AQUACENTRUM / Νεα / Επιλογή βρεφικού γάλακτος και νερού | Αποτελέσματα έρευνας από τον Karl Heinz Asenbaum

Επιλογή βρεφικού γάλακτος και νερού | Αποτελέσματα έρευνας από τον Karl Heinz Asenbaum

Τι νερό πρέπει να τρώνε και να πίνουν τα μωρά;

Εάν έχετε ή θέλετε να κάνετε ένα μωρό, θα πρέπει να σκεφτείτε το νερό.

Σήμερα σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι ο θηλασμός είναι καλύτερος όταν η μητέρα και το παιδί είναι υγιείς. Κάντε κλικ Όλοι χρειαζόμαστε νερό.

Επιλογή βρεφικού γάλακτος και νερού | Καρλ Χάιντς Άσενμπαουμ

Ένα μωρό σε μορφή γάλακτος που περιέχει 90% νερό. Τα υπόλοιπα είναι υδατάνθρακες, λίπη, πρωτεΐνες και μέταλλα. Η συνοχή του μητρικού γάλακτος δεν είναι πάντα η ίδια. Καθορίζεται από την υγεία και τη διατροφή της μητέρας.

Δεν υπάρχει πρότυπο DIN για αυτό. Ωστόσο, πολλοί κατασκευαστές υποκατάστατων μητρικού γάλακτος έχουν περισσότερα από εκατό χρόνια ερευνητικής εμπειρίας σχετικά με το πώς πρέπει να είναι μια καλή σύνθεση βρεφικού γάλακτος.

Ξέρεις: το γάλα το κάνει - κλικ. Λέω: αλλά και το νερό! Ανεξάρτητα από το αν η μητέρα το πίνει η ίδια ή το χρησιμοποιεί για να προετοιμάσει το βρεφικό γάλα. Κάντε κλικ. Οι καλύτερες τιμές λαμβάνονται με έναν ιονιστή νερού, ο οποίος αρχικά φιλτράρει το νερό της βρύσης και στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιήσει ηλεκτρόλυση διαφράγματος για να παράγει τιμές pH περίπου 10 για το νερό ανάμιξης με το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτό σημαίνει ότι το υποκατάστατο μητρικού γάλακτος πλησιάζει περισσότερο το φυσικό μοντέλο.

Νομίζω ότι το γάλα μακράς διαρκείας ανήκει στο παρελθόν. Μια μέρα όλοι θα πίνουν μόνο γάλα Η2. Γιατί ένας ιονιστής νερού είναι σαν μια αγελάδα στο ψυγείο. Ευχαριστω για την προσοχη σας. Κάντε κλικ. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη σύγχρονη επεξεργασία νερού στις δημοσιεύσεις μου www.euromultimedia.de

Προφορικό περιεχόμενο της συνεισφοράς βίντεο ως κείμενο

Εάν έχετε ή θέλετε να κάνετε ένα μωρό, θα πρέπει να σκεφτείτε το νερό.

Σήμερα σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι ο θηλασμός είναι καλύτερος όταν η μητέρα και το παιδί είναι υγιείς. Κάντε κλικ Όλοι χρειαζόμαστε νερό. Ένα μωρό σε μορφή γάλακτος που περιέχει 90% νερό. Τα υπόλοιπα είναι υδατάνθρακες, λίπη, πρωτεΐνες και μέταλλα.

Η συνοχή του μητρικού γάλακτος δεν είναι πάντα η ίδια. Καθορίζεται από την υγεία και τη διατροφή της μητέρας. Δεν υπάρχει πρότυπο DIN για αυτό. Ωστόσο, πολλοί κατασκευαστές υποκατάστατων μητρικού γάλακτος έχουν περισσότερα από εκατό χρόνια ερευνητικής εμπειρίας σχετικά με το πώς πρέπει να είναι μια καλή σύνθεση βρεφικού γάλακτος.

Γιατί η λύση στο μπουκάλι δεν είναι μόνο μερικές φορές δημοφιλής ιατρικά, αλλά και πολύ δημοφιλής. Ορισμένες σκόνες είναι ακόμη πιο υγιεινές σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Το υλικό του μπουκαλιού και της θηλής παίζει επίσης ρόλο. Το γυαλί και ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι σίγουρα προτιμότεροι από τα πλαστικά μπουκάλια. Κάντε κλικ. Το πιο σημαντικό όμως είναι το περιεχόμενο.

Το βρεφικό γάλα σε σκόνη συνήθως παρασκευάζεται από αγελαδινό γάλα σε σκόνη, δηλαδή γάλα από το οποίο έχει αφαιρεθεί το 90% του όγκου του, δηλαδή το νερό. Η σκόνη που λαμβάνεται στη συνέχεια εμπλουτίζεται με μέταλλα, βιταμίνες, πρωτεΐνες και λίπη, ώστε να αντιστοιχεί όσο το δυνατόν περισσότερο στη σύνθεση του υγιούς μητρικού γάλακτος. Klick

Αν ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο φυσικό αγελαδινό γάλα, το οποίο γνωρίζουμε καθημερινά, μπορούμε να μετρήσουμε δύο τιμές που βρίσκονται μόνο στα υγρά: την οξύτητα, εκφρασμένη σε τιμή pH. Κάντε κλικ. Και η τιμή ORP, το δυναμικό οξείδωσης-μείωσης. Έχω ορίσει ένα pH 7,4 και μια τιμή ORP μείον 56 millivolt ως ιδανικές τιμές. Αυτές οι τιμές αντιστοιχούν στις καλύτερες μετρημένες τιμές από φρέσκα δείγματα ανθρώπινου μητρικού γάλακτος. Όπως μπορείτε να δείτε από τα παραδείγματα, τα υψηλής ποιότητας βιολογικά γαλακτοκομικά προϊόντα από αγελάδες έρχονται πιο κοντά σε αυτές τις ιδανικές τιμές από το γάλα UHT. Ακόμη και το πολύ αποβουτυρωμένο βιολογικό γάλα είναι καλύτερο από το γάλα μακράς διαρκείας. Το αποβουτυρωμένο γάλα UHT που είναι ανοιχτό για 5 ώρες έχει τη χειρότερη απόδοση. Η διαφορά μπορεί να φαίνεται μικρή στον απλό άνθρωπο, αλλά 0,5 pH λιγότερο αντιστοιχεί σε 5 φορές αύξηση των όξινων ιόντων και 18 millivolt λιγότερο ORP σημαίνει διπλασιασμό της παροχής ηλεκτρονίων του γάλακτος, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί ως πλεονέκτημα όσον αφορά τη χημεία των τροφίμων.

Εδώ μπορείτε να δείτε μερικά παραδείγματα μέτρησης φρέσκου ανθρώπινου μητρικού γάλακτος, ή γυναικείου γάλακτος όπως ονομάζεται στην επιστήμη. Έτσι, όπως αναφέρεται στη βιβλιογραφία, υπάρχει ένα ορισμένο εύρος διακυμάνσεων. Ωστόσο, η τιμή pH του υγιούς μητρικού γάλακτος είναι πάντα πάνω από το pH 7, δηλαδή ελαφρώς αλκαλικό, κάντε κλικ και η τιμή ORP είναι πάντα αρνητική περιοχή, δηλαδή αντιοξειδωτικό.

Πριν από μερικά χρόνια άρχισα να εξετάζω τις ηλεκτροχημικές μετρούμενες τιμές pH και ORP σε σκόνες βρεφικού γάλακτος που διατίθενται στο εμπόριο αναμειγνύοντάς τις σύμφωνα με τις οδηγίες με το μοναδικό βρεφικό νερό που ήταν διαθέσιμο εκείνη την εποχή, την επωνυμία Humana, και τεκμηριώνοντας το αποτέλεσμα. Το βρεφικό νερό Humana που χρησιμοποιήθηκε είχε τιμή pH 6,61 και ORP + 325 mV, επομένως ήταν ελαφρώς όξινο και πολύ οξειδωτικό. Κάντε κλικ. Στην κορυφή των κίτρινων αυτοκόλλητων σημειώσεων μπορείτε να δείτε την τιμή του pH, με την τιμή ORP σε millivolt από κάτω με το σύμβολο συν. Έχω ταξινομήσει τα πλαίσια από αριστερά προς τα δεξιά για εσάς σύμφωνα με τη φθίνουσα τιμή ORP. Το εύρος αυξήθηκε από +66 mV στα αριστερά σε +30 mV στην άκρα δεξιά. Έτσι για το γάλα αντικατάστασης έλειπαν 86 έως 122 mV από την καλύτερη τιμή που μέτρησα με το μητρικό γάλα και 32 έως 68 mV από τη χειρότερη ένδειξη. Αυτό έδειξε ένα πολύ σαφές έλλειμμα του μικτού βρεφικού γάλακτος σε σκόνη σε σύγκριση με το φυσικό μητρικό γάλα. Κανένα από τα αναμεμειγμένα γάλατα δεν είχε τιμή αλκαλικού pH. Το αποτέλεσμα ήταν 0,76 έως 1,42 pH κάτω από την ιδανική τιμή του 7,4.

Ένα προαναμεμιγμένο υποκατάστατο μητρικού γάλακτος που χρησιμοποιείται στα μαιευτήρια επίσης δεν έδειξε ηλεκτροχημικές τιμές κοντά στο φυσικό μητρικό γάλα. Ήταν ακόμα πιο μακριά από τα οικιακά προϊόντα. Προσπάθησα λοιπόν να βελτιώσω τις τιμές χρησιμοποιώντας άλλα είδη νερού.

Ακόμη και η χρήση του γνωστού μεταλλικού νερού VOLVIC οδήγησε σε ελαφρώς καλύτερο αποτέλεσμα από το ειδικό βρεφικό νερό που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν.

Από την εκτενή συλλογή ακίνητων νερών στο water bar μου, επέλεξα το πιο ξινό. Κλικ: Ήταν το επιπλέον Adelholzener με τιμή pH 5,32. Μείωσε το pH του μίγματος σε σκόνη γάλακτος στο 5,83. Η γεύση του μείγματος ήταν απλά αηδιαστική. Για να σωθεί η τιμή της εταιρείας, θα πρέπει να ειπωθεί Υπάρχει και μια πιο βασική ποικιλία με pH 6,87. Αυτό ονομάζεται Adelholzener natural και σίγουρα θα ήταν πιο κατάλληλο για την ανάμειξη βρεφικού γάλακτος σε σκόνη.

Το σχετικά καλύτερο αποτέλεσμα από όλα τα ελεγμένα μεταλλικά νερά που έχουν μεγαλύτερη διάδοση. τροφοδοτούνταν από την πηγή St. Leonhard. Κάντε κλικ. Εξάλλου, η τιμή του pH ήταν 0,26 pH υψηλότερη από ό,τι με το νερό του μωρού. Η τιμή ORP βελτιώθηκε κατά 13 mV. Ωστόσο, και οι δύο τιμές παρέμειναν πολύ κάτω από την ιδανική τιμή. Το γάλα που προέκυψε ήταν ακόμα ελαφρύ όξινο και οξειδωτικό, σε αντίθεση με το ελαφρώς αλκαλικό και αντιοξειδωτικό μητρικό γάλα.

Χρησιμοποιώντας μια απλή συσκευή ηλεκτρόλυσης νερού από την Κορέα, τώρα θέλουμε να προσπαθήσουμε να λύσουμε το πρόβλημα του ORP να είναι πολύ υψηλό στο νερό μας. Κάντε κλικ. Αυτή η συσκευή είναι γεμάτη με νερό και ένα συνεχές ρεύμα από μια ενσωματωμένη μπαταρία περνά μέσα από αυτήν για 3 λεπτά, έτσι ώστε να διαλυθεί σε αυτήν οξυγόνο και υδρογόνο. Η ηλεκτρική ενέργεια Το υδρογόνο αποθηκεύεται στην μπαταρία, έτσι ώστε η τιμή ORP του νερού να μειώνεται, πράγμα που σημαίνει αύξηση του αριθμού των ηλεκτρονίων που υπάρχουν.

Το νερό της βρύσης από το Μόναχο που πληρώθηκε στον ηλεκτρολύτη είχε περιεκτικότητα σε διαλυμένο υδρογόνο 0 ppm. Κάντε κλικ. Μετά από 6 λεπτά ηλεκτρόλυσης, η περιεκτικότητα αυξάνεται στα 500 ppm, που αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο της μέγιστης διαλυτότητας του υδρογόνου. Ταυτόχρονα, η τιμή του pH αυξήθηκε ελαφρά κατά 0,47 pH. Κάντε κλικ. Το ORP μειώθηκε κατά 258 mV στα -44 millivolt, που αντιστοιχεί σε μεγάλη αύξηση της περιεκτικότητας σε ηλεκτρόνια. Άρα αυτό το νερό είναι αντιοξειδωτικό και μειωτικό. Κάντε κλικ.

Αυτό το νερό στη συνέχεια αναμίχθηκε με σκόνη βρεφικού γάλακτος Bebevita σύμφωνα με τις οδηγίες. Το αποτέλεσμα ήταν πλησιέστερο στην ιδανική τιμή του 7,4 στην περιοχή pH όλων των προηγουμένως δοκιμασμένων σκόνης γάλακτος και νερού. Η τιμή ORP ήταν επίσης μόνο 12 millivolt κάτω από την ιδανική τιμή των -56 mV. Παρεμπιπτόντως, και οι δύο ιδανικές τιμές αντιστοιχούν στις τιμές του αρτηριακού αίματος. Θεωρείται ότι το μητρικό γάλα έχει τέτοιες τιμές ώστε τα θρεπτικά συστατικά και το νερό που περιέχει να μπορούν να απορροφηθούν ιδιαίτερα εύκολα από τον οργανισμό του μωρού. Κάντε κλικ Τουλάχιστον 2 ppm του διαλυμένου υδρογόνου DH348 παρέμειναν. Μόνο λίγες μετρήσεις είναι γνωστές για την περιεκτικότητα σε υδρογόνο επειδή είναι πολύ δύσκολο να μετρηθεί σε ζωντανούς οργανισμούς. Ωστόσο, το υδρογόνο είναι ο κεντρικός πομπός ενέργειας στο ανθρώπινο σώμα. Οποιαδήποτε περίσσεια διαχέεται μέσω του δέρματος ή απεκκρίνεται μέσω των πνευμόνων με τον αέρα που αναπνέουμε. Η έλλειψη υδρογόνου, από την άλλη πλευρά, οδηγεί σε διαδικασίες οξείδωσης που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.

Το ίδιο νερό βρύσης υποβλήθηκε τώρα σε επεξεργασία στο επίπεδο 3 με ηλεκτρολύτη με διάφραγμα (ιονιστή νερού). Αυτές οι συσκευές αποστραγγίζουν το νερό που περιέχει οξυγόνο και το νερό ανόδου και παρέχουν καθαρό νερό καθόδου πλούσιο σε υδρογόνο και αλκαλικό νερό, το λεγόμενο αλκαλικό ενεργό νερό. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν επίσης να επιτευχθούν υψηλότερες τιμές pH και χαμηλότερο ORP. Κάντε κλικ σε αυτήν την περίπτωση, ρύθμισα τη συσκευή έτσι ώστε να παρέχει αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό με pH 9,88 και ORP -190 mV με το πάτημα ενός κουμπιού. Με την ανάμειξη των δύο συστατικών, δημιουργήθηκε ένα βρεφικό γάλα με pH: 7,41. Αντιστοιχούσε στο pH του αρτηριακού αίματος και στην ιδανική τιμή του κρότου του μητρικού γάλακτος.

Ταυτόχρονα, το ORP μειώθηκε κατά 258 millivolt στα – 93 mV. Το αίμα έχει τέτοια τιμή, για παράδειγμα, μετά από έγχυση βιταμίνης C. Φυσιολογικά είναι μεταξύ -50 και μείον 60 millivolt. Σε δείγματα μητρικού γάλακτος βρήκαμε μόνο τιμές έως -57 mV. Ωστόσο, μια χαμηλότερη τιμή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ως μειονέκτημα, καθώς τα πρόσθετα ηλεκτρόνια πίσω από αυτήν μπορούν να έχουν υποστηρικτικό αποτέλεσμα όταν το ποτό απορροφάται στην κυκλοφορία.

Κάντε κλικ Η περιεκτικότητα σε υδρογόνο, η οποία ήταν 0 ppm στο αρχικό νερό, αυξήθηκε στα 802 ppm μέσω ηλεκτρόλυσης. 451 ppm παρέμειναν στο τελικό προϊόν. Αυτό πρέπει επίσης να θεωρηθεί ως πλεονέκτημα έναντι της μικρής συσκευής ηλεκτρόλυσης χωρίς διαχωρισμό αερίων, η οποία παρείχε περίπου 100 ppm λιγότερο υδρογόνο, αν και πωλείται επίσημα για τον εμπλουτισμό του νερού με υδρογόνο, για την παραγωγή του λεγόμενου νερού πλούσιου σε υδρογόνο, το οποίο είναι αυτή τη στιγμή βιώνει μεγάλη άνθηση στην Ιαπωνία η Αμερική.

Τώρα κάποιος μπορεί να σκεφτεί να εμπλουτίσει όχι το ανάμεικτο νερό για το βρεφικό γάλα σε σκόνη, αλλά το ίδιο το μικτό ή φρέσκο ​​γάλα με υδρογόνο και ηλεκτρόνια.

Δεδομένου ότι το γάλα περιέχει πολύ νερό, φυσικά παράγει ενδιαφέροντα αποτελέσματα, ανεξάρτητα από το αν το κάνετε με μια απλή συσκευή ηλεκτρόλυσης - κλικ - ή έναν ιονιστή νερού με διάφραγμα.

Σας συμβουλεύω να μην το κάνετε αυτό για 2 λόγους: Κάντε κλικ. Αυτές οι συσκευές έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για την ηλεκτρόλυση νερού. Η πλήρωση με άλλα υγρά μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια τεχνικά και υγειονομικά προβλήματα. Ο δεύτερος λόγος είναι ακόμη πιο σημαντικός: δεν είναι γνωστό τι συμβαίνει με τα μη υδατικά συστατικά του γάλακτος κατά την ηλεκτρόλυση. Αυτή η περιοχή πρέπει να αφεθεί στους ερευνητές προς το παρόν.

Τώρα κάποιος μπορεί να σκεφτεί να εμπλουτίσει όχι το ανάμεικτο νερό για το βρεφικό γάλα σε σκόνη, αλλά το ίδιο το μικτό ή φρέσκο ​​γάλα με υδρογόνο και ηλεκτρόνια.

Δεδομένου ότι το γάλα περιέχει πολύ νερό, φυσικά παράγει ενδιαφέροντα αποτελέσματα, ανεξάρτητα από το αν το κάνετε με μια απλή συσκευή ηλεκτρόλυσης - κλικ - ή έναν ιονιστή νερού με διάφραγμα.

Σας συμβουλεύω να μην το κάνετε αυτό για 2 λόγους: Κάντε κλικ. Αυτές οι συσκευές έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για την ηλεκτρόλυση νερού. Η πλήρωση με άλλα υγρά μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια τεχνικά και υγειονομικά προβλήματα. Ο δεύτερος λόγος είναι ακόμη πιο σημαντικός: δεν είναι γνωστό τι συμβαίνει με τα μη υδατικά συστατικά του γάλακτος κατά την ηλεκτρόλυση. Αυτή η περιοχή πρέπει να αφεθεί στους ερευνητές προς το παρόν.

Μπορείτε όχι μόνο να βελτιώσετε το υποκατάστατο γάλακτος με αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό, αλλά και το ίδιο το μητρικό γάλα εάν η θηλάζουσα μητέρα πίνει αλκαλικό ενεργοποιημένο νερό; Κάντε κλικ. Τα αποτελέσματα των μετρήσεών μου δείχνουν μια σαφή τάση προς αυτή την κατεύθυνση. Κάντε κλικ. Το αρνητικό ORP υπερδιπλασιάστηκε σε μία δοκιμή μέσα σε 15 ημέρες. Κάντε κλικ. Η τιμή του pH, ωστόσο, παρέμεινε η ίδια.

Ξέρεις: το γάλα το κάνει - κλικ. Λέω: αλλά και το νερό! Ανεξάρτητα από το αν η μητέρα το πίνει η ίδια ή το χρησιμοποιεί για να προετοιμάσει το βρεφικό γάλα. Κάντε κλικ. Οι καλύτερες τιμές λαμβάνονται με έναν ιονιστή νερού, ο οποίος αρχικά φιλτράρει το νερό της βρύσης και στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιήσει ηλεκτρόλυση διαφράγματος για να παράγει τιμές pH περίπου 10 για το νερό ανάμιξης με το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτό σημαίνει ότι το υποκατάστατο μητρικού γάλακτος πλησιάζει περισσότερο το φυσικό μοντέλο.

Νομίζω ότι το γάλα μακράς διαρκείας ανήκει στο παρελθόν. Μια μέρα όλοι θα πίνουν μόνο γάλα Η2. Γιατί ένας ιονιστής νερού είναι σαν μια αγελάδα στο ψυγείο. Ευχαριστω για την προσοχη σας. Κάντε κλικ. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη σύγχρονη επεξεργασία νερού στις δημοσιεύσεις μου στο www.wasserfakten.com

 
 
Αρχική
Βοηθός AI
Ο λογαριασμός μου
Μετάβαση στο περιεχόμενο