AQUACENTRUM / Νεα / Διάλεξη του Karl Heinz Asenbaum Πόσιμο νερό στην εποχή του υδρογόνου Υδρογόνο νερό

Διάλεξη του Karl Heinz Asenbaum Πόσιμο νερό στην εποχή του υδρογόνου Υδρογόνο νερό


Διάλεξη του KH Asenbaum | Το πόσιμο νερό στην εποχή του υδρογόνου (2018)

Σε αυτή τη διάλεξη από τις 6 Ιανουαρίου 2018, ο Karl Heinz Asenbaum περιγράφει τις δυνατότητες και τα όρια του πόσιμου νερού για την υγεία από την εποχή του λίθου έως τους πιο πρόσφατους ενισχυτές υδρογόνου.

Προφορικό περιεχόμενο της διάλεξης του Karl Heinz Asenbaum για το πόσιμο νερό στην εποχή του υδρογόνου

Η ΠΟΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ

 

KARL HEINZ ASENBAUM

ΤΡΕΙΣ ΒΑΣΙΛΕΙΕΣ ΗΜΕΡΑ

2018

00-Η επανάσταση του ποτού στην εποχή του υδρογόνου

1 ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Το πόσιμο νερό ήταν ένα θεμελιώδες πρόβλημα από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας, επειδή είναι γνωστό ότι το νερό μολύνεται πολύ γρήγορα και πολύ εύκολα. Ο Homo sapiens έπρεπε να προστατευθεί από αυτό το δικαίωμα από την αρχή.

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρώτο δοχείο επεξεργασίας νερού στον κόσμο που ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι. Ένα κεραμικό από την Κίνα. 20.000 ετών. Ένας Κινέζος αυτοκράτορας ονόματι Shennong λέγεται ότι έζησε γύρω στο 2737 π.Χ. ψήφισαν νόμο ότι το πόσιμο νερό πρέπει να βράζεται.

Είναι ίσως ο παλαιότερος κανονισμός για την ασφάλεια των τροφίμων.

Στην εποχή μας, σχεδόν 5000 χρόνια αργότερα, το νερό δεν είναι ακόμα ένα ασφαλές ποτό παγκοσμίως και η δήλωση του Λουί Παστέρ ότι το 90 τοις εκατό όλων των ασθενειών μεταδίδονται μέσω του πόσιμου νερού εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της παγκόσμιας πραγματικότητας σήμερα. Άρα το πόσιμο νερό εξακολουθεί να είναι πρόβλημα. Και για πολύ καιρό η λύση ήταν:

01-Το πρόβλημα είναι το πόσιμο νερό

2 ΤΣΑΙ ΚΑΙ ΜΠΥΡΑ ΗΤΑΝ Η ΛΥΣΗ

Πιείτε τσάι ή φτιάξτε μπύρα. Για να φτιάξετε αυτά τα δύο πρώτα καλλιεργημένα ποτά, το νερό πρέπει να βράσει. Και χάρη στην προσθήκη τσαγιού, μπαχαρικών και της αλκοόλης που παράγεται από τη βύνη σιτηρών, το νερό διαρκεί περισσότερο ακόμα και σε ζεστές θερμοκρασίες. Οι Κινέζοι και άλλοι λαοί έχουν μια προηγμένη κουλτούρα κατανάλωσης τσαγιού. Και από περίπου το 3500 π.Χ. Τον 17ο αιώνα π.Χ., οι Σουμέριοι στη Μεσοποταμία ανακάλυψαν το «υγρό ψωμί» ως βασική τροφή με το οποίο μπορούσαν να συνδυάσουν το φαγητό και το ποτό σε μια σχετικά αβλαβή μορφή. Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ακόμη ότι η παρασκευή μπύρας άρχισε να χρησιμοποιείται πριν το ψήσιμο του ψωμιού. Στην αρχαία Αίγυπτο υπήρχαν XNUMX είδη μπύρας, τα οποία – όπως το ευρώ σήμερα – ήταν επίσης αποδεκτά ως μέσο πληρωμής.

3 ΑΓΝΟΤΗΤΑ; ΜΑΛΛΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ!

Από τον Κώδικα του Χαμουραμπί στον Βαυαρικό Νόμο περί Καθαρότητας. Οι νόμοι για το πόσιμο νερό από παλαιότερες πηγές είναι σπάνιοι. Η τεχνολογία του φιλτραρίσματος του νερού έτσι ώστε να είναι ακίνδυνο ακόμη και χωρίς βράσιμο πέτυχε την ανακάλυψη της μόλις τον 20ο αιώνα. Και κάπως έτσι έγινε εξαρχής εφικτό το πόσιμο νερό.

03-Καθαρότητα; Περισσότερο σαν μπύρα

4 ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ

Το πρώτο εξαιρετικά αποτελεσματικό φίλτρο νερού φαίνεται να εφευρέθηκε από αρχαίους Έλληνες ναυτικούς που ξέμειναν από πόσιμο νερό στα μακρινά ταξίδια τους στη θάλασσα. Τον 4ο αιώνα π.Χ., ο Αριστοτέλης ανέφερε ένα πορώδες δοχείο από πηλό και κερί μέλισσας που βυθίστηκε στον πυθμένα της θάλασσας. Η υψηλή εξωτερική πίεση ώθησε το νερό στο δοχείο και το καθάρισε από το αλάτι. Μόνο τον 20ο αιώνα η αμερικανική NASA ανέπτυξε περαιτέρω αυτή την έξυπνη διαδικασία στη σημερινή αντίστροφη όσμωση, η οποία χρησιμοποιεί επίσης διαφορές πίεσης για να διασφαλίσει ότι οι αστροναύτες μπορούν ακόμη και να πίνουν ξανά τα ούρα τους.

04-Το πρώτο φίλτρο νερού

5 ΤΑ ΝΕΡΑ ΩΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ

Οι αρχαίοι Έλληνες μάλιστα ανέπτυξαν μια πρώιμη μορφή ατομικής θεωρίας από το πρώτο φίλτρο νερού. Μερικοί φιλόσοφοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπήρχε κάτι σαν ύλη που δεν μπορούσε πλέον να φιλτραριστεί, δηλαδή μέρη με τη μικρότερη, αδιαίρετη μορφή. Για παράδειγμα, ο Θαλής της Μιλήτου είπε ότι το νερό είναι τελικά σε όλα και είναι το μικρότερο από όλα τα μέρη και επομένως αδιαίρετο.

05-Το νερό ως προέλευση

6 Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Ο Θαλής από τη Μίλητο ήταν μαθηματικός. Ο Αντουάν ντε Λαβουαζιέ ήταν ο διαχειριστής της πυρίτιδας του Γάλλου βασιλιά. Και απέδειξε ότι το νερό είναι πράγματι διαιρετό. Τοποθέτησε μια κάννη κυνηγετικού όπλου πάνω από έναν πολύ ζεστό φούρνο και πέρασε νερό μέσα από αυτό μέχρι να διαλυθεί σε δύο αέρια: υδρογόνο και οξυγόνο. Αυτό συνέβη λίγο πριν τη Γαλλική Επανάσταση, που φυσικά κόστισε το κεφάλι του στον Λαβουαζιέ. Και ήταν μια πολύ πιο σημαντική επανάσταση στην επιστήμη: η πεποίθηση ότι το νερό ήταν ένα πρωταρχικό στοιχείο δίπλα στη φωτιά, το νερό, τον αέρα και τη γη, που πίστευαν για εκατομμύρια χρόνια, είχε διαλυθεί σε δύο αέρια. Και το σπουδαίο ήταν ότι μέρος της ενέργειας που είχε τοποθετηθεί στον κλίβανο μπορούσε να εξαχθεί από αυτά τα αέρια. Εάν επαναφέρετε το υδρογόνο και το οξυγόνο μαζί με έναν σπινθήρα ανάφλεξης, σχηματίζουν ξανά νερό μετά από μια μεγάλη έκρηξη. Το νερό δεν είναι στοιχείο, αν και πολλοί άνθρωποι το πιστεύουν ακόμα και σήμερα.

06-Η Επανάσταση του Νερού

7 AQUA VOLTA

Το νερό μπορεί να χωριστεί σε αέρια με λιγότερη προσπάθεια. Για να το κάνετε αυτό χρειάζεστε ηλεκτρικό ρεύμα από μπαταρία, δηλαδή συνεχές ρεύμα. Το επινόησε ο Ιταλός Alessandro Volta. Σκέφτηκε από μέσα του: Τα χρήματα δεν βρωμάνε, αλλά γαργαλάνε όταν τοποθετούσε νομίσματα από διαφορετικά μέταλλα στη βρεγμένη γλώσσα του. Έτσι ο Βόλτα έγινε στοίβας ηλεκτρικής ενέργειας, γιατί όσο περισσότερα κέρματα και βρεγμένα κουρέλια στοίβαγε το ένα πάνω στο άλλο, τόσο περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα έρεε. Εφηύρε λοιπόν την μπαταρία και αναγνώρισε το νερό ως ηλεκτρολύτη. Ο Ιταλός γκουρμέ συνειδητοποίησε μάλιστα ότι το νερό στο ένα νόμισμα είχε ξινή γεύση ενώ το άλλο είχε αλκαλική γεύση.

07-Aqua Volta

8 Ο ΡΕΔΟΞ ΙΠΠΟΤΗΣ

Ο Γερμανός φυσικός Johann Wilhelm Ritter ήταν ένας φτωχός άνθρωπος και δεν είχε χρήματα να πιπιλίσει. Αλλά χτύπησε τα πόδια του βατράχου και τον εαυτό του με διαφορετικά μέταλλα και προσδιόρισε πού συσπάται καλύτερα ο βάτραχος. Το 1798 παρουσίασε τις διαφορετικές τιμές τάσης (δυναμικά οξειδοαναγωγής) μεμονωμένων μετάλλων σε μια επιστολή του προς τον Volta. Αυτό επέτρεψε στη συστηματική βελτίωση της μπαταρίας και στη συνέχεια ο Ritter εφηύρε επίσης την μπαταρία. Για παράδειγμα, το δυναμικό οξειδοαναγωγής του χρυσού είναι + 1,68 V και αυτό του λιθίου είναι - 3,04 V. Λόγω της διαφοράς τάσης, θα μπορούσε να κατασκευαστεί μια μπαταρία λιθίου-χρυσού με τάση 4,72 βολτ. Αλλά είναι και φθηνότερο.

08-The Redox Knight

9 RITTERS ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ ΝΕΡΟΥ

Ήταν σαφές από τον Lavoisier ότι το νερό μπορεί να διασπαστεί σε αέρια χρησιμοποιώντας θερμόλυση, δηλαδή υψηλή θερμότητα. Αλλά με τη νέα μορφή ενέργειας, την ηλεκτρική ενέργεια από μια μπαταρία, τα πράγματα ήταν πολύ πιο εύκολα. Αυτό έγινε γνωστό στην Αγγλία και τη Γερμανία το 1800. Ενώ οι άλλοι ερευνητές απολάμβαναν το αέριο οξυϋδρογόνο, ο Johann-Wilhelm Ritter ήθελε να μάθει με μεγαλύτερη ακρίβεια από τους άλλους: Πόσο αέριο βγαίνει όταν χωρίζω το νερό με τον ηλεκτρισμό χρησιμοποιώντας τη λεγόμενη ηλεκτρόλυση; Αλλά αρκετά περίεργα, το πείραμα αεριοποίησης του βρήκε ότι η αναλογία οξυγόνου (χρωματισμένο σκούρο μπλε κάτω αριστερά) προς υδρογόνο (χρωματισμένο ανοιχτό μπλε κάτω δεξιά) ήταν περίπου 1 προς 2,5. Και όχι 1 με 2 δύο, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τον τύπο H2O. Τι συνεβαινε? Ήταν επίσης περίεργο ότι το αδιάσπαστο κόκκινο νερό στο σωλήνα έγινε όξινο με το οξυγόνο, ενώ το μωβ νερό στα δεξιά έγινε βασικό. Το αρχικά ουδέτερο, πράσινου χρώματος νερό έχει αλλάξει σε pH καθώς περνά μέσα από τα δύο αέρια.

09-Νερό - ηλεκτρόλυση Ritter

10 ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΠΟΣΥΝΘΕΤΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ HOFMANN

Το μυστήριο λύθηκε όταν η συσκευή αποσύνθεσης νερού του Hofmann εφευρέθηκε τον 19ο αιώνα. Μόνο αν αφήσετε τα δύο αέρια να περάσουν από το νερό για περίπου 10 λεπτά και μετά τα κλείσετε στην κορυφή, θα έχετε τη σωστή αναλογία αερίων H2O, δηλαδή 1 οξυγόνο προς 2 υδρογόνο. Αυτό σημαίνει: μια διαφορετική αναλογία οξυγόνου και υδρογόνου διαλύεται στο νερό και δεν βγάζει φυσαλίδες μέχρι να κορεστεί το νερό με το αντίστοιχο αέριο. Το νερό μπορεί να διαλύσει πολύ περισσότερο οξυγόνο από το υδρογόνο. Για το υδρογόνο, για παράδειγμα, στους 20 βαθμούς C είναι 1,7 mg ανά λίτρο, ενώ για το οξυγόνο είναι 45,5 mg ανά λίτρο. Μερικά από τα αέρια της ηλεκτρόλυσης εξαφανίζονται στο νερό. Και έτσι η στοχευμένη παραγωγή υδρογόνου και οξυγονούχου νερού γίνεται τεχνικά εφικτή. Τον 21ο αιώνα ανακαλύφθηκε ότι το υδρογόνο νερό είναι η ιδανική μορφή πόσιμου νερού. Παίζει ρόλο και η περισσότερο ή λιγότερο αλκαλική αλλαγή χαρακτήρα του νερού.

10-Συσκευή αποσύνθεσης νερού Hofmann

11 ΤΕΧΝΗΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΝΕΡΟ

Ήταν ήδη γνωστό τον 19ο αιώνα ότι το νερό ως ρόφημα δεν είναι πάντα γεμάτο βακτήρια και ρύπους και ότι πρέπει τουλάχιστον να είναι βρασμένο. Υπήρχαν ήδη συστηματικές αναπαραστάσεις φυσικών ιαματικών πηγών, δηλαδή η γνώση του υγιεινού νερού. Αλλά συνήθως δεν βρίσκονται εκεί που βρίσκονται οι άρρωστοι και δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά τη θεραπεία σε ένα σπα. Τα αρχικά ιαματικά νερά φάνηκαν επίσης να χάνουν την αποτελεσματικότητά τους όταν μεταφέρονται στον ασθενή. Αυτό έδωσε στον φαρμακοποιό της Δρέσδης Friedrich Adolph August Struve την ιδέα της παραγωγής τεχνητού φαρμακευτικού νερού το 1821. Τα ξαναδημιούργησε με βάση τη σύνθεση ορυκτών τους και τα παρήγαγε τοπικά σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα και ήταν οικονομικά αρκετά προσοδοφόρο. Μέχρι να συνειδητοποιήσετε: Πρέπει να υπάρχει κάτι άλλο στο νερό που είναι θεραπευτικό εκτός από τα μέταλλα. Γνωρίζουμε σήμερα: Είναι κυρίως αέριο υδρογόνο.

11-Τεχνητό φαρμακευτικό νερό

12 ΗΛΕΚΤΡΟΟΣΜΩΣΗ
Ο ηλεκτροχημικός Botho Graf von Schwerin ανέπτυξε μια άλλη ιδέα για την παραγωγή τεχνητού μεταλλικού νερού με το Elektro-Osmose AG του Βερολίνου, το οποίο έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια αξιοσημείωτη μηχανή ηλεκτρόλυσης το 1923. Τα ορυκτά στο νερό υπάρχουν ως ιόντα με διαφορετικά ηλεκτρικά φορτία, τα οποία μπορούν να κατευθυνθούν όπως επιθυμείτε χρησιμοποιώντας συνεχές ρεύμα. Χρησιμοποιώντας μεμβράνες, τα ιόντα μπορούν στη συνέχεια να διαχωριστούν και να αναμειχθούν ξανά μαζί όπως είναι επιθυμητό. Η προέλευση της τεχνολογίας που θέλω να σας εξηγήσω σήμερα βρίσκεται στην πραγματικότητα στο Βερολίνο.

12-Η ηλεκτρο-όσμωση

13 ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΙΚΗ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ωστόσο, ήταν ο μηχανικός του Μονάχου Alfons Natterer που μετέτρεψε το νερό σε φάρμακο για 50 χρόνια χρησιμοποιώντας ηλεκτρόλυση. Το ονόμασε Hydropuryl και το πουλούσε στα φαρμακεία σε αλκαλική, όξινη και ουδέτερη έκδοση pH.

13-Η ηλεκτρολυτική θεραπεία νερού

14 ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗ

Από τη δεκαετία του 60 και μετά, το νερό ηλεκτρολυτών με ουδέτερο pH εξαφανίστηκε από την αγορά επειδή ο Natterer συνειδητοποίησε ότι μπορούσε επίσης να παραχθεί με την ανάμειξη των όξινων και βασικών τύπων. Από τη δεκαετία του 1950, το ηλεκτρολυτικό νερό με δύο τύπους αναπτύχθηκε επίσης στην Ιαπωνία και από τη δεκαετία του 2 επίσης στην πρώην Σοβιετική Ένωση, η οποία προώθησε εκτενώς το θέμα με ένα μυστικό κυβερνητικό ερευνητικό πρόγραμμα. Το τελευταίο εργοστάσιο νερού του Alfons Natterer στη Βαυαρία έκλεισε μετά τον θάνατό του το 1970.

13-Η ηλεκτρολυτική θεραπεία νερού

15 Η BASE WATER BOOM

Η πρώτη συσκευή ηλεκτρόλυσης πιστοποιήθηκε ως ιατρική συσκευή στην Ιαπωνία ήδη από το 1962. Το 1965, το τοπικό Υπουργείο Υγείας πιστοποίησε τις ακόλουθες χρήσεις: Το αλκαλικό ηλεκτρολυτικό νερό βοηθά κατά της χρόνιας διάρροιας, της δυσπεψίας, των μη φυσιολογικών ζυμώσεων στο στομάχι και τα έντερα και στην εξασθενημένη ρύθμιση των οξέων στην πεπτική οδό. Υποστηρίζει τον μεταβολισμό της υγιούς εντερικής χλωρίδας.

Το 1966, ο Yoshimi Sano έφερε επανάσταση στην τεχνολογία ηλεκτρολυτών νερού αναπτύσσοντας τον πρώτο λεγόμενο ιονιστή νερού για το σπίτι. Αυτό σήμαινε ότι το νερό ηλεκτρολυτών απελευθερώθηκε από την κεντρική παραγωγή σε ένα εργοστάσιο και γνωστές ιαπωνικές κλινικές αφιερώθηκαν επίσης στη χρήση του. Το όνομα Αλκαλικό ιονισμένο νερό έγινε δημοφιλές και όταν μια τηλεοπτική σειρά ανέφερε για τις θεραπευτικές επιτυχίες το 1992, ο αριθμός των συσκευών που πουλήθηκαν ανέβηκε σε πάνω από ένα εκατομμύριο. Τα νέα ήρθαν από την Ιαπωνία μέσω Κορέας στην Αμερική και από εκεί πίσω στη Γερμανία, όπου ολοένα και πιο σύγχρονοι ιονιστές νερού είναι διαθέσιμοι για αγορά από το 2004.

15-Η έκρηξη του αλκαλικού νερού

16 ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΟΔΗΓΙΩΝ ΟΔΕΞΑΓΩΓΗΣ ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ

Καθώς η έκρηξη του αλκαλικού νερού εξαπλώθηκε αργά στον δυτικό κόσμο, προέκυψαν σταδιακά τα μέχρι τότε άγνωστα αποτελέσματα των ρωσόφωνων ερευνητών. Εν ολίγοις, είπαν ότι η βασική τιμή του pH είναι λιγότερο υπεύθυνη για τις παρατηρήσιμες επιπτώσεις στην υγεία από το αρνητικό δυναμικό οξειδοαναγωγής. Κεραία. Αυτό ήταν ένα χαστούκι στους αποστόλους της οξεοβασικής βάσης όπως ο Robert O. Young στην Αμερική, ο οποίος πέτυχε εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων του για τις δίαιτες pH. Αλλά στην πραγματικότητα το εξαιρετικό δυναμικό αυτού του νερού, που είναι και ο υπότιτλος του βιβλίου μου για το ηλεκτροενεργοποιημένο νερό, ήταν προφανώς πιο εύλογο. Το δυναμικό οξειδοαναγωγής του βασικού νερού ηλεκτρολυτών είναι προφανώς ανεξήγητα αρνητικό. Έως – 0,8 βολτ! Αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί από τα ιόντα που υπάρχουν, δηλαδή τους φορείς φορτίου. Ο Ρώσος καθηγητής Vitold Bakhir νόμιζε μάλιστα ότι είχε ανακαλύψει ένα νέο κεφάλαιο στη χημεία. Για να εξηγήσουμε τον ενθουσιασμό: Ένα αρνητικό δυναμικό οξειδοαναγωγής σημαίνει μεγάλη περίσσεια ηλεκτρονίων και επομένως μεγάλη προθυμία να τα εγκαταλείψουμε. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό των προληπτικών σκουριάς και των συνθέσεων αντιγήρανσης όλων των ειδών Εν ολίγοις: αυτό το δυναμικό είναι αντιοξειδωτικό και επομένως έχει μεγάλη ιατρική σημασία για την αναχαίτιση των ελεύθερων ριζών. Οι ιονιστές νερού επισημάνθηκαν ξανά και έφεραν την ετικέτα «Αντιοξειδωτικο νερό». Υπήρχε όμως ένας από τους Ιάπωνες γιατρούς που είχε κάνει την πιο εκτενή έρευνα και είπε ναι, αλλά!

Δυνατότητα οξειδοαναγωγής 16-κλειδιών

17 ΠΟΛΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΪΑΣΙ

Αυτό το αρνητικό δυναμικό οξειδοαναγωγής μπορεί να αφαιρεθεί από το νερό μέσα σε λίγα λεπτά αν το στροβιλίσετε λίγο. Αυτό αναγνώρισε ο Δρ. Πρώτα ο Hidemitsu Hayashi. Επομένως, πρέπει να είναι μια αντιοξειδωτική ουσία που αποβάλλεται και είναι υπεύθυνη για το ασυνήθιστα χαμηλό δυναμικό οξειδοαναγωγής. Και η μόνη επιλογή για αυτό ήταν το υδρογόνο που παράγεται κατά την ηλεκτρόλυση, επειδή το οξυγόνο είναι γνωστό ότι είναι οξειδωτικό.

17-Πολλή φασαρία για τον Χαγιάσι

18 ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΥΔΡΟΓΟΝΟ

Ο Δρ. Το 1997, ο Hayashi ζήτησε από τον διάσημο ερευνητή κυττάρων Sanetaka Shirahata να εξετάσει διάφορα φαρμακευτικά νερά με περισσότερες λεπτομέρειες και να βρει τι κοινό είχαν με το αλκαλικό ιονισμένο νερό. Και ιδού. Αποδείχθηκε αυτό που υποψιαζόταν ο Hayashi για μεγάλο χρονικό διάστημα: δεν ήταν το δυναμικό οξειδοαναγωγής που ήταν κοινό, αλλά το υδρογόνο που περιείχε αυτό που είχε αντιοξειδωτική δράση σε κυτταρικό επίπεδο. Το αποτέλεσμα ήταν ακόμη ισχυρότερο από αυτό της βιταμίνης C και πιο παρόμοιο με αυτό των αντιοξειδωτικών του ίδιου του σώματος, όπως η υπεροξειδική δισμουτάση SOD. Η μελέτη του Shirahata το 1997 είχε μόνο ένα ελάττωμα. Βρήκε μόνο ατομικό υδρογόνο, το οποίο είναι στην πραγματικότητα πολύ ασταθές. Χρειάστηκαν τουλάχιστον 10 χρόνια μέχρι να καταστεί σαφές ότι το μοριακό, και όχι το ατομικό, υδρογόνο ήταν ο αποφασιστικός παράγοντας. Ποια είναι όμως η σύνδεση;

Ομάδα ελέγχου μεταλλικό νερό βρύσης μεταλλικό νερό Β μεταλλικό νερό A Tracote νερό Hita νερό Νερό Nordenau Νερό ιονιστής Βασικό διάλυμα βιταμίνης C
Ποσότητα ελεύθερων ριζών σε ποσοστό

18 βασικός παράγοντας υδρογόνο

19 ΤΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟ ΩΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Ανέφερα προηγουμένως τα 1,68 βολτ ως το υψηλό θετικό δυναμικό οξειδοαναγωγής του χρυσού. Στο σώμα μας, η καύση του οξυγόνου ή η βλάβη από την ακτινοβολία συχνά δημιουργεί ουσίες με ακόμη υψηλότερο δυναμικό. Για παράδειγμα η ρίζα υδροξυλίου στα 2,3 βολτ. Αλλά αυτό δεν κάνει αυτό το μόριο πιο πολύτιμο από τον χρυσό, αλλά μάλλον επιβλαβές γιατί είναι ο πιο επικίνδυνος ληστής ηλεκτρονίων. Μπορεί ακόμη και να σκίσει μέρη του DNA και έτσι να βλάψει το γενετικό υλικό των κυττάρων. Ωστόσο, το σώμα θα ήταν εντελώς ανίσχυρο απέναντι σε αυτό αν δεν υπήρχε το μοριακό, ελεύθερα αέριο υδρογόνο που παράγεται από βακτήρια στο παχύ έντερο μας.

Μέχρι το 2007, οι άνθρωποι δεν ήξεραν πραγματικά τι αέριο υδρογόνο είναι καλό στο σώμα, επειδή μέχρι τότε θεωρούνταν αδρανές, δηλαδή μη αντιδραστικό. Απλώς αχνιζόταν προς τα έξω, μέσω της αναπνοής, του δέρματος ή απλώς με τη μορφή μετεωρισμού. Η ανακάλυψη ότι το υδρογόνο αντιδρά στις κρίσιμες για την υγεία ρίζες υδροξυλίου και τελικά τις μετατρέπει σε αβλαβές νερό μπορεί πιθανώς ήδη να θεωρηθεί ορόσημο στην ιατρική. Ο επικεφαλής ερευνητής ήταν ο Ιάπωνας Shigeo Ohta. Το υδρογόνο δεν σκέφτεται καν να φροντίσει τα μικρά παράσιτα. Είναι διαθέσιμο μόνο για αναμετρήσεις με τις πιο επιβλαβείς ρίζες. Εκλεκτικό αντιοξειδωτικό. Το σύστημα καταιονισμού του σώματος. Επέμβει μόνο αν υπάρχει πραγματική φωτιά. - με νερό.

19-Το υδρογόνο ως σύστημα καταιονισμού του σώματος

20 ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΚΟΛΟΝ ΤΟΥ HOMO SAPIENS

Γιατί οι άνθρωποι έχουν τόσο μεγάλο κεφάλι με τόσο πολύ εγκέφαλο σε σύγκριση με τον συγγενή τους μαϊμού, τον χιμπατζή; Γιατί η εξέλιξη συντόνευσε το κόλον του. Για κάθε εκατοστό του παχέος εντέρου που μειώνεται, μπορούν να αυξηθούν περισσότερες στροφές του εγκεφάλου. Αυτό έχει πλέον υπολογιστεί μαθηματικά πέρα ​​από κάθε αμφιβολία. Αυτό που παραμελείται είναι η ισορροπία του υδρογόνου. Φυσικά, λιγότερο κόλον σημαίνει λιγότερα βακτήρια που παράγουν υδρογόνο και επομένως περισσότερες βλάβες από το οξειδωτικό στρες με τη μορφή ελεύθερων ριζών. Αυτό το μειονέκτημα, το οποίο μας έχει επιβαρύνει η εξέλιξη, μπορεί να αντισταθμιστεί με τη λήψη υδρογόνου από έξω. Είναι τόσο απλό όταν το ξέρεις. Είναι παρόμοιο με το ΝΟ, το μονοξείδιο του αζώτου, το οποίο έχει ήδη κερδίσει βραβείο Νόμπελ. Πριν γίνει γνωστό ότι δρα ως σηματοδοτικό μόριο και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, για παράδειγμα, θεωρούνταν περιττή και μάλιστα επιβλαβής ανοησία. Αλλά μπορείτε πραγματικά να κερδίσετε δισεκατομμύρια από τέτοια ευρήματα, όπως δείχνει η επιτυχία του χαπιού δραστικότητας Viagra, το οποίο τελικά βασίζεται σε αυτό το αποτέλεσμα ΟΧΙ. Φυσικά, πολλοί ερευνητές το ελέγχουν τώρα με το υδρογόνο. Περίπου 1000 επιστήμονες σε όλο τον κόσμο ερευνούν αυτήν τη στιγμή τον ρόλο του υδρογόνου. Και σύμφωνα με αξιόπιστες εκτιμήσεις, η παγκόσμια αγορά για το υδρογόνο ως συμπλήρωμα διατροφής ήταν ήδη περίπου 850 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

20-Η μικρή άνω και κάτω τελεία του Homo Sapiens

21 ΚΡΙΤΙΚΗ 2015

Ο Garth Nicolson, κυτταρικός βιολόγος στην Καλιφόρνια, είναι τουλάχιστον υποψήφιος για το βραβείο Νόμπελ. Το 2015, ανασκόπησε και αξιολόγησε τα ερευνητικά αποτελέσματα που έχουν λάβει χώρα για το υδρογόνο στην ιατρική από το 2007.

19-Το υδρογόνο ως σύστημα καταιονισμού του σώματος

22 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ Η2

Και υπάρχουν πολλά υποσχόμενες προσεγγίσεις παντού. Επιτυχείς προσεγγίσεις αναφέρονται για φλεγμονές, αυτοάνοσα νοσήματα, έλκη, νευρικές και δερματικές παθήσεις, λοιμώξεις και δηλητηρίαση αίματος, καρκίνο, βλάβη από ακτινοβολία, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακές και κυκλοφορικές παθήσεις. Βασικό θέμα είναι η νέα μαζική νόσος του διαβήτη καθώς και οι νεφρικές παθήσεις και η παχυσαρκία. Φυσικά, μετά από τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, τίποτα από αυτά δεν έχει ακόμη καθιερωθεί στη συμβατική ιατρική. Αλλά στην Κίνα, την Ιαπωνία, την Κορέα, τις ΗΠΑ και, παρεμπιπτόντως, στη Βαυαρία, οι άνθρωποι προσπαθούν ήδη να μετατρέψουν το όλο θέμα σε πρακτική ιατρική.

22 ερευνητικά πεδία Η2

23

Liu C, et al, 2014. Αυτό που είναι ήδη πολύ γνωστό είναι η φαρμακοκινητική του υδρογόνου. Πότε έρχεται σε ποιο όργανο και για πόσο καιρό, για παράδειγμα αν ήπιες νερό υδρογόνου. Όλα συμβαίνουν μέσα σε λίγα λεπτά αφότου πιείτε ένα ποτήρι νερό υδρογόνου, για παράδειγμα.

Συγκεντρώσεις 23-PPM

24

https://www.nature.com/articles/srep05485
Liu C, et al, 2014
https://www.nature.com/articles/srep05485. Damit sind Grundlagen da, um gezielt zu forschen, denn Forschen heißt messen, Und die Publikationen sind hochrangigen wissenschaftlichen Zeitschriften veröffentlicht worden wie hier in Nature.

Τιμές 24-PPM

25 ΥΔΡΟΓΟΝΟ

Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά σε αυτό το νέο πεφταστέρι στην ιατρική, που φυσικά προσελκύει με μαγικό τρόπο και τους επαγγελματίες εναλλακτικής ιατρικής. Γιατί: Φαρμακοποιοί από όλες τις χώρες ενωθείτε. Αυτό το υλικό δεν είναι για εσάς, γιατί είναι το πιο κοινό σε ολόκληρο το σύμπαν και επομένως είναι φθηνό υλικό μαζικής παραγωγής! Το 75% της συνολικής μάζας του σύμπαντος είναι υδρογόνο.

25-Υδρογόνο

26 ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ – ΛΙΓΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟ

Αλλά στον πλανήτη μας Γη είναι μάλλον σε έλλειψη. Μόνο το 0,12% της συνολικής μάζας αποτελείται από υδρογόνο. Ναι, που είναι;

26-Πολύ νερό - λίγο υδρογόνο

27 ALBERT BY SZÉNT GYÖRGYI

Λοιπόν, νομίζω ότι μπορείτε να πείτε ότι το υδρογόνο είναι το αέριο της ζωής. Επειδή σε όλα τα μιτοχονδριακά κύτταρα μας, ο μοναδικός στόχος είναι να εξαχθεί τελικά το υδρογόνο από τα τρόφιμα. Ο Albert von Szent Györgyi το είχε ήδη επισημάνει στην ομιλία του για το Νόμπελ το 1937.

27-Albert του Szent Györgyi

28 ΠΩΣ ΜΠΙΝΕΙ το H2 ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Και τώρα, με την ηλεκτρόλυση και τους ιονιστές νερού, τα τελευταία 80 χρόνια έχουμε αναπτύξει συσκευές πολύ συμβατές με τη μάζα για να εμπλουτίσουμε το πόσιμο νερό μας με υδρογόνο και έτσι να κάνουμε κάτι καλό για εμάς.

26-Πολύ νερό - λίγο υδρογόνο

29

Από τη δεκαετία του 1990, έχουν αναπτυχθεί ιονιστές νερού που όχι μόνο εμπλουτίζουν το νερό με υδρογόνο, αλλά το κάνουν και ελαφρώς αλκαλικό, έτσι ώστε το λεγόμενο αλκαλικό ενεργό νερό να βοηθά επίσης στην αποφυγή ή τον έλεγχο της χρόνιας υπεροξύτητας.

29-Ιονιστής

30 ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Και από περίπου το 2010, έχουν αναπτυχθεί ειδικά συσκευές που ονομάζονται γεννήτριες υδρογόνου ή ενισχυτές υδρογόνου. Είναι συνήθως μικρότεροι από τους βασικούς ιονιστές νερού και είναι επίσης φθηνότεροι στην αγορά.

30-Άλματα ανάπτυξης

31 ΚΙΝΗΤΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ

Οι ενισχυτές υδρογόνου έγιναν δημοφιλείς πολύ γρήγορα επειδή, χάρη στην κινητικότητά τους και τη συμβατότητα USB, είναι ένα προϊόν για τη γενιά smartphone, η οποία, χάρη στις έξυπνες εφαρμογές για προσωπική παρακολούθηση της υγείας, ενδιαφέρεται πραγματικά για θέματα υγείας σε νεαρότερη ηλικία από την προηγούμενη γενιές.

31-Κινητοί ενισχυτές υδρογόνου

32 ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ 17 ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ

• ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΠΟ 5,3 ΕΩΣ 2,6 PPM = 2,7 PPM
• ΜΕΤΑ ΑΝΟΙΓΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ:
• ΥΠΟΛΟΙΠΗ: 1,7 PPM

Οι μικροί ενισχυτές υδρογόνου λύνουν το γνωστό από καιρό πρόβλημα ότι η αντιοξειδωτική δύναμη του ενεργοποιημένου νερού μπορεί να διατηρηθεί για μερικές ημέρες αποθηκεύοντάς το σε ένα διογκωμένο, αεροστεγές μπουκάλι. Αλλά μόλις ανοίξετε το μπουκάλι, τα αέρια υδρογόνου εξέρχονται σημαντικά μέσα σε μια ώρα και η ισχύς του νερού μειώνεται. Μετά από 2 – 3 ώρες έχει φύγει το μισό.

32 αποθήκευση 17 ημέρες σε φιάλη από ανοξείδωτο χάλυβα

33 ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

Από την άλλη πλευρά, μπορείτε ακόμη και να βιδώσετε μπουκάλια μεταλλικού νερού στους περισσότερους ενισχυτές και να παρέχετε στον εαυτό σας καθαρό νερό για εμπλουτισμό υδρογόνου ακόμα και όταν είστε εν κινήσει και δεν έχετε διαθέσιμο φίλτρο νερού.

33 μπουκάλι κατάλληλο

34 ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟ ΝΕΡΟ

Φυσικά, τώρα μπορείτε να αγοράσετε και νερό υδρογόνου σε σακούλες αλουμινίου πολλαπλών στρώσεων. Αλλά κοστίζουν περίπου 10 φορές περισσότερο από το μεταλλικό νερό και δεν είναι ακριβώς φιλικά προς το περιβάλλον.

34-Εφιαλωμένο νερό υδρογόνου

35 ΚΟΝΣΕΡΒΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟ ΝΕΡΟ
Υπάρχουν ακόμη και κουτάκια, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, όπου ο υπουργός Περιβάλλοντος δεν έχει λόγο. Αλλά η περιεκτικότητα σε υδρογόνο δεν είναι καθόλου κοντά σε αυτή ενός ενισχυτή υδρογόνου, ο οποίος δημιουργεί συγκεντρώσεις έως και 6000 ppb ή 6 ppm λόγω του συστήματος υπερπίεσής του.

35-κονσερβοποιημένο νερό υδρογόνου

36 ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟ

Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε σωστά την περιεκτικότητα σε υδρογόνο. Αυτό γίνεται πιο εύκολα με χημικά αντιδραστήρια με βάση το μπλε του μεθυλενίου με κολλοειδές πλατίνας, το οποίο αποχρωματίζεται σταγόνα-σταγόνα όταν υπάρχει πραγματικά υδρογόνο. Σε πολλές περιπτώσεις, οι μετρήσεις γίνονται με μια φτηνή ηλεκτρονική συσκευή μέτρησης της Trustlex, η οποία δεν μπορεί να μετρήσει καθόλου την περιεκτικότητα σε υδρογόνο γιατί έχει μόνο ένα ηλεκτρόδιο οξειδοαναγωγής. Ωστόσο, η μετατροπή του δυναμικού οξειδοαναγωγής σε τιμή υδρογόνου χρησιμοποιώντας τη λεγόμενη εξίσωση Nernst παρέχει σωστά αποτελέσματα μόνο εάν δεν υπάρχουν άλλες ουσίες με δυναμικό οξειδοαναγωγής στο νερό εκτός από το υδρογόνο. Έτσι μόνο με απεσταγμένο νερό.

Μετρήστε σωστά το 36-υδρογόνο

37 ASENBAUM@WEB.DE

Μπορείτε να βρείτε πιο λεπτομερείς εξηγήσεις και λεπτομερείς πίνακες μετρήσεων στο βιβλίο μου: «Ηλεκτροενεργοποιημένο νερό – Μια εφεύρεση με εξαιρετικό δυναμικό», το οποίο μπορείτε να βρείτε στα βιβλιοπωλεία ή ως δωρεάν PDF εάν μου στείλετε ένα σύντομο email στη διεύθυνση Asenbaum@web. αποστείλετε.

37-Asenbaum@web.de

38 ΤΑΜΠΛΕΤΙΑ SODA H2

Υψηλότερες συγκεντρώσεις υδρογόνου μπορούν επίσης να επιτευχθούν με ταμπλέτες αεριούχου υδρογόνου, ανάλογα με την ποσότητα νερού στο οποίο είναι διαλυμένα. Βασίζονται σε μια αντίδραση νερού με καθαρό μέταλλο μαγνήσιο. Ωστόσο, οι πολύ υψηλές συγκεντρώσεις συχνά συνδέονται με προβλήματα γεύσης και δημιουργούν δυσάρεστες αισθήσεις στο στόμα με χρυσά δόντια ή σφραγίσματα αμαλγάματος.

38-H2 ανθρακούχα δισκία

39 ΠΛΗΡΗΣ ΚΟΡΕΣΜΟΣ 1600 PPB

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το νερό που έχει πιο ευχάριστη γεύση είναι αυτό που λαμβάνεται από έναν σύγχρονο ιονιστή νερού και έχει πλήρη κορεσμό 1600 ppb διαλυμένου υδρογόνου. Στη συνέχεια έχει περιεκτικότητα 1,6 mg υδρογόνου ανά λίτρο. Για σύγκριση: Οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούν ότι μόνο 0,5 mg υδρογόνου στο νερό είναι θεραπευτικά αποτελεσματικά. Το δυναμικό οξειδοαναγωγής ενός τέτοιου νερού είναι τότε περίπου -600 mV.

39-πλήρης κορεσμός 1600 PPB

40 ΙΟΝΙΣΤΕΣ ΝΕΡΟΥ/ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ

Αλκαλικό/όξινο νερό
Ηλεκτρολυτικό στοιχείο
Φιλτραρισμένο νερό
σύστημα φίλτρων
το νερό της βρύσης

Τώρα θα σας εξηγήσω τη διαφορά μεταξύ ενός ιονιστή νερού και ενός ενισχυτή υδρογόνου. Και οι δύο συσκευές χρησιμοποιούνται για την παραγωγή νερού πλούσιου σε υδρογόνο για πόσιμο. Στα δεξιά βλέπετε τον ενισχυτή με ένα λεγόμενο κελί PEM. Αυτό δημιουργεί φυσαλίδες υδρογόνου στην επάνω πλευρά, οι οποίες πρέπει να γεμιστούν με καθαρό πόσιμο νερό ή μεταλλικό νερό, που δημιουργούνται από την ηλεκτρόλυση του νερού. Υπό πίεση διαλύονται πολύ καλά στο νερό. Διαφορετικά δεν αλλάζει τίποτα. Η τιμή του pH και η ανοργανοποίηση του νερού παραμένουν αμετάβλητες. Το οξυγόνο που παράγεται κατά την ηλεκτρόλυση απελευθερώνεται προς τα κάτω στον αέρα μέσω μιας βαλβίδας.

Αριστερά όμως, με τον ιονιστή νερού, το νερό της βρύσης ρέει από κάτω προς τα πάνω μέσα από ένα φίλτρο νερού για να το καθαρίσει από τυχόν ρύπους. Στη συνέχεια μπαίνει σε μια κυψέλη ηλεκτρόλυσης με 2 θαλάμους. Στον αριστερό θάλαμο σχηματίζεται βασικό υδρογόνο νερό με αυξημένη τιμή pH και στον δεξιό θάλαμο σχηματίζεται όξινο νερό οξυγόνου. Όχι μόνο διαχωρίζονται τα αέρια του νερού που προκύπτουν, αλλά και τα ιόντα που υπάρχουν στο νερό. Τα αρνητικά φορτισμένα κινούνται στον δεξιό θάλαμο με το όξινο νερό, τα θετικά φορτισμένα, που περιλαμβάνουν το πολύτιμο ασβέστιο και μαγνήσιο, εμπλουτίζονται στον αριστερό θάλαμο με το αλκαλικό νερό υδρογόνου, το οποίο στη συνέχεια ονομάζεται επίσης αλκαλικό ενεργό νερό ή νερό Kangen. ή ακουιονισμένο νερό ή Aqua Volta και ό,τι άλλα ονόματα υπάρχουν για αυτό. Οι Ρώσοι, για παράδειγμα, το λένε Ζωντανό Νερό.

Ενισχυτής υδρογόνου ιονιστή 40 υδάτων

41 ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Οι ιονιστές νερού για το σπίτι υπάρχουν από τη δεκαετία του 1960. Σήμερα είναι πολύ εξελιγμένα, αλλά συνήθως κοστίζουν μεταξύ 1000 και 2000 ευρώ ή και περισσότερο για ορισμένες εταιρείες. Ωστόσο, παρά τον ανταγωνισμό από ενισχυτές υδρογόνου, γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή, ειδικά μεταξύ πληθυσμιακών ομάδων άνω των 40 ετών. Σε αυτή την ηλικία, οι συνέπειες του βαρύ σε οξύ τρόπο ζωής μας είναι αισθητές σχεδόν σε όλους. Τα γλυκά, οι πατάτες και το κρέας, ο καφές, το αλκοόλ και το ξινό ανθρακούχο νερό εξαντλούν τα αποθέματα αλκαλικού ρυθμιστικού διαλύματος του σώματος κατά τη διάρκεια των δεκαετιών. Και έτσι συμβαίνει ότι όσοι επηρεάζονται βρίσκουν ότι το αλκαλικό νερό υδρογόνου από τον ιονιστή νερού είναι πιο νόστιμο από το ουδέτερο νερό υδρογόνου από έναν ενισχυτή. Παρατηρώ τη σκηνή του νερού πολύ εντατικά από το 2004 και μπορώ μόνο να συμβουλεύσω όλους να ακούσουν τη φωνή των αισθήσεών τους. Γευτείτε τη διαφορά. Εάν δεν σας αρέσει, θα πρέπει να επιλέξετε ένα ενισχυτικό. Γιατί το υδρογόνο είναι ο κύριος σκοπός όλων των συσκευών. Ωστόσο, εάν θέλετε μόνο ένα ενισχυτικό, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν επιλέγετε το μεταλλικό σας νερό ή τουλάχιστον να προμηθευτείτε ένα καλό φίλτρο νερού για το σπίτι σας. Και τα δύο μαζί κοστίζουν το πολύ 400€ σήμερα.

41 ισοσταθμιστής

42 ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΡΥΚΛΟΥΜΕΝΟ

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να σταματήσετε να μεταφέρετε νερό για πάντα. Μακροπρόθεσμα, αυτό δεν επηρεάζει μόνο το πορτοφόλι σας, αλλά και τους μεσοσπονδύλιους δίσκους σας. Τι είναι αυτό για εσάς εάν ο ορθοπεδικός σας είναι ευχαριστημένος;

42-Όχι άλλο σύρσιμο

43 ΙΟΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ

Φυσικά, είναι πιο βολικό αν έχετε και τα δύο. Ακόμη και με έναν απλό ιονιστή νερού με στοιχεία 7 ηλεκτροδίων μπορείτε να επιτύχετε 1200 ppb και τιμή pH 10,6 σε ένα λεπτό. Εάν στη συνέχεια το ενισχύσετε για 10 λεπτά, έχετε ήδη 3300 ppb υδρογόνο. Μπορεί να μην χρειαστείτε τόσο πολύ. Αλλά όταν είστε εν κινήσει, είναι ιδανικό εάν μπορείτε απλά να ανανεώσετε το νερό που έχει χάσει πλέον υδρογόνο με υδρογόνο. Μιλώντας για ανανέωση.

43 ιονιστής συν ενισχυτής

44 ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μην νομίζετε ότι το ανθρώπινο σώμα είναι το μόνο που αναζωογονείται από το υδρογόνο νερό. Όπως και εδώ οι σπόροι φακής βλασταίνουν πολύ πιο γρήγορα με υδρογόνο νερό

44-Ανάπτυξη

45 ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΓΗΡΑΝΣΗ

Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε ένα μαρούλι που μαραίνει με τα προβλήματα γήρανσής του βυθίζοντάς το σε νερό πλούσιο σε υδρογόνο για λίγα λεπτά.

45-Αντίστροφη γήρανση

46 ΦΡΕΣΚΟ ΑΥΓΟ

Επειδή το υδρογόνο είναι το μικρότερο από όλα τα μόρια, διεισδύει αβίαστα μέσα από ένα κέλυφος αυγού και προκαλεί σημαντική αύξηση στην παροχή ηλεκτρονίων σε 30 λεπτά. 18 mV λιγότερο δυναμικό οξειδοαναγωγής σημαίνει ήδη διπλασιασμό. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα άλλο από φρεσκάδα!

46-Φρέσκο ​​αυγό

47 ΜΗΤΕΡΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ

Όταν αναμιγνύεται με κανονικό βρεφικό νερό, το βρεφικό γάλα σε σκόνη απέχει πολύ από τις ιδανικές τιμές του φρέσκου μητρικού γάλακτος όσον αφορά το pH και το δυναμικό οξειδοαναγωγής. Όταν χρησιμοποιείτε αλκαλικό νερό υδρογόνου πλησιάζετε στο ιδανικό.

47-Η μαμά συμμετέχει

48 ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

Εδώ, με αυτή τη σκόνη διατροφής, η χρήση αλκαλικού υδρογόνου νερού από ιονιστή φέρνει απίστευτο κέρδος 481 mV.

48-Απώλεια βάρους

49 ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΜΥΙΚΗΣ ΜΑΖΑΣ

Αλλά οι αθλητές μπορούν επίσης να βελτιώσουν σημαντικά τη βιολογική ελκυστικότητα των παρασκευασμάτων μυϊκής δόμησης τους αναμειγνύοντάς τα. Είστε ευπρόσδεκτοι να μελετήσετε αυτά και άλλα παραδείγματα στο προαναφερθέν βιβλίο μου σχετικά με το ηλεκτροενεργοποιημένο νερό.

49-αύξηση μυϊκής μάζας

PIM 50 ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΑΤΑ

Φυσικά, ο χυμός και το σιρόπι είναι επίσης ιδανικοί υποψήφιοι για τη χρήση υδρογόνου νερού. Οι κατασκευαστές χυμών φρούτων αναμιγνύουν απλό νερό στα συμπυκνώματα τους. Προτιμώ να αγοράσω ένα πραγματικό συμπύκνωμα ή ένα καλό σιρόπι. Πόσο καλύτερο πιστεύετε ότι έχει αυτή τη γεύση; Και πώς βελτιώνονται οι δυνατότητες οξειδοαναγωγής; Πολλά παραδείγματα αυτού υπάρχουν επίσης στο βιβλίο μου. Έτσι δεν χρειάζεται πλέον να πίνετε απλώς νερό για να βελτιώσετε τη ζωή σας.

Συμπυκνώματα Pimp 50

51

Θέλω να το συνοψίσω ξανά πολύ σύντομα. Υπάρχουν βασικά μόνο 4 είδη νερού με τα οποία έχουμε να κάνουμε. Νερό της βρύσης που είναι δυσδιάκριτο σύμφωνα με τα πρότυπα του διατάγματος για το πόσιμο νερό. Στη συνέχεια, υπάρχουν μερικές φορές αισθητά μολυσμένο νερό της βρύσης, όπου μεμονωμένες τυπικές τιμές όπως τα νιτρικά άλατα ή τα βαρέα μέταλλα είναι πολύ υψηλές. Και τέλος το εμφιαλωμένο νερό. Μπορούμε να επεξεργαζόμαστε μόνο στάσιμο, μη ανθρακούχο μεταλλικό νερό.

51-Υδατική προέλευση

52

Με το κανονικό νερό της βρύσης, οι υπόλοιποι ρύποι μπορούν στη συνέχεια να αφαιρεθούν χρησιμοποιώντας είτε ένα απλό φίλτρο κανάτας είτε ένα συνεχές φίλτρο. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ιονιστή νερού, ο οποίος όχι μόνο φιλτράρει το νερό αλλά το κάνει επίσης αλκαλικό και πλούσιο σε υδρογόνο.

52-Προέλευση νερού 2

53

Και τα δύο μπορούν να αναβαθμιστούν με ενισχυτή υδρογόνου. Στην περίπτωση των φίλτρων κονσερβών και των φίλτρων ροής, το παραγόμενο νερό υδρογόνου διατηρεί την αρχική του τιμή pH. Με τον ιονιστή νερού, η τιμή του pH παραμένει όπως δημιουργήθηκε από τον ιονιστή, αλλά διαλύεται ακόμη περισσότερο υδρογόνο ή μπορούν να αντισταθμιστούν οι απώλειες υδρογόνου που έχουν ήδη συμβεί.

53-Προέλευση νερού 3

54

Εάν το νερό αποκλίνει σημαντικά και κρίσιμα από τα πρότυπα, ένα σύστημα αντίστροφης όσμωσης με κατάντη επαναμεταλλοποίηση είναι η πιο πιθανή επιλογή.
Το μεταλλικό νερό δεν υπόκειται σε τόσο αυστηρά πρότυπα όπως το πόσιμο νερό από τη βρύση. Τα ραδιενεργά στοιχεία είναι ιδιαίτερα κοινά. Για παράδειγμα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τις δοκιμές από το Stiftung Warentest.

54-Προέλευση νερού 4

55

Μπορείτε να το ενισχύσετε, δηλαδή να το εμπλουτίσετε με υδρογόνο, οποιοδήποτε καθαρό, αξιόπιστο νερό εκτός από το ανθρακούχο νερό. Αυτό θα πρέπει πρώτα να απαερωθεί για να μην σκάσει ο ενισχυτής.

55-Προέλευση νερού 5

56 ΦΟΥΣΑΛΕΣ ΚΑΙ BLA-BLA

Μπορείτε να δείτε μικρές και μεγάλες φυσαλίδες να ανεβαίνουν στους ενισχυτές υδρογόνου ή σε φρέσκο ​​εμφιαλωμένο νερό από έναν ιονιστή νερού. Συχνά υποστηρίζεται ότι αυτό αντιπροσωπεύει την ειδική απόδοση μιας συσκευής. Αλλά οι φυσαλίδες δείχνουν μόνο ότι παράγεται υδρογόνο. Αλλά το μόνο που έχει σημασία είναι πόσο υδρογόνο διαλύεται στο νερό. Όσο μεγαλύτερες γίνονται οι φυσαλίδες, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα λύσης. Οι φυσαλίδες που μπορούν να ξεκολλήσουν είναι τόσο μικρές που δεν μπορείτε να τις δείτε ούτε με γυμνό μάτι.

56-φυσαλίδες και μπλα μπλα

57 ASENBAUM@WEB.DE

Εδώ είναι μια υπενθύμιση του εκτενούς βιβλίου μου για το θέμα.

57-ηλεκτροενεργοποιημένο νερό

58 ASENBAUM@WEB.DE

Μπορείτε να το ζητήσετε δωρεάν σε αυτήν τη διεύθυνση email. Μπορείτε επίσης να μου στείλετε περαιτέρω ερωτήσεις εκεί. Δώστε μου όμως λίγο χρόνο να απαντήσω. Ευχαριστώ.

58-Asenbaum@web.de

 
 
Αρχική
Βοηθός AI
Ο λογαριασμός μου
Μετάβαση στο περιεχόμενο