης κατανοήθηκε ως η περίοδος κατά την οποία ένα εξαιρετικά χαμηλό δυναμικό οξειδοαναγωγής μπορεί να μετρηθεί σε αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό. Αυτό διαφέρει από μέρος σε μέρος, από νερό σε νερό, σε κάθε κλιματική κατάσταση. Είναι λοιπόν δύσκολο να προβλεφθεί. Τελικά, δεν υπάρχει αποφυγή εμπειρικής μέτρησης.

Σε σύγκριση με το όξινο ενεργοποιημένο νερό, το οποίο διαρκεί για χρόνια υπό ευνοϊκές συνθήκες, το αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό έχει πολύ σύντομο χρόνο χαλάρωσης από λίγα λεπτά έως μερικές ημέρες. Αυτή είναι μια λεγόμενη μετασταθερή κατάσταση. Τα ιόντα υδροξειδίου και η περιεκτικότητα σε υδρογόνο συμβάλλουν άμεσα σε αυτήν την παράμετρο δείκτη. Ο τύπος και η ποσότητα των κατιόντων παίζουν επίσης ρόλο. (Δείτε επίσης –> Τιμή οξειδοαναγωγής ενεργοποιημένου νερού).

Οι πιο πτητικές παράμετροι είναι τα άτομα Η που σχηματίζονται στην κάθοδο, των οποίων η αντιοξειδωτική ικανότητα μπορεί να αποδειχθεί, για παράδειγμα, με την αναγωγή του τριοξειδίου του βολφραμίου. Τα άτομα υδρογόνου συνδυάζονται πολύ γρήγορα για να σχηματίσουν H2 - μοριακό υδρογόνο - αέριο υδρογόνο. Και τα δύο μπορούν να έχουν αντιοξειδωτική δράση. Πως? –> Τιμή οξειδοαναγωγής ενεργοποιημένου νερού

Από το 1997, η Sanetaka Shirahata (Shirahata et. al., Electrolyzed reded water scangess active oxygen species and προστατεύει το DNA από οξειδωτική βλάβη. Biochem. Biophys. Res. Commun., 234, 269174, 1997. ) έχει επίσης ανακαλύψει μόνιμα σε ατομικό ενεργό υδρογόνο νερό και έδειξε ότι προστατεύει από την οξείδωση από τις ελεύθερες ρίζες σε επίπεδο DNA, έχουν προκύψει διάφορες υποθέσεις σχετικά με το πού και για πόσο καιρό αυτά τα άτομα υδρογόνου «παρκάρουν» πριν συνδυαστούν για να σχηματίσουν αέριο υδρογόνο. Ο Dietmar Ferger, για παράδειγμα, αντιπροσωπεύει την υπόθεση των λεγόμενων βασικών νανο-ορυκτών κολλοειδών, η οποία δεν έχει ούτε διαψευσθεί ούτε αποδειχθεί. Απόσπασμα: Ferger, Jungbrunnenwasser, Weil am Rhein, 2011, σελ. 71:

«Στην πραγματικότητα, δημιουργείται ένα «νέφος ηλεκτρονίων» που περιβάλλει βασικά ορυκτά και υδρογόνο και τα συνδέει μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο, το υδρογόνο επίσης φορτίζεται αρνητικά και ενεργοποιείται, δημιουργώντας το λεγόμενο >>Ενεργό Υδρογόνο<<." Είναι αμφίβολο εάν οι τελευταίες, μάλλον οριακές επιστημονικές εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του αλκαλικού ενεργοποιημένου νερού είναι πράγματι σωστές και μάλιστα απαραίτητες. . Κατά τη γνώμη μου, οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του νερού που είναι κορεσμένο μόνο με αέριο υδρογόνο επαρκούν για να εξηγήσουν τα φαινόμενα.Είναι ξεκάθαρο ότι ο κορεσμός του υδρογόνου είναι ο κύριος υπεύθυνος για το αρνητικό δυναμικό οξειδοαναγωγής. Εάν η περιεκτικότητα σε υδρογόνο, που είναι κάπως πιο δύσκολο να μετρηθεί, αυξηθεί, το δυναμικό οξειδοαναγωγής (ORP) επίσης μειώνεται. Ωστόσο, αυτή η σχέση δεν είναι ανάλογη, επομένως η μέτρηση του δυναμικού οξειδοαναγωγής δεν παρέχει καμία πληροφορία σχετικά με την ποσότητα του διαλυμένου υδρογόνου.Στους συνεχείς ιονιστές, όπου το νερό ιονίζεται σε ένα στεγανό στοιχείο ηλεκτρόλυσης, δημιουργείται υπερβολική πίεση αερίου υδρογόνου στον θάλαμο καθόδου, καθώς υπό κανονικές συνθήκες διαλύονται μόνο 1500 μικρογραμμάρια/λίτρο αερίου υδρογόνου στο νερό, αν και παράγεται πολύ περισσότερο κατά την ηλεκτρόλυση. Επομένως, όταν βγαίνουν από το στόμιο ενός ιονιστή νερού, σχηματίζονται φυσαλίδες αερίου υδρογόνου, οι οποίες απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα μετά από λίγα δευτερόλεπτα, εκτός εάν πίνονται με το εντελώς φρέσκο, ακόμα αναβράζον αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό. δεν Με έναν στεγανό ιονιστή κορυφής, μπορεί να δημιουργηθεί ενεργοποιημένο νερό πλήρως κορεσμένο με αέριο υδρογόνο στον θάλαμο καθόδου.

Ωστόσο, ο σχηματισμός φυσαλίδων και η εξάτμιση της περίσσειας συμβαίνει κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης διαδικασίας ηλεκτρόλυσης, κατά την οποία το νερό θερμαίνεται επίσης, γεγονός που μειώνει σημαντικά την περιεκτικότητα σε υδρογόνο. Ισχύει ο κανόνας: όσο πιο δροσερό, τόσο το καλύτερο. Αλλά όχι περισσότερο από 40 C.

Και τα δύο με ένα πιεστικά Χρησιμοποιώντας έναν κορυφαίο ιονιστή και μια σύγχρονη συσκευή ροής 9 ηλεκτροδίων, μπόρεσα να παράγω αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό με πλήρη κορεσμό υδρογόνου και επίσης υπερκορεσμένο νερό έως και 1800 μικρογραμμάρια/λίτρο, το οποίο, ωστόσο, επιστρέφει σε κανονικό κορεσμό μέσα σε λίγα λεπτά.

Δεδομένου ότι η έρευνα του Shigeo Ohta ξεκίνησε το 2007, δεν μπορεί να υπάρξει αμφιβολία ότι το αέριο υδρογόνο (H2) παίζει καθοριστικό ρόλο στην αντιοξειδωτική απόδοση του αλκαλικού ενεργοποιημένου νερού. (Επισκόπηση: Ohta, S., Molecular hydrogen as a new antioxidant: Overview of the benefits of hydrogen for medical applications, Methods Enzymol. 2015;555:289-317).

Είναι επομένως σημαντικό να σχεδιαστεί ένας ιονιστής νερού με τέτοιο τρόπο ώστε όσο το δυνατόν περισσότερο αέριο υδρογόνο να διαλυθεί στο νερό σε τιμή pH 8,5 έως 9,5, που είναι ιδανικό για πόση.

Σε σύγκριση με το μοντέλο της Nihon Trim, το οποίο χρησιμοποίησε η Shirahata το 1997 και έτσι πέτυχε περιεκτικότητα σε υδρογόνο μόνο μεταξύ 200 και 350 μικρογραμμάρια/λίτρο στο εύρος του pH κατανάλωσης, σημειώθηκαν σημαντικές αυξήσεις απόδοσης πάνω από 2010 φορές μεταξύ 2015 και 5. Άλλες νέες τεχνολογίες έχουν ήδη επιτύχει πλήρη κορεσμό υδρογόνου 1500 μικρογραμμαρίων στο πρωτότυπο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κορεσμό υδρογόνου, διαβάστε τις Συχνές Ερωτήσεις Νερό Πλούσιο σε Υδρογόνο.

Ωστόσο, η παράταση του χρόνου χαλάρωσης αποτρέποντας την εξάτμιση του υδρογόνου είναι ζωτικής σημασίας. Επειδή δεν μπορείτε να πίνετε πάντα το φρέσκο ​​ιονισμένο αλκαλικό ενεργό νερό αμέσως. Υπάρχει ένα σαφές πλεονέκτημα εδώ στον συνδυασμό πολύ πυκνών υλικών όπως ο ανοξείδωτος χάλυβας και το παχύ μπλε γυαλί με δροσερή οριζόντια αποθήκευση όταν το μπουκάλι είναι πλήρως γεμάτο χωρίς φυσαλίδες αέρα. Δοκιμάσαμε τα παρακάτω υλικά και τα μετρήσαμε ξανά μετά από 19 ώρες οριζόντιας αποθήκευσης (εκτός από την κρυστάλλινη καράφα) στο ψυγείο:

Χρόνος χαλάρωσης EAW 285

Επιστροφή στην ερώτησή σας και στην εμπειρία μου μετά από χιλιάδες μετρήσεις δυναμικών οξειδοαναγωγής:
Το μεγαλύτερο όφελος όταν πίνετε αμέσως. Μεγάλο όφελος μέσα στις πρώτες 3 ώρες. Υψηλό όφελος έως και 36 ώρες. Καλό όφελος έως και 48 ώρες. Στη συνέχεια, το νερό έχει συνήθως ομαλοποιηθεί ηλεκτροχημικά, η περίσσεια ιονισμένου ορυκτού έχει εμφανώς κατακρημνιστεί και το νερό είναι πιο μαλακό.
Είναι ακόμα χρησιμοποιήσιμο πόσιμο νερό, αλλά θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε για τσάι ή για πότισμα λουλουδιών.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Karl Heinz Asenbaum:Ηλεκτροενεργοποιημένο νερό – Μια εφεύρεση με εξαιρετικές δυνατότητες. Ιονιστές νερού από Α – Ω
2016 Copyright www.euromultimedia.de

Schreibe einen Kommentar

Διεύθυνση e-mail σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * σήμανση

 
 
Αρχική
Βοηθός AI
Ο λογαριασμός μου
Μετάβαση στο περιεχόμενο